Choco i Nero w MAJU GŁOSUJĄ NA PKDT na KRAKVET cz.3,

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 17, 2011 9:47 Re: Choco, Mruczek[*] i Mikuś 3!

Erin pisze:Pozdrawiamy sobotnio :)

maciejowa pisze:Dzień doberek :)

Erin pisze:Witamy się w poniedziałek :)

Bardzo dziękujemy za złożone wizyty :1luvu:

Jak spędziliście weeckend? Czy jesteście zdrowi i jak się czujecie?

Ja tradycyjnie, dom, rodzina, zwierzaki. Pierwotne plany zmieniłam i jak zwykle była potrzebna dyspozycyjność.... było mi po prostu wszystko jedno, nigdzie nie spieszyłam się. Inne sprawy odłożyłam na później.

Oczywiście jeśli mi na czymś zależy potrafię poinformować TZ, że mam takie plany a nie inne i wtedy nie ma ze mną dyskusji, naturalnie staram się uprzedzić Go o tym odpowiednio wcześniej żeby sobie też coś mógł zaplanować – chociażby umówić się z Mamą...

Wczoraj Teściowa była bardzo niezadowolona że nie przyszłam z wizytą...ale jeżeli Mąż Ją odwiedził akurat wtedy gdy miałam inne pilne zajęcie to wyszło jak wyszło... Cóż ze mną po prostu trzeba się wcześniej umówić...
Coś całkiem innego gdy coś się dzieje i sytuacja wymusza natychmiastowego działania - wtedy nie ma żadnych przeszkód... :wink:

W Warszawie dziś świeci słońce, rano już drugi dzień obok mojego domu był szron. Był minus 1 stopień na I piętrze od strony podwórka. Było pierwsze skrobanie szyb w samochodach. Pierwszy raz w tym sezonie założyłam rękawiczki!

Życzymy miłego dnia! :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pon paź 17, 2011 9:54 Re: Choco, Mruczek[*] i Mikuś 3!

U nas słonecznie, ale chłodno. Nad ranem na trawie leżał szron.
MPiczki gromadzą zapasy na zimę, ja w ostatnich dniach jakoś mniej jem, bo z nosa leci.
Dobrze, że za 2 tygodnie długi weekend.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon paź 17, 2011 15:15 Re: Choco, Mruczek[*] i Mikuś 3!

Erin pisze:MPiczki gromadzą zapasy na zimę, ja w ostatnich dniach jakoś mniej jem, bo z nosa leci.
Dobrze, że za 2 tygodnie długi weekend.

Nasza mała jakoś też ostatnio jest cięższa... :wink: A ja - ja podjadam a nie powinnam :oops:
Ja już zaczynam przeżywać długi weeckend - właśnie się dowiedziałam, że tramwajem nie dojadę na dworzec bo znowu z powodu budowy metro wszystko się zmieniło wrrr... a odjazd o 6 rano z drugiego końca miasta... :evil:

Niedługo dowiem się czy dziś byli fachowcy do remontu balkonów. Rusztowanie jest za niskie – nie sięga do trzeciego piętra. W piątek nie zauważyłam najmniejszego śladu ich działalności...

Mycie okien chwilowo sobie darowałam – czeka nas rozkuwanie obydwu balkonów...

Muszę wezwać kogoś do grzejnika co – poprzednio był nieczynny cały pion teraz tylko jest całkiem zimny jeden z moich kaloryferów.... czekam na telefon kiedy przyjdą... ciekawe czy będę miała czas na jakieś własne plany gdy TZ będzie w pracy czy będę na nich cały czas czekała..... Doczekałam się na telefon z naszej ADM mam czekać na fachowców jutro między 8:00 – 9:00... a już chciałam interweniować bo wiedziałam, że wkrótce kończą pracę a nie mam ochoty tracić kolejnych godzin na oczekiwanie gdy kończy mi się okres rozliczeniowy....
Wzięłam urlop na jutro i 31.10.

Ciekawe czy jutro dojdę na działkę – ma być ładnie i ciepło – wczoraj też intensywnie się ruszałam i chodziłam trochę rozebrana...
......
W sobotę też miałam dużo pracy z podniesioną ręka – w efekcie niesprawną rękę przeforsowałam, czułam się zmęczona i miałam wszystkiego chwilowo dość.
Termin do lekarza mam dopiero na 27.10 – natychmiast byłabym przyjęta wtedy tuż po upadku na urazówce w szpitalu ale na zwolnienie nie chciałam iść a teraz czekam... Trzymajcie za mnie jutro kciuki – spróbuję zrobić podejście do wcześniejszej wizyty u lekarza poza kolejnością na zasadzie „że boli”....

Koleżanka z pokoju przyszła do pracy chora.... ciekawe czy coś złapiemy wrrr... :twisted:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pon paź 17, 2011 18:07 Re: Choco, Mruczek[*] i Mikuś 3!

Ja też podjadam i już 2kg zapasów zgromadziłam na zimę :oops:
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Pon paź 17, 2011 21:50 Re: Choco, Mruczek[*] i Mikuś 3!

czarna.wdowa pisze:Ja też podjadam i już 2kg zapasów zgromadziłam na zimę :oops:

Ja właśnie usiłuję utrzymać wagę, która nawet mi odpowiada tylko weeckendy temu wybitnie nie sprzyjają :twisted:

Bawiłam się we fryzjera, bawiłam się w pieczenie chleba ale niepotrzebnie czysto żytniego – smaczniejszy byłby pszenny pełnoziarnisty albo z którejś gotowej mieszanki. Tutaj nie dość, że najpierw nie chciały rosnąć całkiem świeże drożdże, chleb rósł bardzo powoli mimo przedłużenia czasu, obsługi piekarnika dopiero się uczę – nie jestem zadowolona z efektu swojej pracy - jadałam smaczniejszy chleb pieczony w domu... nawet przeze mnie... :oops:

Mój pomocnik wczoraj był mało zaangażowany. Bardzo mi pomagał podczas przygotowywania rozsad do przeprowadzki. Sprawdzał czy dokładnie wykopuję rozsady. Zastanawiałam się czy nie zrobi sobie w skrzynkach kuwety.
Oczywiście wcale nie był zainteresowany powrotem do mieszkania jak go wołałam tylko za chwilę rozpaczliwie miauczał bo koniecznie musiał zostać kilka minut dłużej w chłodzie.
Jest bardzo ciekawski i zawsze zostanie z nieodpowiedniej strony zamkniętych drzwi... a ja często wcale nie zauważam, że gdzieś za mną wszedł... – jest mistrzem ukrywania się i wcale nie reaguje na wołanie – typowy kocurek chodzący własnymi drogami.... w tym jest do mnie podobny tzn. w niezależności... :twisted:

Mruczuś był bardziej zwinny – umiał sobie popchnąć drzwi i sam wszędzie wejść.

Mikuś wszystko strąca, rozbija, rozsypuje, sam traci równowagę i spada.... mój ukochany ciapulek... wiem, że nie jest najpiękniejszy chociaż jest taki w moich oczach ale jest jedynym kotkiem, który reaguje i cieszy się właśnie na mój widok.... :1luvu:

Miki bardzo zmęczył się pracą bo potem wcale nie zauważył, że może położyć mi się na kolanach i spać tylko został na fotelu niedaleko TZ i suki....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Koniecznie musiał zmieścić się do tacki na owoce:

Obrazek

Ostatnie ujęcie jeszcze z zabezpieczeniem balkonu:
Obrazek

Życzymy miłych i spokojnych snów! Dobranoc! :1luvu:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Wto paź 18, 2011 6:52 Re: Choco, Mruczek[*] i Mikuś 3!

Witajcie Kochani! :)
Jak się spało? Nam dobrze. Powietrze rześkie, bo za oknem chłód.
Szkoda mi tylko tych wszystkich bezdomniaczków :(
Dziś rano myślałam, że Pogromcy nie ma, a on spał w budce.

A tak w ogóle, to dopiero teraz zobaczyłam, jak Mruczuś do Ptyśka podobny z umaszczenia 8O

Obrazek

Obrazek

Erin

Post » Wto paź 18, 2011 7:31 Re: Choco, Mruczek[*] i Mikuś 3!

U nas Simbo potrafi przejść po półce wśród zdjęć i nawet żadnego nie poruszyć
A Sarabka spada nawet wskakując na wannę :roll:
Ale za to jest bardziej sprytna i potrafi otworzyć sobie każde drzwiczki od szafki
podczas kiedy pan Simbo nawet przez klapkę w drzwiach do łazienki nie lubi przechodzić
i zwykle czeka aż ktoś otworzy drzwi :twisted:
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Wto paź 18, 2011 8:58 Re: Choco, Mruczek[*] i Mikuś 3!

Rzeczywiście Mikuś jest podobny do Ptysia! :ok: Mruczuś [*] 6.09.2008

Fachowiec do grzejnika przyszedł punktualnie o 9:00 i przez chwilę wszystko działało - teraz nie wiem widocznie trwa remont gdzieś w kamienicy :twisted:
Teraz za chwilę przydadzą się kciuki - wiem gdzie mam pojechać i czekając na korytarzu liczyć na to, że przyjmie mnie jakiś lekarz... bo to jednak nie jest normalne zjawisko żeby wcale nie móc ruszyć ręką od barku do łokcia mimo bardzo silnego bólu... :evil:
Życzymy miłego dnia i wyruszam! :1luvu:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Wto paź 18, 2011 9:21 Re: Choco, Mruczek[*] i Mikuś 3!

Oj, przepraszam :oops: :(
Mikuś :P

Erin

Post » Wto paź 18, 2011 19:54 Re: Choco, Mruczek[*] i Mikuś 3!

kussad pisze:
Obrazek

Obrazek

Ale jak słodko doopcię zadarł :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Wiedziałaś,ze ja na te drugie pozy mięknę ,wiedziałaś? :oops:

Ewuś,kiedy ja CIę nadrobię :oops: :oops: :oops: w czytaniu
Pewnie w sobotę zrobię streszczenie z całego tygodnia
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro paź 19, 2011 8:07 Re: Choco, Mruczek[*] i Mikuś 3!

Witajcie!
Co słychać? Mam nadzieję, że wszystko OK?

U nas w miarę ciepło, ale Pixio znowu gluci.
Wczoraj byłam u weta i znowu zostawiłam sporo kasy.
Aukcja nie idzie, proszę rozsyłajcie: http://allegro.pl/chory-maly-kotek-pixe ... 12600.html

A do tego, niedaleko mnie jest gromadka bezdomniaczków, które pilnie potrzebują pomocy.
Ech :(

Erin

Post » Śro paź 19, 2011 9:14 Re: Choco, Mruczek[*] i Mikuś 3!

Dziękuję – nie ma złamania ani mikrozłamania a zależało mi właśnie na sprawdzeniu tego więc jest OK! :wink:
Obserwuje Misię – wczoraj pisnęła mi dwa razy podczas zakładania kagańca gdy dotknęłam lewego uszka. Podobno później trzepała łebkiem i drapała się łapką – jeśli nic się nie zmieni czeka nas spacer do weterynarza czyli bardzo duży stres dla Księżniczki.
Dziś jest ciepło i mżawka tylko bardzo długo jest jeszcze ciemno – nawet o 6:45 !

Życzymy Wszystkim miłego dnia :ok: :1luvu:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Śro paź 19, 2011 9:15 Re: Choco, Mruczek[*] i Mikuś 3!

To dobrze, cieszę się :)
Za Księżniczkę mocne :ok:

I proszę o zaglądanie: viewtopic.php?f=1&t=134559

Erin

Post » Śro paź 19, 2011 21:59 Re: Choco, Mruczek[*] i Mikuś 3!

Mój najsłodszy najśliczniejszy puchaty ciężarek zawsze wybierze najgorszy moment na akcje „przytul mnie, głaszcz, teraz już natychmiast a ja Cię poudeptuję i prześpię się na Twoich kolanach.... zawsze wybierze moment gdy ja już wstaję nawet jeśli wcześniej usiadłam na minutę żeby wypić herbatę – przychodzi, barankuje i kładzie się gdy ja już wstaję... Mnie barankuje delikatnie a TZ prawie wybija zęby.
Dziś bardzo się pokłóciliśmy – odgrzewałam sobie obiad i cały czas było jakieś bardzo głośne „miau” i „mrau” – może to znaczyło „nakarm najpierw mnie, jestem głoooodny!” :twisted:
W tej chwili ktoś dba , żeby mi nie zmarzły kolana.... :twisted:

Moje obydwa zwierzaki zachowują się zupełnie inaczej w stosunku do mnie niż do TZ zależy na co im pozwalamy i kto czym się zajmuje. Tak samo jak bezsprzecznie „Przewodnikiem stada’ od zawsze jest Krzyś – najwyższy ale nie zajmuje się przyziemnymi sprawami typu karmienie, pielęgnacja, czasem gdy przyjeżdża spacer i zabawa ale najbardziej żywiołowa...
Z kolei kogo suka wita najpiękniejszym powitalnym tańcem gdy do domu wchodzimy wszyscy razem – mnie... :twisted:

Z kim suka się wita gdy wraca ze mną ze spaceru ? – ze mną” moje najśliczniejsze głupiątko – tłumaczymy to sobie tym, że ona wie kiedy zostanę z nią w domu, rozbiorę się a nie wyjdę zaraz do pracy. Ona dobrze wie i poznaje w jaki dzień to będzie – wszystko czuje i obserwuje kolejność moich czynności w dzień powszedni i niezawodnie rozpoznaje weeckendy :wink:

Jeden jedyny raz leżałam chora z gorączką i Mikuś odważył się przyjść do mnie do łóżka a suka wybrała TZ:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Żaliłam się kiedyś na właśnie takie żółte oczy na zdjęciu:
Obrazek

Obrazek

Dziewczyny – jeżeli proszę o duże zdjęcia albo inne dodatkowe informacje do wydarzenia to znaczy, że je potrzebuję natychmiast.... potem muszę udawać, że nie widzę prośby o wklejenie zdjęć... a koleżanki widzą mnie na czacie czy jestem na FB... – jestem w głupiej sytuacji... :(
Nie ma już naszej grupy, FB się zmieniło, dużo rzeczy działa całkiem inaczej... :(
Edytuję posta - wszystko znika Coś dziwnego – dostałam zawiadomienie, że zostałam administratorem w jednym z wydarzeń a od strony wydarzenia tego nie widzę. A właśnie – wczoraj w nocy rozsyłałam wydarzenie kieleckich kotków http://www.facebook.com/event.php?eid=2 ... vent_admin i jeszcze prawie nikt z Was nie dołączył – może jutro tam zauważę co z tym moim administrowaniem... :( :( :(

Dziś tworzyłam wydarzenie Basieńki z Łodzi: http://www.facebook.com/messages/?actio ... event_wall

Najgorzej gdy nie widać powiadomień o PW i wiszą nieodebrane a czasem chodzi o bardzo pilną sprawę :(

Martyna bardzo dziękuję, że odezwałaś się w moim imieniu – ja dalej „udaję” że mnie nie ma i nie wiem o pytaniu – to widać, że nie mam zdjęcia ale mija kolejny dzień, Dalej czekam na odpowiedź na PW albo na wątkach albo widzę, że wiszą nieodebrane PW mimo, że ktoś jest aktywny na forum – może po prostu ma zapchaną skrzynkę i wcale nie wie, że cokolwiek dostanie.....
Tutaj na forum jest dobrze bo natychmiast widać, że jakieś PW czeka na odebranie!
Nawet jeśli mam przepełnione PW widze natychmiast taki komunikat Wyloguj [ kussad ] nowych wiadomości: 1 a Wy a może macie coś zablokowane i to Wam działa inaczej.

Życzę zdrowych i spokojnych snów a za kilka godzin miłego dnia! :1luvu:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Czw paź 20, 2011 15:53 Re: Choco, Mruczek[*] i Mikuś 3!

Mamy kilka konkursów:

wistra pisze:Proszę o kliki "lubię to"
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 331&type=3

[size=150]Koleżanka Kingi bierze udział w konkursie do klikania : viewtopic.php?f=8&t=134567

A także Julcia:
becia_73 pisze:http://www.bebiko.pl/home/konkurs/galeria-jak-zwracasz-sie-do-swojego-dziecka/#galeria/okreslenie/3901,myszka

http://www.bebiko.pl/home/konkurs/galer ... 2325,rybka

:wink:

Myszka przed chwilą po moim kliknięciu miała 20 głosów a Rybka 31
[/size]
...Obrazek...Obrazek

kussad

[poprzednia][następna]