Pilnie szuka domu, kotka złapana we wnyki po amputacji ogona

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 17, 2011 9:25 Pilnie szuka domu, kotka złapana we wnyki po amputacji ogona

Poniedziałek, zawsze nie lubiłam poniedziałków od dziś ich nienawidzę.
Dojechałam do pracy a tam wybiega po mnie Tereska, bura kicia, która jakieś trzy miesiące temu pojawiła się w okolicy i przychodziła do nas na stołówkę.
Bardzo się ucieszyłam, gdy ja zobaczyłam, bo Tereski nie było od ponad dwóch tygodni już myślałam, że zginęła pod dołami samochodu jak jej koleżanka Tri.
Gdy dobiegła do mnie zauważyłam, ze coś ma nie tak z ogonkiem, jak go podniosłam to zobaczyłam, że kicia nie ma paska skóry, widać gołe mięso.
Tak naprawdę powinnam ją zostawić i pójść do pracy, bo pracuję z ludźmi, którzy nie lubią zwierząt i są z gatunku „uprzejmie donoszę”, ale zaryzykowałam i złapałam kota pod pachę i do weta.
Na miejscy okazało się, ze to stary uraz, wdała się martwica, końcówka ogonka uschła, konieczna jest amputacja i to już, kotka została w lecznicy.
Najprawdopodobniej kicia złapała się we wnyki i udało jej się wyszarpnąć.

Musze ją odebrać o 18 i zapłacić za operację, nie mam dla niej miejsca i nie mam pieniędzy, aby zapłacić za operacje to ok. 200 zł + koszt ewentualnego zdjęcia, teraz to dla mnie to ogromna kwota.

Bardzo proszę o pomoc dla tej kici.
Ja naprawdę nie mogę jej teraz do siebie zabrać, jedna z tymczasek Baśka terroryzuje wszystkie koty, z tego powodu Ptachowi nasiliły się ataki padaczkowe i wraz z Fioną sikają po za kuwetami.

Jeśli nic nie znajdę to będę musiała ją wypuścić pod pracą, a ona przecież będzie świeżo po operacji.

Mam w telefonie zdjęcia ogonka, wieczorem jak wrócę do domu to zgram na kompa i wkleję

Tereska już po opracji, ogonek wygojony :D
Szukamy domu.
Tak teraz wygląda Tereska Bezogonka :D

iwcia pisze:Terenia
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Ostatnio edytowano Sob lis 19, 2011 10:53 przez iwcia, łącznie edytowano 2 razy
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Pon paź 17, 2011 9:48 Re: Bardzo pilnie potrzebna pomoc dla kotki po amputacji ogona

Kurka... :cry:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pon paź 17, 2011 10:03 Re: Bardzo pilnie potrzebna pomoc dla kotki po amputacji ogona

O rany :cry: :cry: :cry:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon paź 17, 2011 10:14 Re: Bardzo pilnie potrzebna pomoc dla kotki po amputacji ogona

Kicia jest młodziutka może mieć ok 1,5 roku i bardzo przyjazna.
Grzecznie pozwalała doc grzebać przy ogonku i tylko raz delikatnie mnie ugryzła, ja na jej miejscu pogryzałabym porządnie wszystkich ;)
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey

iwcia

Post » Pon paź 17, 2011 10:35 Re: Bardzo pilnie potrzebna pomoc dla kotki po amputacji ogona

Ja mogę wspomóc troszkę finansowo, ale też bez szaleństw... Proszę prześlij nr konta na pw...
Iwciu, ty spokoju nie zaznasz... :roll: :(
Kciuki za koteczkę :ok: :ok: ( i za Ptacha! :ok: :ok: :ok: :ok: )
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Pon paź 17, 2011 11:02 Re: Bardzo pilnie potrzebna pomoc dla kotki po amputacji ogona

caldien pisze:Ja mogę wspomóc troszkę finansowo, ale też bez szaleństw... Proszę prześlij nr konta na pw...
Iwciu, ty spokoju nie zaznasz... :roll: :(
Kciuki za koteczkę :ok: :ok: ( i za Ptacha! :ok: :ok: :ok: :ok: )

Dziękuję :1luvu:

Takie braki szaleństw bardzo mi pomogą :D

iwcia

Post » Pon paź 17, 2011 13:42 Re: Bardzo pilnie potrzebna pomoc dla kotki po amputacji ogona

Podniosę z nadzieją na dom tymczasowy.

iwcia

Post » Pon paź 17, 2011 16:26 Re: Bardzo pilnie potrzebna pomoc dla kotki po amputacji ogona

Podnoszę... niestety ja właśnie dzisiaj wzięłam 3 kocięta z działek na tymczasy i ich matkę na czas dochodzenia do siebie po sterylce... :(

selya

Od: Pon sie 22, 2011 16:18

Post » Pon paź 17, 2011 17:04 Re: Bardzo pilnie potrzebna pomoc dla kotki po amputacji ogona

Dom potrzebny. Ptachu nie może mieć znowu kłopotów przez gościa.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon paź 17, 2011 17:23 Re: Bardzo pilnie potrzebna pomoc dla kotki po amputacji ogona

Rany kota :strach: :strach: :strach:
dom pilnie potrzebny!!!
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Pon paź 17, 2011 17:51 Re: Bardzo pilnie potrzebna pomoc dla kotki po amputacji ogona

Iwcia prześlij mi na pw dane do przelewu, nie dużo ale coś mogę podesłać.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Pon paź 17, 2011 18:42 Re: Bardzo pilnie potrzebna pomoc dla kotki po amputacji ogona

Zdjęcia ogonka Tereski.
Niewiele widać, bo kiepskie, robione telefonem. Ogonek z wierzchu, pod spodem bardziej zdarta skóra była ale nie chciałam małej przekręcać, bo bardzo ją bolało i płakała cichutko gdy dotykaliśmy ogonka.

ObrazekObrazek
Obrazek

iwcia

Post » Pon paź 17, 2011 18:55 Re: Bardzo pilnie potrzebna pomoc dla kotki po amputacji ogona

A tak teraz wygląda brak ogonka ;)
Mała jeszcze śpi zamknięta w kontenerze.
ObrazekObrazek

iwcia

Post » Pon paź 17, 2011 19:06 Re: Bardzo pilnie potrzebna pomoc dla kotki po amputacji ogona

Biedna malutka, potrzebuje domku na cito.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

[następna]