Proszę o zamknięcie tematu.sterylizacji nie będzie:(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto paź 18, 2011 9:07 Re: Zaglodzona mala kicia- ma domek !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!;)))))

Zapytaj właściciela, kiedy będzie w domu i jest w stanie otworzyć bramę, nie rozumiem, z czego robi taki problem :(

Może znajdzie się lecznica talonowa, która przetrzyma, albo za kasę w szpitaliku jak nie będzie innego wyjścia?
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro paź 19, 2011 9:35 Re: Zaglodzona mala kicia- ma domek !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!;)))))

:roll: :roll: :roll: :roll: nie pytaj sie mnie czemu nie chce zlapac mi kota na sterylke juz powiedzialam mu ze za nia zaplace z wlasnej kieszeni
moi weci nie umia obchodzic sie z dzikiki kotami, w 2 lecznicach :((((((9
szpitalika u nas nie ma koty od razu po operacji sie zabiera,
wlasciciel kotki mieszka w bloku, przychodzi tylko na dzialke dac kotu jesc i porzadki zrobic, kot w bloku (chyba zartujesz :roll: )
gerardbutler

Post » Śro paź 19, 2011 11:41 Re: Zaglodzona mala kicia- ma domek !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!;)))))

No tak :( Dobrze, że malutkiej się udało...
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Śro paź 19, 2011 12:43 Re: Zaglodzona mala kicia- ma domek !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!;)))))

za kilka miesiecy znow beda male kotki :( :( :( :( :( :(
gerardbutler

Post » Czw paź 20, 2011 13:54 Re: Zaglodzona mala kicia- ma domek !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!;)))))

tak sobie pomyslalam, ze moze zrobic zabieg w wadowicach i zamiast szukac szpitala w lecznicy kupic klatke za 150 zl w zooplusie?http://www.zooplus.pl/shop/psy/transporter_klatka_dla_psa/klatki_transportowe
przeciez droga pksem z dzikim kotem w klatce to bedzie masakra, taxi odpada bo za drogo.
zostaje sasiad ale 5o zl musze dac za paliwo,
gdybym zostawila kota w szpitaliku i odebrala go za 10 dni to tez drugie 50 zl bede musiala dac za paliwo do tego trzeba hotelik lecznicowy zaplacic i zabieg
kurcze poradzcie cos
gerardbutler

Post » Pt paź 21, 2011 13:01 Re: Zaglodzona mala kicia- ma domek pomoc w steryl jej matki!!

nowe wiadomosci zalatwilam sterylke z urzedu miasta darmowa, tylko trzeba kota gdzies po tej sterylce przetrzymac
klatka koszt ok 160 zl
moze pomoze ktos? ja sama nie dam rady, pozaplacalam bazarki, zaplacilam rachunki , kupilam karme i leki dla zwierzat i jestem na zero..........zawsze moge pozyczac klatke :kotek: :ok: jak by co :oops: :oops:
gerardbutler

Post » Pt paź 21, 2011 14:04 Re: potrzebna klatka do przetrzymania kotki po sterylce -160zl:(

Wyadoptowałam maluchy, które mieszkały w klatce, więc chwilowo mam wolną i do dyspozycji. Dość duża, choć na tej fotce nie wygląda:

Obrazek

Aniu, kiedy dokładnie chcesz zrobić sterylkę? Bo kolejne maluchy do wyłapania czekają w kolejce :( Ale to chyba dopiero po świętach się nam uda.
No i transport tej klatki co Ciebie jeszcze.
Obrazek Obrazek

Kinya

Od: Śro mar 19, 2008 13:08

Post » Pt paź 21, 2011 18:48 Re: potrzebna klatka do przetrzymania kotki po sterylce -160zl:(

o kurcze sterylka dopiero po swietach terminu nie podam zalezy od zlapania kota :evil: transport chyba zlozona busem? ciezkie to?
przynajmniej klatka u mnie musi byc przez 10 dni potem mozna kotke wypuscic na pole
gerardbutler

Post » Sob paź 22, 2011 12:46 Re: potrzebna klatka do przetrzymania kotki po sterylce -160zl:(

spotkalam dzis kicie wygrzewala sie w sloncu, jak zobaczyla moja sarę dała drapaka :P masakra bedzie z ta sterylka :strach: :strach: :strach: :strach: :strach: :strach: :strach: :strach: to taka dzika dzicz
powiedzcie mi jak ja potem wyjac z transportera? przeciez ona mnie zagryzie i zadrapie, o wetach nie wspomne boja sie kotow 8O 8O 8O 8O 8O
gerardbutler

Post » Sob paź 22, 2011 17:04 Re: potrzebna klatka do przetrzymania kotki po sterylce -160zl:(

Ja powypadkowego dzikuska brałam w rękawicach roboczych. Trochę mnie dziwi, że weci nie radzą sobie z dzikuskami... Maja tylko świnki morskie nauczone dobrych manier na wizytach?... :roll:

Kiniaszek

Od: Śro paź 29, 2008 15:03

Post » Sob paź 22, 2011 17:46 Re: potrzebna klatka do przetrzymania kotki po sterylce -160zl:(

Kiniaszek pisze:Ja powypadkowego dzikuska brałam w rękawicach roboczych. Trochę mnie dziwi, że weci nie radzą sobie z dzikuskami... Maja tylko świnki morskie nauczone dobrych manier na wizytach?... :roll:

maja tylko lagodne kotki i pieski malutkie lub w kagancach
gerardbutler

Post » Pt paź 28, 2011 23:01 Re: potrzebna klatka do przetrzymania kotki po sterylce -160zl:(

Jeśli sprawa sterylki i transportu nie jest teraz jesienią taka pilna to może z końcem listopada będę jechać z Krakowa do Raciborza i pod Opole to mogłabym podrzucić tą klatkę z Wieliczki do Wadowic i jeszcze moglibyśmy podjechać z kotką do wet. Zależy gdzie i oczywiście nie tak bardzo rano, bo to kawałek drogi z Krakowa.
Mój wyjazd jest uzależniony od tego czy Pani do której jedziemy (83 lata) będzie w formie, mój samochód przygotowany i zapewniona opieka moim kotom.
Acha, samochód mały a nas jest dwie.
Dzikie koty brałam w rękawiczkach z długim rękawem, a potem się okazywało, ze wszystkie były najłagodniejsze z łagodnych.
Napewno trzeba wszystko robić spokojnie i zdecydowanie to i kot się uspokaja. I zawsze staram sie takiego kota natychmiast przykrywać z małą szparką, bo nawet przerażony kot jest trochę ciekaw.
Jeśli do tej kotki jest blisko, to można ją zacząć do siebie przyzwyczajać podawaniem przez siatkę np. śmietanki 12% lub serka Biełucha bo bez przypraw, tak aby ona wiedziała od kogo, a właściciel tego nie musi widzieć. Przez kilka dni można jej rozpuścić pół pastylki Antybiotyku Unidox 100 mg, bo bezsmakowy to lepiej to wszystko zniesie. 10 szt ok.9zł gdy kupiono bez recepty.
I dobrze docenić właściciela, ze tak codzień do niej zagląda, będzie mu napewno miło a kotce lepiej.

Nas troje

Od: Sob kwi 09, 2011 11:31

Post » Sob paź 29, 2011 12:14 Re: potrzebna klatka do przetrzymania kotki po sterylce -160zl:(

witaj dziekuje za chec pomocy :ok: niestety nie przejdzie podlizywanie sie kotce poprzez karmienie poniewaz ona jest na ogrodzonym podworku i nie reaguje na kici kici, zreszta jedzenie ktore jej wlsciciel zostwi daje je na podwyzszenie, bo na ziemi zjadaja je psy i kury sąsiadow ktore wchodza pod plotem
rozmawialam z nim wczoraj, zeby zlapal mi kocice odpowiedzial mi : jak ja mam to zrobic? przeciez ona ucieka :roll: tak wiec sterylka na pewno tak szybko nie nastapi :evil:
gerardbutler

Post » Nie paź 30, 2011 16:54 Re: potrzebna klatka do przetrzymania kotki po sterylce -160zl:(

spotkalam sasiada wczoraj wieczorem na dzialce
zawolal kotke ona podleciala
przez siatke dotknelam jej noska 8) dala noge od razu
sasiad powiedzial ze zlapac to ja zlapie ale jak ja do transporterka wcisnac?
acha wazna sprawa sasiad wyjezdza 3 list do szpitala na miesiac tak ze kotke albo mialam brac do 3 albo sterylke dopiero w grudniu jako ze nie mam gdzie jej przetrzymac to chyba ta druga opcja
do kotki z jedzeniem bedzie szwagier przychodzil
gerardbutler

Post » Czw lut 16, 2012 20:50 Re: potrzebna klatka do przetrzymania kotki po sterylce -160zl:(

Czy sprawa przewozu klatki jest dalej aktualna?

Nas troje

Od: Sob kwi 09, 2011 11:31

[poprzednia][następna]