Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Lidka pisze:A ja mam pytanie techniczne.
Potrzebuje zrobić jedną sporą budkę, taką rodzinną. Styropian będę miała.
Co bym potrzebowała, żeby dalej zrobić w miarę tanio.
Klej i strecz, czy może być pudło w worku foliowym.
Chodzi mi przede wszystkim o ten klej i coś na wierzch.
Lidka pisze:Mam juz styropian. To sa 4 płyty z twardego styropianu o grubości chyba 8 albo 10cm
http://www.kaba.rzeszow.pl/upload/File/ ... dromax.pdf
Muszę sie jeszcze przyjrzeć jak tam te frezy idą i jak to poskładać.
Kupiłam pianke - klej i folię kiszonkową. Teraz tylko muszę dekelki skombinowac i do roboty
pisiokot pisze:
pisiokot pisze:Lidka pisze:Mam juz styropian. To sa 4 płyty z twardego styropianu o grubości chyba 8 albo 10cm
http://www.kaba.rzeszow.pl/upload/File/ ... dromax.pdf
Muszę sie jeszcze przyjrzeć jak tam te frezy idą i jak to poskładać.
Kupiłam pianke - klej i folię kiszonkową. Teraz tylko muszę dekelki skombinowac i do roboty
dzielna dziewczynka![]()
Jakie wymiary mają te płyty ? Standardowo 100 cm * 50 cm cm ?
Na budkę potrzebujesz 5 i pół płyty. Podłoga, sufit, dwie ściany, ścianki boczne, może działowa w środku. Działówka jest wskazana w dużych budach, lepiej zrobić dwa "pokoiki" niż jedno duże wnętrze. Dobrze byłoby gdyby udało Ci się skombinować jeszcze trochę styropianu.
zobacz:pisiokot pisze:
Frezy proponuję obciąć. My takie frezowane płyty dostaliśmy od Annskr, kombinowaliśmy jak to zgrabnie połączyć, ale koniec końców wyszło nam, że zakładek nijak się nie da zrobić, trza ciąć.
andorka pisze:Aniu, ja się wypisuję z kolejki po dwie budki na Rzgowską.
Po rozmowie z panią z portierni okazało się, że koty mają dostęp do ciągów grzewczych gdzie zimą się chowają i z budek, które są ustawione pod rampami w ogóle nie korzystają.
andorka pisze:Dziś jadę na rekonesans w sprawie ciuchów polarowych w ciuchlandzie w Centralu, jak będa jakieś duże rzeczy po złotówce, to nabędę i Ci jakoś dostarczę
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bestol, Google [Bot], kasiek1510, puszatek i 57 gości