Bazyli, megamiziak w swoim DS!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 16, 2011 23:28 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

ewar pisze: [..]Przy zastrzyku nie drgnie nawet, przy pobieraniu krwi nie był nawet trzymany.Dopyszcznie nie da sobie nic podać.Znacie takiego kota? [..]

tiaaaa, moja Misiooooooo kochana :roll:

(a propos odrobaczania - oferowałam Ci kiedyś fenbenat, nie wiem czy go kciałaś w końcu - bo zagubiłam wątek Bogusi - ale jakiś czas temu oddałam na odrobaczanie jakiegoś potffornie wielkiego stada :roll: mam nadzieję, że Bogusia zdrowa :ok: )
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Pon paź 17, 2011 6:19 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

troszkę mnie tu nie było
jak tam nasz Bazylek się ma?
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Pon paź 17, 2011 6:20 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Rakea,witaj na wątku :1luvu: Misia jest taka? Nie wiedziałam, słodka kicia :1luvu: , bo Zuźka jest pod tym względem okropna.
Do Mokrzyszowa teraz nie jeżdżę, ale słyszałam przez telefon,że zdrowa.
Edytka, super! :lol: Pisałam wczoraj wieczorem.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon paź 17, 2011 7:10 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

będę nadrabiać zaległości o naszym miziaku
póki co :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Edytka1984

Post » Pon paź 17, 2011 7:43 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Dzwoniłam rano, Bazyli mruczał do telefonu :P .Oczywiście natychmiast przeniósł się z parapetu na kolana p.Izy, kiedy tylko ta usiadła na fotelu.Ależ z niego miziaczek :1luvu: Kochane kocisko.

ewar

Post » Pon paź 17, 2011 13:06 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Nie miałam aparatu, a szkoda, bo wszystkie koty pod opieką p.Izy były razem. Wiesio ( jest teraz puchaty, przecudny) przyszedł na suchą karmę i oczywiście dostał. Tino wyskoczył przez okno, bo zobaczył kumpla.Bardzo się cieszę, bo już mnie polubił, bez problemu daje się brać na ręce.Tino jest zwykłym buraskiem, ale sierść ma jak moja była tymczaska Celinka, kaszmir w dotyku, a jak się błyszczy :lol: Bazyli miał ochotę też wyjść i pobiegać, albo poleżeć na słonku, ale nie pozwalamy mu z p.Izą. Boimy się, że mógłby się gdzieś zawieruszyć, szkoda byłoby tych wszystkich zabiegów, testów, gdyby okazało się, że trzeba powtarzać.Pozostaje mu parapet, otwarte okno, ale jest pod kontrolą.
Aha, zapraszam na bazarki.Linki w moim podpisie.

ewar

Post » Pon paź 17, 2011 13:09 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

czyli Bazylek to prawdziwy kocisko domowe miziaste i mruczne?
Obrazek

Edytka1984

Post » Pon paź 17, 2011 14:01 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Oj, bardzo! P.Iza go bardzo lubi, no i przy nim Tino stał się przytulny.Naprawdę, Bazyli miał szczęście, bo DT fajny, p.Iza jest praktycznie cały czas w domu, obserwuje go, bawi się z nim, głaszcze...itd.Pełna socjalizacja.Codziennie rozmawiamy, odwiedzam Bazylego.To naprawdę super kot.W dodatku nawet nie przypuszczałyśmy, że może tak wypięknieć :1luvu: Jasne, długowłosy i rudy nie będzie, nie stanie się też kociakiem, ale na pewno będzie wspaniałym towarzyszem na zimowe wieczory i nie tylko.

ewar

Post » Pon paź 17, 2011 14:06 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Przepraszam za mały OT, ale jak przeczytałam o białym wibrysku Wiesia to aż mi się smiać chce, bo mojej kotce (czarnej z pojedynczymi "siwymi" włosami -> środkowa na dole) tez niedawno wyrósł jeden biały wąs :mrgreen: niesamowicie z nim wygląda. Poza tym najbardziej proludzki i prokoci egzemplarz, jaki w życiu spotkałam, no czarnuchy są po prostu kofffffane.
Proszę przekazać Wiesiowi baranki od Padme jak się pojawi.
A Bazyli, ehh, jaki on ma wyraz pyszczka - "Pieśćcie mnie, pieśćcie, jestem do tego stworzony!" :1luvu:

Edit: jakies omamy ortograficzne dziś mam :oops:

akasheni

Od: Sob lut 13, 2010 11:07

Post » Pon paź 17, 2011 14:20 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Oczywiście,że przekażę :1luvu: Dziękuję za zachwyty nad Wiesiem.To niesamowity kot.Teraz to klucha, ręce same się wyciągają, żeby go miziać. Zgadzam się, czarne koty mają w sobie to "coś", jestem ich wielbicielką od jakiegoś czasu.
A Bazyli jest miziakiem, cały czas o tym piszę. :lol:

ewar

Post » Pon paź 17, 2011 17:46 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Bazylciu witam Cię i Twoje Wybawicielki :1luvu:
Kochany kocio a Jego kumple Tino i Wiesio super koty :1luvu:
Kita, Tytus i Tola zapraszają http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=148874

Obrazek Obrazek

zwierzak08

Od: Pt lut 18, 2011 16:51

Post » Pon paź 17, 2011 20:41 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Na Podkarpaciu same fajne koty, a w dawnym tarnobrzeskim to już brak słów :lol:
Tak, udało się z Bazylim, bo każda z nas mogła zrobić co innego.P.Iza dać dom i zaopiekować się nim, a ja najpierw zrobiłam to, co trzeba, kiedy był jeszcze bezdomny, no i wet na mojej głowie.Nikt by mu nie pomógł, gdyby nie my, to jest prawda.Wiedział, gdzie przyjść, no nie? :lol:
Rano biorę go do wetki na kontrolę i koniecznie trzeba sprawdzić, dlaczego są problemy z kupą :cry: Drugi dzień nic :cry: pomimo parafiny.Tak być nie może.

ewar

Post » Wto paź 18, 2011 9:44 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Właśnie wróciliśmy, wszystko jest w porządku.Bazyli waży 4150,a więc cały czas waga się utrzymuje.Mamy obserwować, na razie nic złego się nie dzieje.Wetka nie wie, dlaczego ma zatwardzenie, będzie parafina i mleko, jogurt i miejmy nadzieję,że się unormuje.Wczoraj była kupka i siusiu w kuwetce, miejmy nadzieję,że Bazyli wreszcie załapał, o co chodzi.P.Iza zostawia już Tino i Bazylego razem w pokoju, nie atakują się, nawet już się obwąchiwali :lol: Tino rzadziej już wychodzi, bo zimno.
Bazyli to kot niesamowicie miziasty, p.Iza mówi, że miała kilka kotów, wszystkie takie przygarnięte, ale tak przytulnego jeszcze nie miała.Świtem Tino zażyczył sobie wypuszczenia, p.Iza już nie kładła się do łóżka, ale tak "kimała" na fotelu.No i kto spał wtulony w nią, z głową na ramieniu? Zgadliście :lol: Bazyli! P.Iza ma taki stołeczek obok telefonu, nie ma takiej opcji, żeby Bazyli nie wskoczył na kolana, kiedy tam tylko usiądzie.Ten kot ma jeszcze jeden zwyczaj, moim zdaniem niezwykły, patrzy bowiem w oczy człowiekowi, nie wiem, co to znaczy, ale jest bardzo miłe.Jutro umówiłam się na zdjęcia, przed południem, żeby nie było za ciemno.

ewar

Post » Wto paź 18, 2011 14:21 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

same dobre wiesci!!
i waga w sam raz :ok:
a wyglada na wiecej - przez puchate futerko i spora glowke :1luvu:

jotpeg

Od: Śro paź 28, 2009 18:24

Post » Wto paź 18, 2011 14:25 Re: Bazyli, megamiziak ma DT! FeLV/FIV-

Bazyli nie ma puchatego futerka, chociaż jest gęste i lśniące.To cudowny kot.

ewar

[poprzednia][następna]