!!! Prosba o informację o weterynarzu, WROCŁAW. PILNE!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 11, 2011 21:44 Re: !!! Prosba o informację o weterynarzu, WROCŁAW. PILNE!!!

My dostawaliśmy zawszę receptę i w aptece kupowaliśmy kroplówki - kupowałam też wężyki i igły bo robiłam w domu. Ale jak się zdarzało, że Wilczka tak się wyrywała ze nie szło jej zrobić w domu wtedy jechaliśmy z naszym osprzętem i nic nie płaciliśmy.

Hm koszt kroplówki 200 ml to nie więcej niż 3 zł
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Wto paź 11, 2011 21:46 Re: !!! Prosba o informację o weterynarzu, WROCŁAW. PILNE!!!

Gdyby jednak któregoś dnia okazało się, że kotka ma infekcję bakteryjną układu moczowego, co jest dość prawdopodobne u kotów ponad 10 letnich.
Zwłaszcza u kotów z krwiomoczem, którym zdarza się sikanie poza kuwetą.
Kotów o nieznanej przeszłości.
Co wówczas mądrego wymyślicie?
Efekt? - Dwa lata braku leczenia.

Można podziwiać wasze dobre samopoczucie z dystansu i nie wtrącać się w nie swoje sprawy.
Parcia na rozpowszechnianie niedbalstwa i złych praktyk, pominąć milczeniem nie sposób.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Wto paź 11, 2011 21:50 Re: !!! Prosba o informację o weterynarzu, WROCŁAW. PILNE!!!

JaEwka pisze:PcimOlki - nie wiesz tego bo ja nie pisze o tym na forum bo mi to do szczęście nie potrzebne :wink:

Zanim napiszesz jeszcze coś sugerującego że kot nie miał jakichś badań to sobie to przeczytaj jeszcze raz.

EDIT: I KRWOTOK to nie jest to samo co KRWIOMOCZ.
Ostatnio edytowano Wto paź 11, 2011 21:56 przez Gibutkowa, łącznie edytowano 1 raz
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto paź 11, 2011 21:52 Re: !!! Prosba o informację o weterynarzu, WROCŁAW. PILNE!!!

JaEwka pisze:My dostawaliśmy zawszę receptę i w aptece kupowaliśmy kroplówki - kupowałam też wężyki i igły bo robiłam w domu. Ale jak się zdarzało, że Wilczka tak się wyrywała ze nie szło jej zrobić w domu wtedy jechaliśmy z naszym osprzętem i nic nie płaciliśmy.

Hm koszt kroplówki 200 ml to nie więcej niż 3 zł

Tylko, że ja nie mam pojęcia jak podawać kroplówkę...

A z tego co słyszałam, to podłączenie jej u weta to raczej 3 i jeszcze jedno zero ;) - jak nie więcej.
Obrazek

dase

Od: Czw paź 09, 2008 19:12

Post » Wto paź 11, 2011 21:54 Re: !!! Prosba o informację o weterynarzu, WROCŁAW. PILNE!!!

sorry bo zapomniałam się spytać - chodzi o kroplówki dożylne czy wlewy podskórne?

Edit: Jeżeli chodzi i wlewy to wet powinien Ci w gabinecie pokazać jak to się robi.

Hm nie wiem skąd takie ceny bo ja nigdy nie płaciłam za kroplówki wiec się nie mogę wypowiedzieć. Ja tak jak pisałam zaopatrywałam się w aptece - dostałam receptę od weta i już
Obrazek

JaEwka

Post » Wto paź 11, 2011 21:58 Re: !!! Prosba o informację o weterynarzu, WROCŁAW. PILNE!!!

Nie mam pojęcia.
Wet mówił, że jeśli Renal i Fortekor przestaną pomagać, to potrzebna będzie kroplówka. Tyle wiem.
A przestały pomagać, od niedzieli się zaczęło, aż dziś kot ledwo ma jakiekolwiek siły. Najgorsze, że został u moich rodziców, gdzie nie ma weta, dlatego jutro zostanie on dopiero przywieziony do Wrocławia...
Obrazek

dase

Post » Wto paź 11, 2011 22:04 Re: !!! Prosba o informację o weterynarzu, WROCŁAW. PILNE!!!

Szkoda, że rodzicie nie mają dostępu do weta... Kota musisz jutro jak najszybciej do któregoś zabrać.
Obrazek

JaEwka

Post » Wto paź 11, 2011 22:07 Re: !!! Prosba o informację o weterynarzu, WROCŁAW. PILNE!!!

Stąd też moja pilna prośba o podanie namiarów na weta "spełniajacego moje możliwości" ;)
Obrazek

dase

Post » Wto paź 11, 2011 22:16 Re: !!! Prosba o informację o weterynarzu, WROCŁAW. PILNE!!!

Gibutkowa pisze:
JaEwka pisze:PcimOlki - nie wiesz tego bo ja nie pisze o tym na forum bo mi to do szczęście nie potrzebne :wink:

Zanim napiszesz jeszcze coś sugerującego że kot nie miał jakichś badań to sobie to przeczytaj jeszcze raz.

Dokładnie :mrgreen:
Obrazek

JaEwka

Post » Śro paź 12, 2011 10:52 Re: !!! Prosba o informację o weterynarzu, WROCŁAW. PILNE!!!

Cena kroplówki u weta to niestety prawda. Ja płaciłam 40zł
Kroplówki smiało można robic w domu. Wet założy wenflon a Ty bedziesz podłączała kota. To nic strasznego ani skomplikowanego. :ok:
Jakie wyniki ma kot? Je?
Badaj kota regularnie. Kot Ci nie powie, że źle się czuje, a kiedy zauważysz może być za późno...
Obrazek

Karotka

Od: Pon maja 14, 2007 12:03

Post » Czw paź 13, 2011 16:11 Re: !!! Prosba o informację o weterynarzu, WROCŁAW. PILNE!!!

Wyniki będą dopiero jutro.
Dziś dostał kroplówkę, glukozę.
Nadal nie chce jeść... Tylko trochę pije.
Wieczorem spróbuję mu przez strzykawkę podać trochę jedzenia.
Obrazek

dase

Post » Pon paź 17, 2011 7:27 Re: !!! Prosba o informację o weterynarzu, WROCŁAW. PILNE!!!

I jakie są wyniki?
Badaj kota regularnie. Kot Ci nie powie, że źle się czuje, a kiedy zauważysz może być za późno...
Obrazek

Karotka

Post » Pon paź 17, 2011 8:27 Re: !!! Prosba o informację o weterynarzu, WROCŁAW. PILNE!!!

Gato zmarł dziś o 6:15 :(

Usg wykazało niedrożność jelit, miał operację w piątek... Niestety, organizm sobie nie poradził, wczoraj wieczorem miał temperaturę ciała 33,5... Dostał sterydy u weterynarza i zastrzyk antywstrząsowy... Ale nie udało się.... Po operacji miał duży cukier, chyba przez to wątroba wysiadła i zatruła organizm... Jeszcze to odwodnienie, które ciężko było uzupełnić przy takim cukrze...
Obrazek

dase

Post » Pon paź 17, 2011 8:28 Re: !!! Prosba o informację o weterynarzu, WROCŁAW. PILNE!!!

:( :( :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon paź 17, 2011 8:29 Re: !!! Prosba o informację o weterynarzu, WROCŁAW. PILNE!!!

Bardzo mi przykro

[']
Obrazek

Karotka

[poprzednia][następna]