ŚLEPACZKI cz.V-"mój ślepaczek" - wołam do tablicy opiekunów

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Czy potrzebny jest Klub Ślepaczków?

Ankieta wygasła Nie lis 18, 2012 12:15

1.Bardzo-to skarbnica wiedzy o kotach niewidzących i wsparcie
28
93%
2.Tak sobie - bez klubu tez można sobie poradzić
2
7%
3. Nie - po co zajmować sie kotami chorymi lub kalekimi
0
Brak głosów

Liczba głosów : 30

Post » Pt paź 14, 2011 14:59 Re: ŚLEPACZKI cz.V- błagamy o 10 dni dt -bezdomny,po amputacji

wobec powyższego sytuacja w miarę opanowana: opieka jest , pw jest, bazarek będzie-fanty dziś wysyłam, Tinek już może spać spokojnie :ok:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pt paź 14, 2011 16:08 Re: ŚLEPACZKI cz.V- błagamy o dt z opieką dla maluszków

Przypomnę niewidoma Pimpusię która nadal jest bez domku i koczuje na dworze. :( viewtopic.php?f=1&t=132675
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pt paź 14, 2011 16:27 Re: ŚLEPACZKI cz.V- błagamy o dt z opieką dla maluszków

Tinek przesyła pozdrowienia i osobiście dziękuje za pomoc :1luvu:

Obrazek

Okazało się, że jest dość sporym kotem i wczoraj źle oceniliśmy jego wiek. Pani doktor sprawdziła po ząbkach i okazało się, że ma max 5 mies
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Pt paź 14, 2011 16:51 Re: ŚLEPACZKI cz.V- błagamy o dt z opieką dla maluszków

Anna61 pisze:Przypomnę niewidoma Pimpusię która nadal jest bez domku i koczuje na dworze. :( viewtopic.php?f=1&t=132675

Pimpusia jest w szczególnej sytuacji, jak sie dowiedziałam- ma mieć po raz trzeci zabieg korekty oczek, bo zarastają, problem w tym,że po zabiegu koteczka nie ma gdzie sie podziać ze względu na przepełnienie u Ani i chore futerka(białaczkowe), a szopa na podwórku jest dobrym miejscem dla kotów wolnożyjących , ale nie po zabiegu, ona powinna mieć warunki domowe, czy ktos jest w stanie pomóc i wziąć Pimpusię na parę dni po zabiegu, aby miała opiekę, czy ktoś ma możliwość ulokować ja w hoteliku przylecznicowym np. na pobyt pooperacyjny? (o sfinansowaniu pobytu pomyślę jakoś, ale musi być opieka, oczy to bardzo bolesna i delikatna sprawa, jak wiemy).
Pabianice, okolice, Łódź.

pozwoliłam sobie przenieśc posty z wątku z diagnozą:
Anna61 pisze:
Afryka pisze:Mama kociaków ma szanse na odzyskanie wzroku, jeśli się zrobi operację?

Nie, może aczkolwiek nie musi, widzieć tak jakby przez mleko, jak to lekarz mi wytłumaczył.

To badanie kliniczne przed operacą,-
Zrośniecie powiek z gałka oczną, w lewym oku zrost powiek po przebytym kocim katarze.

Zalecenia
Ze wzglegu na utrzymanie kota (kot wolno żyjący) wskazana plastyka powiek i spojówek.

Przeniosłam ze wspólnego wątku
Anna61 pisze:I kolejne
Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Koteczka już raz zaginęła i jej tydzień nie było, ale przez pocztę pantoflową ją zlokalizowano, a co jak by ją auto zabiło gdy przechodziła ruchliwą ulicę? :(

alessandra

Post » Sob paź 15, 2011 16:37 Re: ŚLEPACZKI cz.V- ratunek to dt z opieką po zabiegu, prosimy..

Podniosę...
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Sob paź 15, 2011 19:26 Re: ŚLEPACZKI cz.V- ratunek to dt z opieką po zabiegu, prosimy..

To niemożliwe, że Pimpusi nikt nie chce... :cry: Jak ona przetrwa zimę? :(
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Sob paź 15, 2011 21:18 Re: ŚLEPACZKI cz.V- ratunek to dt z opieką po zabiegu, prosimy..

anita5 pisze:To niemożliwe, że Pimpusi nikt nie chce... :cry: Jak ona przetrwa zimę? :(

Jednak możliwe. :(
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie paź 16, 2011 13:14 Re: ŚLEPACZKI cz.V- ratunek to dt z opieką po zabiegu, prosimy..

Kciuki za domek dla Pimpusi, chociaż tymczasowy, po zabiegu :ok:
Obrazek

joanna521

Od: Wto wrz 22, 2009 11:00

Post » Nie paź 16, 2011 16:17 Re: ŚLEPACZKI cz.V- ratunek to dt z opieką po zabiegu, prosimy..

joanna521 pisze:Kciuki za domek dla Pimpusi, chociaż tymczasowy, po zabiegu :ok:

A pozostało do zabiegu kilka dni. :(
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie paź 16, 2011 17:14 Re: ŚLEPACZKI cz.V- ratunek to dt z opieką po zabiegu, prosimy..

Zapraszam na bazarki :)
Dodałam nowe rzeczy - viewtopic.php?f=20&t=133720
Wszystko za 1zł - viewtopic.php?f=20&t=134428
Problem to okazja w przebraniu.

KMagda

Od: Śro kwi 28, 2010 10:36

Post » Nie paź 16, 2011 20:25 Re: ŚLEPACZKI cz.V- ratunek to dt z opieką po zabiegu, prosimy..

Anna61 pisze:
joanna521 pisze:Kciuki za domek dla Pimpusi, chociaż tymczasowy, po zabiegu :ok:

A pozostało do zabiegu kilka dni. :(

:( :( :( :(
Obrazek

joanna521

Post » Pon paź 17, 2011 12:28 Re: ŚLEPACZKI cz.V- ratunek to dt z opieką po zabiegu, prosimy..

zapraszamy serdecznie na bazarki dla ślepaczków, to niektóre cudeńka- dla zachęty:
b]1[/b]. Kocia miarka - IAMS. Mam dwie takie miarki, są nowe, ale bez opakowań, były dołączone do karmy.
Obrazek
Kup teraz - 1,50 zł PRZECENA - 1zł

2. Lawendowy olejek do skórek i paznokci, Avon. Data ważności do sierpnia 2011, a więc teoretycznie przeterminowany, w praktyce podobno takie produkty się nie psują zbyt szybko :roll: Jest nowy i nieużywany, ale opakowanie jest trochę podniszczone. Nie chcę go sprzedawać, jeśli ktoś będzie chciał, żeby go gratis do zakupu to zapakuję, ewentualnie można wpłacić "co łaska" na koteczki :)
Obrazek

9.Kolczyki nienowe, ale nieużywane ani razu:
Obrazek Obrazek
Kup teraz - 5 zł PRZECENA - 2 zł

10. Kolczyki czarne, używane:
Obrazek Obrazek
Kup teraz - 4 zł PRZECENA - 2 zł

11. Kolczyki nowe:
Obrazek

12. Kolczyki pozłacane z zielonymi kamieniami:
Obrazek Obrazek Obrazek
Kup teraz - 5 zł

13. Naszyjnik:
Obrazek Obrazek
Kup teraz - 15 zł

15. Plecak Royal Canin, nowy, bardzo praktyczny:
Obrazek Obrazek
Kup teraz - 30 zł

alessandra

Post » Pon paź 17, 2011 12:48 Re: ŚLEPACZKI cz.V- ratunek to dt z opieką po zabiegu, prosimy..

Obrazek

to Kazar Obrazek

Salah Ad-Din pisze:Coś brzydkiego wyrosło mu na oczku :/

Mam coraz większe obawy co do tego okulisty :(
W niedziele znowu jedziemy za Kazarem do niego

wątek z pytaniem : viewtopic.php?f=1&t=133891&p=8086699#p8086699

- chodzi o dr P/ Bryłę czy ktoś leczył tam kota, zna itd? czy ktoś może ewentualnie pomóc w kontakcie z dr Garncarzem?

alessandra

Post » Pon paź 17, 2011 12:52 Re: ŚLEPACZKI cz.V- ratunek to dt z opieką po zabiegu, prosimy..

Przesyłam link do strony dr. Garncarz http://www.garncarz.pl/. Możesz spróbować skontaktować się z nim mejlowo. Tylko żeby było dobre zdjęcie oka.
Pozwodzenia :ok:
Obrazek

joanna521

Post » Pon paź 17, 2011 13:01 Re: ŚLEPACZKI cz.V- ratunek to dt z opieką po zabiegu, prosimy..

alessandra pisze:zapraszamy serdecznie na bazarki dla ślepaczków, to niektóre cudeńka- dla zachęty:
b]1[/b]. Kocia miarka - IAMS. Mam dwie takie miarki, są nowe, ale bez opakowań, były dołączone do karmy.
Obrazek
Kup teraz - 1,50 zł PRZECENA - 1zł

2. Lawendowy olejek do skórek i paznokci, Avon. Data ważności do sierpnia 2011, a więc teoretycznie przeterminowany, w praktyce podobno takie produkty się nie psują zbyt szybko :roll: Jest nowy i nieużywany, ale opakowanie jest trochę podniszczone. Nie chcę go sprzedawać, jeśli ktoś będzie chciał, żeby go gratis do zakupu to zapakuję, ewentualnie można wpłacić "co łaska" na koteczki :)
Obrazek

9.Kolczyki nienowe, ale nieużywane ani razu:
Obrazek Obrazek
Kup teraz - 5 zł PRZECENA - 2 zł

10. Kolczyki czarne, używane:
Obrazek Obrazek

11. Kolczyki nowe:
Obrazek

12. Kolczyki pozłacane z zielonymi kamieniami:
Obrazek Obrazek Obrazek
Kup teraz - 5 zł

13. Naszyjnik:
Obrazek Obrazek
Kup teraz - 15 zł

15. Plecak Royal Canin, nowy, bardzo praktyczny:
Obrazek Obrazek
Kup teraz - 30 zł

I jeszcze kilka rzeczy tutaj: https://picasaweb.google.com/1091352641 ... directlink :)
Przy okazji, alessandra, zajrzyj tam, proszę, i podaj mi cenę wody perfumowanej :)
Problem to okazja w przebraniu.

KMagda

Od: Śro kwi 28, 2010 10:36

[poprzednia][następna]