Pomocy! Chory KOT!Co mu jest?Pomóżcie postawić diagnozę!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 18, 2011 23:14 Re: Pomocy! Chory KOT!Co mu jest?Pomóżcie postawić diagnozę!

Marlon pisze:Wet twierdzi, że dostaje leki na wszystko, jest poprawa więc nie ma sensu go męczyć badaniami a leki i tak te same bedzie dostawal.
....

Geniusz. Nobla mu dać.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Wto paź 18, 2011 23:31 Re: Pomocy! Chory KOT!Co mu jest?Pomóżcie postawić diagnozę!

Czyli ten wet leczy objawy, a nie chorobę?

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Czw paź 20, 2011 1:04 Re: Pomocy! Chory KOT!Co mu jest?Pomóżcie postawić diagnozę!

Dostaje coś na zaburzenia neurologiczne, antybiotyk, jest nawadniany, coś na zatrucie, przeciwzapalne, przeciwwstrząsowe, witaminy, przeciwbólowe (w tej chwili nie umiem napisać dokładnie a kartę zostawiłam w aucie, napisze jutro) ale jest lepiej. Junior zaczął się o wiele lepiej poruszać, nie przewraca się, ma przekrzywioną głowkę, traci równowagę ale potrafi ustać "w pionie". Męczy mnie to, że nie wiem co się mu stało, boję się że "taki" zostanie już na zawsze, ale jestem dobrej myśli, jest remisja.
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Czw paź 20, 2011 1:12 Re: Pomocy! Chory KOT!Co mu jest?Pomóżcie postawić diagnozę!

Marlena, wymuś na wecie badanie: morf. i pełna chemia, reszta jak ww. w postach;
bez tego nie ruszycie z miejsca :!:
to nie jest żadne męczenie kota (jeden z moich kotów ma systematyczne badanie mocznika i kreatyniny co 4 m-ce)
kot może na chwilę dojść do siebie, a zaraz potem może skończyć się tragicznie; tak mogłabyś przynajmniej wykluczyć zatrucie (btw też mi tak to wygląda)l
do jakiego weta chodzisz?
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Czw paź 20, 2011 9:27 Re: Pomocy! Chory KOT!Co mu jest?Pomóżcie postawić diagnozę!

To prawda, bo bez podstawowych przynajmniej badan to diagnoza w ciemno, metoda prob i bledow.
Moze wydawac sie, ze sie kotu pomaga, a na dluzsza mete moze to leczenie w ciemno przyniesc wiecej szkody niz pozytku.
"Niech no on tylko wróci,
niech no się pokaże.
Już on się dowie,
że tak z kotem nie można.
Będzie się szło w jego stronę
jakby się wcale nie chciało,
pomalutku,
na bardzo obrażonych łapach". W. Szymborska

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=130647

anula790820

Od: Sob lut 19, 2011 21:49

Post » Czw paź 20, 2011 21:50 Re: Pomocy! Chory KOT!Co mu jest?Pomóżcie postawić diagnozę!

dziewczyny jest o niebo lepiej, Junior sam się porusza, je, pije, załatwia do kuwety, dziś były 2 ładne kupy. Badania zrobie ale razem z tomografią jeśli objawy nie ustąpią, nie może dostawać 2 razy głupola. Junior odzyskał siły nie ma szans na trzeźwo zrobić mu zastrzyku, zawijam go w ręcznik i trzymam z całej siły więc o pobraniu krwi nie byłoby mowy.
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Post » Czw paź 20, 2011 21:58 Re: Pomocy! Chory KOT!Co mu jest?Pomóżcie postawić diagnozę!

A jeżeli objawy ustąpią, to też warto - jeśli to zatrucie było, może mu pozostać uszkodzona wątroba. Tego nie zobaczysz "na oko".

Dobrze, że jest lepiej :ok:

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Czw paź 20, 2011 22:34 Re: Pomocy! Chory KOT!Co mu jest?Pomóżcie postawić diagnozę!

super, no to trzymajcie się :ok: :ok: :ok:
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Pt paź 21, 2011 0:55 Re: Pomocy! Chory KOT!Co mu jest?Pomóżcie postawić diagnozę!

Wiem, badania bede musiała tak czy siak zrobić aby wyeliminować przyczynę ewentualna ze srodowiska.
Dalej trzymajcie kciuki za mojego Juniorka!
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

[poprzednia]