Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 18, 2011 13:26 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Wto paź 18, 2011 15:16 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

W zeszłym roku załatwiałam tak, że Administracja Dzielnicowa wydała zgodę na postawienie 5 domków na podwórku, a domki pojechały gdzieś indziej, bo tam właśnie nie można było uzyskać zgody...
Obrazek

doro27

Od: Śro cze 15, 2011 15:34

Post » Wto paź 18, 2011 17:30 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

zagłosowałam

MagdaGdynia

Od: Śro gru 06, 2006 21:27

Post » Wto paź 18, 2011 18:07 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Ja też ale alarm!!!!!!! bo przegrywacie!
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Wto paź 18, 2011 18:30 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

biamila pisze:Ja też ale alarm!!!!!!! bo przegrywacie!

Trzeba się zmobilizować :) Ale na alarm to tak naprawdę trzeba bić na sam koniec, 31.10. Pewnie wtedy tak naprawdę wszystko się rozstrzygnie.
Obrazek Felek [*] 03.08.2011 Przepraszam mój malutki

Obrazek

magradz

Od: Wto mar 27, 2007 1:07

Post » Wto paź 18, 2011 18:43 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

O glosy trzeba zabiegać cały czas.
Wklejcie ładnie napisaną prośbę o głosowanie na fora lokalne, może jakieś studenckie trójmiejskie.
Pamiętajcie, ze końcówka to przedłużony weekend przed Wszystkich Świętych- dużo ludzi wyjeżdża- o szybką mobilizacje będzie trudno.
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Wto paź 18, 2011 19:06 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Trzeba pisać już teraz, żeby znajomi mieli czas rozsyłać do swoich znajomych. A przed końcem można jeszcze powtórzyć ;)
Obrazek

doro27

Od: Śro cze 15, 2011 15:34

Post » Wto paź 18, 2011 19:16 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Poprosiłam Kasię O. o zrobienie wydarzenia na FB, pewnie niezadługo będzie :)

Obrazek

magradz

Post » Wto paź 18, 2011 19:36 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Już zrobiłam wydarzenie, jest ok? moge poprawić.

i udostęniajcie na facebooku

http://www.facebook.com/event.php?eid=274723615893169
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Śro paź 19, 2011 8:13 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

moja długoletnia koleżnaka szuka domu kotki uniwesalnej, ;-)

cytuje:
"Dwa miesiące temu uratowałam z ulicy małą zabiedzoną koteczkę, chorowała wyleczyłam, odrobaczyłam. Dziś kotka jest pro ludzka do przesady, pro psia i pro kocia przeokropnie. Uwielbia zabawy z innymi moimi kotami i psami. Jest kotką niewybredną jeśli chodzi o jedzenie. Również gatunek żwiru jest jej obojętny w kuwecie. Nie ucieka przed odkurzaczem, mopem -jest raczej zainteresowana. Uwielbia być głaskana i brana na ręce ,nawet przez obcych -nie ucieka i nie chowa się ale łasi się i barankuje domagając się pieszczot. Nie jest też zbytnią gadułą ,gada tylko wtedy jak jej się coś nie podoba albo czegoś naprawdę chce. Lubi spać przytulona do psa .To po prostu jest koci ideał. Kotka jest doskonała dla kogoś kto chciałby się dokocić ale i do bycia jedynym kotem. Można ją" pomiędlić " i nie traci cierpliwości a także przychodzi na zawołanie. Ogólnie jest kotką bardzo prostą w "obsłudze" i po prostu nie da się jej nie kochać. Jest koteczką o wielkich uszach, ogromnych zielonych oczach i dłuuuuugim ogonie. Kota jest już gotowa do adopcji, do nowego domku pójdzie wysterylizowana.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Jakby ktos cos gdzies słyszał o domku prosze o info,
tel 502 284 351
pisze tutaj bo kota jest faktycznie uniwesalna ;-)
Obrazek

maria_kania

Post » Śro paź 19, 2011 8:34 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Kilkanaście głosów od przyjaciół z forum fotograficznego poszlo :D A najlepsze, że ja jeszcze nie zdązyłam ich poprosić, tylko moja psiółka, która dzielnie nam kibicuje...

To bylo od grupki moich zaprzyjaźnionych najbardziej... właśnie założylam osobny wątek, więc teraz ruszy reszta chyba...zwłaszcza, że mam poparcie kilku modów :D
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Śro paź 19, 2011 11:35 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Pilne!
Kto mógłby odebrać naczynia i "szmatki dla kotów" na Morenie? Podobno nie ma tego bardzo dużo :)

I taki mail:
=======
Dzień dobry.
Stworzałam tymczasowy "domek' dla kociaków z Kaszub. Pilnie potrzebuję pudeł,najlepiej styropianowych. Wiem, że są osiągalne, ale gdzie? Poproszę o radę. A może jest możliwość tańszej konsultacji weterynaryjnej? Chodzi o badanie, odrobaczenie, odpchlenie i szczepienia. Kociaki są trzy, a ja mieszkam na Suchaninie. Czy na Kaszubach jest weterynarz, który może wykastrować i wysterylizować, który wspiera i pomaga w przypadkach kotów dzikich, dokarmianych?? W ubiegłym roku wspomagałam organizację na aukcji w Gdyni. Przekazałam ceramikę. Proszę o wiadomość, jeżeli będzie następna.
Pozdrawiam.

========
Mamy takiego weta w Gdańsku?

Obrazek

magradz

Post » Śro paź 19, 2011 12:00 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

[quote="magradz"] Pilne!
Kto mógłby odebrać naczynia i "szmatki dla kotów" na Morenie? Podobno nie ma tego bardzo dużo :)

jak by te osoby mogły podrzucić rzeczy albo do Wrzeszcza do mpacz 78 albo na uniwerek tez Wrzeszcz do mgj to ja bym juz dalej od dziewczyn to odebrała itd...
Obrazek

maria_kania

Post » Śro paź 19, 2011 17:24 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

maria_kania pisze:moja długoletnia koleżnaka szuka domu kotki uniwesalnej, ;-)

cytuje:
"Dwa miesiące temu uratowałam z ulicy małą zabiedzoną koteczkę, chorowała wyleczyłam, odrobaczyłam. Dziś kotka jest pro ludzka do przesady, pro psia i pro kocia przeokropnie. Uwielbia zabawy z innymi moimi kotami i psami. Jest kotką niewybredną jeśli chodzi o jedzenie. Również gatunek żwiru jest jej obojętny w kuwecie. Nie ucieka przed odkurzaczem, mopem -jest raczej zainteresowana. Uwielbia być głaskana i brana na ręce ,nawet przez obcych -nie ucieka i nie chowa się ale łasi się i barankuje domagając się pieszczot. Nie jest też zbytnią gadułą ,gada tylko wtedy jak jej się coś nie podoba albo czegoś naprawdę chce. Lubi spać przytulona do psa .To po prostu jest koci ideał. Kotka jest doskonała dla kogoś kto chciałby się dokocić ale i do bycia jedynym kotem. Można ją" pomiędlić " i nie traci cierpliwości a także przychodzi na zawołanie. Ogólnie jest kotką bardzo prostą w "obsłudze" i po prostu nie da się jej nie kochać. Jest koteczką o wielkich uszach, ogromnych zielonych oczach i dłuuuuugim ogonie. Kota jest już gotowa do adopcji, do nowego domku pójdzie wysterylizowana.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Jakby ktos cos gdzies słyszał o domku prosze o info,
tel 502 284 351
pisze tutaj bo kota jest faktycznie uniwesalna ;-)

OKAZAŁO SIE ŻE KOTECZKA
Zwiała z domu adopcyjnego waodoptowana przez B Z (kilka m-cy temu), i kumpela ja znalazła,odratowała
dzieki czujnosci Werneu kocia wraca do siebie,
super zakończenie sprawy!
Obrazek

maria_kania

Post » Śro paź 19, 2011 17:52 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Znowu na prowadzenie wyszedł Tarnów w ankiecie Krakvet :?
Pirat [*] Pepe [*] Masza Stefan

Del

Od: Wto lis 24, 2009 16:30

[poprzednia][następna]