Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 17, 2011 15:20 Re: Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

A tu wieści od pana Biedrona - Alfika (mojego byłego tymczasika :1luvu: )
Witam,
Alfik ma się dobrze,nawet bardzo dobrze.Dostał osobisty fotel z lampką do wygrzewania.Nie ma więc wojny o fotel.
Wcześniej przy próbie ściągnięcia go z fotela wydawał dźwięki jakby go obdzierali ze skóry no i zawsze on wygrywał.
Nawet nauczyłam się siedzieć na dywanie no i kociasty pomyślał,że zrozumiałam gdzie jest moje miejsce :ryk: .
Niedawno mial chore oko,ale już wyleczone,pomogły krople od weterynarza.
W nocy przesiada się na mnie i to dosłownie,czyli śpi głównie na mojej szyi...
Z nudów czasem wpatruje się w telewizor(ja wiem czy ona tam coś w ogóle widzi???) no ale jak wychodzę to mu nie wyłączam nastawiam na wyłączenie,niech sobie patrzy.Dla żartu zostawiam koło niego pilota,jak Rafał przychodzi to kot siedzi na fotelu z pilotem :ryk:

Obrazek++Obrazek
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon paź 17, 2011 17:07 Re: Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

Hop hop - ponieważ nikt sie nie zgłosił na dzisiejsze spotkanie - to i ja ogłaszam że po pracy idę do domku :!: :!: :!:

Następne spotkanie juz comiesięczne przypomnę że ustalone na 07.11.11 godz. 19:00 :D :piwa:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Pon paź 17, 2011 17:47 Re: Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

Dzis znow bylam z Miodkiem u weta /pieszo :( / bo nic mu nie lepiej katarzysko tak jak bylo, goraczka wystepuje wiec sie wybralam wiec dostal antyb.zmiana na lincospectin, na goraczke,Enisyl-f oraz stoma-zel na dziasla ale z tego co wiem i co pisze to jest do higieny jamy ustnej i p/powstawaniu kamienia nazebnego zwlaszcza po czyszceniu zebow wiem bo ma to /tylko sie troche przedatowalo/ bo stosowalam u Taygera wiec nie wiem za bardzo czy na obolale dziasla to tez dobre nie skaplam sie od razu dopiero zaskoczylam w domu, natomiast carident pomaga bo juz sa lepsze /ale ze podobno szkodzi nie wiem na co?/
Carident wczoraj zabralam z lodowki bo mi sie skonczyl a Arletka juz nie uzywa. Jak bedzie trzeba to zalatwie recepte i kupie.
Nie wiem czy wogole ten stoma-zel napoczynac.
W czwartek mam z nim przyjsc bo leki na do srody.
Bardzo ciezko sie ten Miodek leczy, dobrze ze chociaz je.

Napiszcie mi jakie to ma znaczenie okreslenie "tymczas" rozumie ze te adopcyjne to ok, ale np.sa takie koty jak u mnie ktore pozostaly z roznych powodow tzw nieadopcyjne bo sie nie nadaja m.in.Czarus czy Kapsel czy Warka czy chocby Belmondo a i Miodek to sa koty specjalnej troski i trzeba miec nad nimi opieke 24h czy one sa tymczasami?
Czrus,Kapsel,Warka nie obiazaja budzetu Kch i Belmondo tez ma O.W. Warka i Miodek tez.
Choc z Miodkiem to powazna sprawa i to co W.O. posyla to kropelka.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Pon paź 17, 2011 18:24 Re: Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

Jadziu - zależy od Twojego podejścia. Jeśli jesteś zdecydowana, że nikomu nigdy go nie oddasz to już rezydent. Jeśli dopuszczasz możliwość, że jak znajdzie się super-ekstra odpowiedzialny, oblatany i mający dużo czasu domek - to bez względu na to jak długo siedzi u Ciebie kot - to jest to tymczas (chociaż długotrwały) :wink:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon paź 17, 2011 19:38 Re: Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

Hej
Ma ktoś informacje o Klimku?

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Pon paź 17, 2011 20:32 Re: Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

Klimuś podobno do piątku zostaje w Almavecie. Biedny kociaczek :(
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

Post » Pon paź 17, 2011 20:39 Re: Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

A coś z Klimkiem gorzej?

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Pon paź 17, 2011 20:44 Re: Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

Niestety nic więcej nie wiem :? Mam nadzieję, że wraca do zdrówka. Za Klimcia :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

Post » Pon paź 17, 2011 21:15 Re: Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

No chyba najwięcej o Klimku wie Mara ale się nie oddzywa :mrgreen:
Koteczka złapana przez Martę przeniesiona z przedsionka na zdrowej do boksu nr 1 na kwarantannę, Jutro jedzie na sterylkę. Marta ona dzika bo nie wygląda :) co z nią potem wraca do siebie czy zostaje i szukamy jej domku, to młoda kicia iśliczna biało-czarna krówka - moze szkoda jej na poniewierkę po piwnicach :(
Agata dziś obskoczyła weta z Longerem i Smołą, Smoła dostała receptę na maść na smarowanie czegoś na karku - ale szczegóły pewnie napisze Agata, jutro jedzie do Lupus ze Smołą na zastrzyk i z mała tri ze zdrowej bo podoniez mała niewyraźna więc nie ma na co czekać.
Longer chyba już fajnie :D wygląda na zdrowego jak rydz.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon paź 17, 2011 23:25 Re: Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

Longer lepiej, ma jeszcze zastrzyki do czwartku a w piątek do kontroli. Będę je mu robiła i w piątek pojadę do kontroli. Smole trzeba smarować tego strupa na łysym miejsu na karku 2 razy dziennie Flucinar i trzeba jej zrobić golfik żeby się nie drapała. Postaram się coś zrobić :D Biedna Smoła, w sobotę na zdjęciu szwów mruczała a dzisiaj już warczała jak ledwo wyszła z transporterka. Co będzie jutro a co pojutrze :roll: Mała tri jakaś osowiała. Jutro wieczorem z nią pojadę.

AGATA mich

Od: Pt wrz 30, 2011 20:32

Post » Wto paź 18, 2011 9:23 Re: Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

Klimek zostaje do piątku bo, o ile z kataru się wyleczył to kupy nadal są różne i p. Ilona sprawdza jeszcze jakiś lek. Absolutnie nie może trafić potem do Kch - to kolejny kot specjalnej troski - a jedyne co teraz mamy to biuro Ewy Kociej Mamy ale to też tylko do końca listopada. Ja się nie odzywam bo sama jestem chora - mam L4 i sumamed :D, na razie głównie leżę w łóżku i smarkam ale jutro wieczorem mam dyżur i się zastanawiam czy już będe w stanie na niego się udać :( Zrobię Klimkowi allegro ale tak jak ktoś kiedyś osobny wątek proponował to też nie zaszkodzi...

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Wto paź 18, 2011 11:41 Re: Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

trzymajcie kciuki- Mięczysławowi kroi się super domek :mrgreen:
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Wto paź 18, 2011 11:42 Re: Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

majencja pisze:trzymajcie kciuki- Mięczysławowi kroi się super domek :mrgreen:
. Podeślijcie mi jaki wzór umowy adopcyjnej bo swoją gdzieś dobrze schowałąm :evil:
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Wto paź 18, 2011 11:45 Re: Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

majencja pisze:
. Podeślijcie mi jaki wzór umowy adopcyjnej bo swoją gdzieś dobrze schowałąm :evil:

Kciuki :ok: prześlę jak wrócę do domku :D

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto paź 18, 2011 11:54 Re: Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

majencja pisze:

Ta albo Mięczysaław schował :ryk:
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

[poprzednia][następna]