» Pon paź 17, 2011 0:33
Pomocy! Chory KOT!Co mu jest?Pomóżcie postawić diagnozę!
Zdrowy klinicznie kot, brak kk, testy FIV, FelV negatywne (wykonywane w wieku 4 mc), teraz wiek 11 mc. Chorował jak był malutki na kk, wyleczony bardzo szybko bez powikłań, lśniąca sierść, ostatnio w ciągu miesiąca lekko nabrał masy, miał epizody rozwolnienia i wymiotów, sporadycznych wymiotów - wszystko mijało po antybiotykach, odrobaczenie ostatnio 2 tyg temu. Kot radosny, biegający, bawiący się, energiczny, kontaktowy, zero oznak choroby i tak dziś wyszedł z domu o 17 o 18 30 leżał już na tarasie, zachowuje się jak po narkozie !!! , moja siostra pojechala do weta, nie zrobiono mu RTG (najpierw wyglądał jak z niedowładem) ale USG, ma obrzęknięte płuca, nie może ustać na nogach, słania się, kręci głową, nie może utrzymać jej w jednej pozycji, przelewa się, po kilku godzinach od podania leków (coś co działa na ukł. nerwowy i zatrucie organizmu, nie wiem dokładnie bo przed chwilą wróciłam z urlopu) jest (podobno) lepiej, miauczał do mnie, wcześniej nie wykazywał reakcji na bodźce, jak go głaskałam to się nadstawiał, tak jakby chciał, poznał mnie ale ciało odmawiało mu posłuszeństwa, jakby był pijany, dalej bardzo "słaby" i jakby nieobecny no ale reagował. Nie mam pojęcia co się jemu mogło stać, co mu jest! Pomocy!
Jutro rano jade do weta, dowiem się więcej ale może miał ktoś podobny przypadek.
Mieszkam na odludziu, kot nie wychodzi poza teren działki, mam pełno kotów więc w okolicy nie ma myszy ani szczurów, więc raczej nikt nie kładzie trutki, ulica od mojego domu jest daleko, samochody jezdza po niej wolno bo są dziury, do nas nikt w tym czasie nie przyjeżdżał. Nie wiem czy z tego co napisałam można coś wykluczyć. Na co to Wam wygląda?