KRÓLEWNA ZOSIA, TRZY ZŁE WILKI.....i OKRUSZEK !!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 18, 2011 19:49 Re: KRÓLEWNA ZOSIA I TRZY ZŁE WILKI...jest Okruszek...prawie...

vip0 pisze:
puszatek pisze:Małgosiu...szkoda zdrowia na kretyńskie komentarze tej przepraszam idiotki :mrgreen:
Ty wiesz i my wiemy jakie masz serce...Okruszek będzie szczęśliwy...nawet z...Michaliną :lol:

Wiem, na co się decydowałam, biorąc Okruszka...to jest kot dorosły, kilkuletni, ma swoje widzimisię i pewnie pierwsze dni nie będą łatwe.
Gdybym wzięła gówniorza, to nie byłoby problemu żadnego, nawet jak umknąłby mi na te deski, to i tak sam dawno by wylazł.
Ale Okruś jest i chciałam, żeby był właśnie on.
Jak tylko da mi szansę, to pokażę mu, na czym polega prawdziwy dom i prawdziwa miłość do kotów.
Żeby było jasne, ja nie traktuję Okruszka jak wyzwanie...w tej chwili jest mocno przestraszonym kotem, którego ktoś wywalił gdzieś w nieznanym miejscu...tak to pewnie odczuwa.
Ale przyjdzie czas, że to miejsce będzie dla niego domem...ja się nie poddam.

toć o tym wiemy, że nie traktujesz go jak wyzwanie.... :lol:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Wto paź 18, 2011 19:53 Re: KRÓLEWNA ZOSIA I TRZY ZŁE WILKI...jest Okruszek...prawie...

Gosik, a podchodziłaś do niego blisko?
Jak on reaguje?
Może, gdybyś oczywiście miała możliwość, żeby nawet gdy siedzi między tymi deskami, spróbowała najpierw dać rękę do powąchania i spróbować go lekko pogłaskać, to może powoli by się przekonał, że chcą dla niego dobrze...
Ja tak oswoiłam pół dzikiego koteczka. Bał się przeraźliwie, ale jak mi się udawało go pogłaskać, to zaczynał mruczeć :)

Nie jestem ekspertką od łapania, ale może też spróbować mu podać na ręce jakieś mięsko i tak wywabiać zza tych desek...

Strasznie się o Was martwię :(

rapsodia82

Od: Nie sty 03, 2010 14:55

Post » Wto paź 18, 2011 19:56 Re: KRÓLEWNA ZOSIA I TRZY ZŁE WILKI...jest Okruszek...prawie...

zaciskam łapki za Okruszkowy dom :ok: :ok:
muszę doczytać :oops:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Wto paź 18, 2011 20:03 Re: KRÓLEWNA ZOSIA I TRZY ZŁE WILKI...jest Okruszek...prawie...

Jak podchodzę bliżej, to Okruś na mnie warczy :? .
Myślę, że jest wystraszony i tyle...zdezorientowany napewno też.
Nie wie, czego może się po nas spodziewać, nie zna nas, boi się.
Ale ja jestem dobrej myśli, obłaskawię go pomalutku...to jest dorosły kot, musi sobie przemyśleć...
Będzie dobrze :ok: .
Pewnie, szybciej by to poszło, jakbym od razu zabrała go do domu...ale stało się i muszę próbować to naprawić.
Juz sie nie martw, Martusiu, naprawdę nic złego go tu nie spotka...obiecuję.
Zosia mu towarzyszy niemal cały czas, siedzi sobie na górze i pilnuje :mrgreen: .
Z rozebraniem deskowej konstrukcji będzie nielichy problem...i muszę to zrobić sama, nikt mi nie nawet pomóc nie może.
Nie dlatego, że ja taka Gosia- samosia, absolutnie :D .
Zwyczajnie trzeba zbierać delikatnie po jednej desce, uważnie obserwować następne, bo to jak z grą w bierki- jak poruszę nie tą, co trzeba, to się jeszcze kilka innych zawali.
A tam Okruś jest...
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Wto paź 18, 2011 20:06 Re: KRÓLEWNA ZOSIA I TRZY ZŁE WILKI...jest Okruszek...prawie...

vip0 pisze:Jak podchodzę bliżej, to Okruś na mnie warczy :? .
Myślę, że jest wystraszony i tyle...zdezorientowany napewno też.
Nie wie, czego może się po nas spodziewać, nie zna nas, boi się.
Ale ja jestem dobrej myśli, obłaskawię go pomalutku...to jest dorosły kot, musi sobie przemyśleć...
Będzie dobrze :ok: .
Pewnie, szybciej by to poszło, jakbym od razu zabrała go do domu...ale stało się i muszę próbować to naprawić.
Juz sie nie martw, Martusiu, naprawdę nic złego go tu nie spotka...obiecuję.
Zosia mu towarzyszy niemal cały czas, siedzi sobie na górze i pilnuje :mrgreen: .
Z rozebraniem deskowej konstrukcji będzie nielichy problem...i muszę to zrobić sama, nikt mi nie nawet pomóc nie może.
Nie dlatego, że ja taka Gosia- samosia, absolutnie :D .
Zwyczajnie trzeba zbierać delikatnie po jednej desce, uważnie obserwować następne, bo to jak z grą w bierki- jak poruszę nie tą, co trzeba, to się jeszcze kilka innych zawali.
A tam Okruś jest...

ostroznie ,zeby nie wyploszyc w inne miejsce,sprobuj z kocimietką...a masz klatke łapkę?
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Wto paź 18, 2011 20:07 Re: KRÓLEWNA ZOSIA I TRZY ZŁE WILKI...jest Okruszek...prawie...

Myślę, że nie powinnas rozbierać tych desek, bo okruszek może sie przestraszyć i uciec na inne ogrody! Skoro wysuwa nosek w biały dsień, to sam wyjdzie!
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Wto paź 18, 2011 20:16 Re: KRÓLEWNA ZOSIA I TRZY ZŁE WILKI...jest Okruszek...prawie...

taizu pisze:Myślę, że nie powinnas rozbierać tych desek, bo okruszek może sie przestraszyć i uciec na inne ogrody! Skoro wysuwa nosek w biały dsień, to sam wyjdzie!

Sama o tym myślałam...a może jutro już nie trzeba o tym będzie myśleć, bo Okruszek się złapie :ok: .
Spróbuję dziś z walerianą, jak radzi kotx, i zobaczymy.
Cierpliwości mi nie zabraknie napewno.
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Post » Wto paź 18, 2011 20:39 Re: KRÓLEWNA ZOSIA I TRZY ZŁE WILKI...jest Okruszek...prawie...

puszatkowo trzymie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za wyjście Okruszka :D
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Wto paź 18, 2011 20:43 Re: KRÓLEWNA ZOSIA I TRZY ZŁE WILKI...jest Okruszek...prawie...

Bardzo dziękujemy :1luvu: .

vip

Post » Wto paź 18, 2011 21:23 Re: KRÓLEWNA ZOSIA I TRZY ZŁE WILKI...jest Okruszek...prawie...

Już mnie łapiny bolą od ciągłego zaciskania,ale się nie poddam. :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

Post » Wto paź 18, 2011 22:09 Re: KRÓLEWNA ZOSIA I TRZY ZŁE WILKI...jest Okruszek...prawie...

Doczytałam kuż.....wa co za tłuczek :evil: baba

Walerianka i mięsko i zaciśniete łapki za cierpliwość domku :ok: :ok: :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Śro paź 19, 2011 7:17 Re: KRÓLEWNA ZOSIA I TRZY ZŁE WILKI...jest Okruszek...prawie...

Zaglądam.
Okruszku daj się złapać. :kotek:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Śro paź 19, 2011 7:18 Re: KRÓLEWNA ZOSIA I TRZY ZŁE WILKI...jest Okruszek...prawie...

Pozdrawiamy z rana i trzymamy :ok: za łapankę.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro paź 19, 2011 7:21 Re: KRÓLEWNA ZOSIA I TRZY ZŁE WILKI...jest Okruszek...prawie...

Jak sytuacja?
Sprawne Łapy Fizjoterapia Zwierząt http://sprawnelapy.pl/
Fundacja KOT http://fundacjakot.pl/

justyna p

Od: Pon paź 18, 2010 19:45

Post » Śro paź 19, 2011 8:11 Re: KRÓLEWNA ZOSIA I TRZY ZŁE WILKI...jest Okruszek...prawie...

Małgosi trzeba nakopać po tyłku. Dzwoniłam do niej, jest przemęczona. Dziś ma kardiologa. Ja muszę jej zabrać klatkę dziś, bo to fundacyjna jest i jadę łapać dziczki wieczorem..
A teraz najważniejsze: uciekinier nadal pod deskami zamelinowany, Małgosia się zamartwia.
Ja się postaram tę klatkę dziś jej odwieźć, żeby na noc miała, ale nie wiem ile potrwa łapanie dzikunów, nie wiem gdzie mam łapać, nie wiem ile jest kotów do złapania.
Ja jestem chora i przemęczona, chodzę jak zombie. Przecież ja umiem łapać na łapkę, a zapomniałam o walerianie, o innych sposobach. Skleroza.
Ja już nie daję rady.
najszczesliwsza

[poprzednia][następna]