Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 17, 2011 7:24 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Bardzo proszę o wstawienie z powrotem Dudusia na str. schroniska, bo pani zadzwoniła, że mąż uczulił sie na koty.
ostatni raz komuś przetrzymuje kociaka, bo za kazdym razem ludzie rezygnuja, a o Dudusia miałam mnóstwo telefonów. Pani jednak zapłaciła za jego zaszczepienie.
Na "stanie" mam: Duduś, Mrówka, Muś i dwa buraski Jaś i Małgosia na butelce. Fotki dziś wstawię, tylko nie chciałam ich męczyć, bo jak przyjechały z biegunka, to cały czas są chore na zmianę.

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Pon paź 17, 2011 20:33 Re: Schronisko Sosnowiec - KrakVet głosowanie - pomóżcie

terenia1 pisze:Na naszym koncie na kociaki schroniskowe i ślepaczki stan kwotę 242,34zł
Dziś kupiłam w Rossmanie
czyli 242,34zł minus 93,89zł=148,45zł (179 tacek)

Dziś kupiłam następną partię tacek Rossmanowskich do schroniska sztuk 80 zapłaciłam 49,60zł
czyli 242,34zł minus 93,89 zł (179tacek) - 49,60zł (80 tacek)=98,85zł
Jedzonko z innymi rzeczami jest przygotowane do odbioru w przedsionku na zdrowej - 2 kartony i 4 reklamówki.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto paź 18, 2011 7:07 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Doradźcie, czym najlepiej leczyć oczy przy kk? Muś zachorował po szczepieniu, w oczach zbiera się ropa. Dostaje antybiotyk w kroplach, ale raczej bez efektu. Mrówce pomogł tylko Enisyl-f, a u Musia nie potrafię sobie poradzić. Widziałam kiedys, że chyba maść zakładacie?

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Wto paź 18, 2011 16:04 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

najlepsza kombinacja krople np Tobrex i maść neomycyna - krople spłyną do gardła i nosa a maśc zatrzyma się na spojówkach no i dorosłe koty ładnie idą na unidox choc wiem, ze ten lek ma przeciwników
Ostatnio edytowano Wto paź 18, 2011 16:15 przez Filomen, łącznie edytowano 1 raz

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Wto paź 18, 2011 16:13 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Jakby ktoś chciał kupić hamaczki dla kota to będą od czwartku w Netto za 25zł :)
dokładnie taki sam jak ten http://allegro.pl/hit-hamak-dla-kota-na ... 12881.html :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto paź 18, 2011 18:44 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Ostatnie dwa maluchy(klata 10) z ul.Wrzosowej pojechały do adopcji.czyli od piątku w sumie pojechało 5 kotów.

No i 5 doszło :roll: Dwa maluchy ok 8 tyg,ok 8 mies kocurek,kotka dorosła i maleństwo ze szpitalika ok 5 tyg.
Pani która sprząta ma mu zakropić oczka pokazałam jej jak.Piotrek zwróć uwage czy ten maluch je!!
Jutro na 99% pójdzie do adopcji Ruda.Zobaczymy jak będzie się czuła z drugim małym kotem w nowym domy.Oby jej sie udało widać że brakujej jej domowych warunków.

Jutro lub w czwartek dojedzie 30 puszek juniorków.Darowizna od pani która zadzwoniła ze str schroniskowej.

Ze str schroniska zadzwoniła też pani ucząca w przedszkolu chce zorganizować zbiórkę rzeczową .Prosiła o plakat.

Piotrek kołdra elektryczna która podarowała moja mama działa.W czwartek ją przywiozę i zainstalujemy kociakom:)

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro paź 19, 2011 13:27 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Rudas ma być dzis zabrany na 100% chyba że Pani gumę po drodze złapie.
Marta do ciebie prożba o książeczki dla dwójki Rudy chyba ma ze zdjeciem więc może dostaną, ale buraski nie zanalazłam więc postaraj sie jutro ja zidentyfikować :roll:

A teraz wszyscy trzymaja kciuki żeby Ruda była grzeczna :ok:
Obrazek

felinae

Od: Pt paź 26, 2007 12:32

Post » Śro paź 19, 2011 14:05 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

felinae pisze:Rudas ma być dzis zabrany na 100% chyba że Pani gumę po drodze złapie.
Marta do ciebie prożba o książeczki dla dwójki Rudy chyba ma ze zdjeciem więc może dostaną, ale buraski nie zanalazłam więc postaraj sie jutro ja zidentyfikować :roll:

A teraz wszyscy trzymaja kciuki żeby Ruda była grzeczna :ok:

Przesłałam zdjęcia Piotrkowi,a Piotrek p.Basi ma niby wydrukowac je na czwartek ale wiesz jak z nimi jest :roll: Maluchy z kaltek też wydali bez ksiązeczek.Trzymam kciuki za Rudą bo niestety stresuje ją obecnośc innych zwierząt i leje wszystko co podejsdzie jej pod łapki(taki typ indywidualistki) ,ale pani powiedziała że spróbują adopcji .Zobaczymy jak się akcja rozwinie :ok:

mar_tika

Post » Czw paź 20, 2011 12:22 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

RUDA wczoraj dotarła do DS nawet sie zaprzyjaźniła z mała zabrana w niedziele, wczoraj już razem spały. Ruda ugryzła Pana, ale Państwo mieli 17 lat kota i nie pierwszyzna to dla nich. Myśle, że wszystko będzie OK :ok:

Jest duża szansa, że jesze jeden kot w sobote zostanie zaadoptowany. :ok:
Obrazek

felinae

Od: Pt paź 26, 2007 12:32

Post » Czw paź 20, 2011 12:28 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

felinae pisze:RUDA wczoraj dotarła do DS nawet sie zaprzyjaźniła z mała zabrana w niedziele, wczoraj już razem spały. Ruda ugryzła Pana, ale Państwo mieli 17 lat kota i nie pierwszyzna to dla nich. Myśle, że wszystko będzie OK :ok:

:ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Czw paź 20, 2011 13:53 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

W ramach spraw organizacyjnych :-): jutro po południu podjadę do schroniska (po 16).

ultra75

Od: Śro wrz 14, 2011 10:14

Post » Czw paź 20, 2011 16:17 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

mar_tika pisze:Ostatnie dwa maluchy(klata 10) z ul.Wrzosowej pojechały do adopcji.czyli od piątku w sumie pojechało 5 kotów.

No i 5 doszło :roll: Dwa maluchy ok 8 tyg,ok 8 mies kocurek,kotka dorosła i maleństwo ze szpitalika ok 5 tyg.
Pani która sprząta ma mu zakropić oczka pokazałam jej jak.Piotrek zwróć uwage czy ten maluch je!!
Jutro na 99% pójdzie do adopcji Ruda.Zobaczymy jak będzie się czuła z drugim małym kotem w nowym domy.Oby jej sie udało widać że brakujej jej domowych warunków.

Jutro lub w czwartek dojedzie 30 puszek juniorków.Darowizna od pani która zadzwoniła ze str schroniskowej.

Ze str schroniska zadzwoniła też pani ucząca w przedszkolu chce zorganizować zbiórkę rzeczową .Prosiła o plakat.

Piotrek kołdra elektryczna która podarowała moja mama działa.W czwartek ją przywiozę i zainstalujemy kociakom:)

Marta plakaty, puszki, itp będą w sobotę mam nadzieję. Sprawdzajcie prosze czy te deklarowane dary znajdują się zapisane w zeszycie w schronie

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Czw paź 20, 2011 17:26 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

felinae pisze:RUDA wczoraj dotarła do DS nawet sie zaprzyjaźniła z mała zabrana w niedziele, wczoraj już razem spały. Ruda ugryzła Pana, ale Państwo mieli 17 lat kota i nie pierwszyzna to dla nich. Myśle, że wszystko będzie OK :ok:

Super wieści :ok: Książeczka BUrani jest u Basi na kociarni,podjedź sobie i odbierz

mar_tika

Post » Czw paź 20, 2011 17:28 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Ewa czy moglibyście mi zostawić w magazynku kociarni 4 plakaty i puszkę?
To czy puszki doszły sprawdzę w niedzielę dziś nie doszłam ładu i skałdu z książeczkami.Mam w domu 15 ksiązeczek do ktorych za cholerę nie mogę dopasować koty :roll:
Ostatnio edytowano Czw paź 20, 2011 20:24 przez mar_tika, łącznie edytowano 1 raz

mar_tika

Post » Czw paź 20, 2011 19:43 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Witam,
nie odzywam się na forum, bo od rana do wieczora jeżdżę i załatwiam schroniskowe sprawy, a jak dotrę do domu to Ewa przy kompie siedzi i pracuje....
w schronie jestem codziennie rano i ogólnie jest ok.
Wielkie dzięki dla osób, które przychodzą do kociastych i mają "oko" na wszystko...
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

[poprzednia][następna]