3 kotki i Mama-Pingwinka w DS:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 13, 2011 12:39 Re: Rozpaczliwie miauczy za braćmi! POSZUKUJE DT! Okol. Warszawy

to maluszek musiałby wytrzymać sam jeszcze co najmniej 4-5 dni... :( - oby tylko nigdzie nie poszedł... :( :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Czw paź 13, 2011 12:53 Re: Rozpaczliwie miauczy za braćmi! POSZUKUJE DT! Okol. Warszawy

bona_46 pisze:
Prakseda pisze:
bona_46 pisze:Śliczna mama!
Pogadam o niej z moją mamą;)
Może chociaż dt :?:

Jak sprawy się mają? Mama urobiona w sprawie dt??

Prawie urobiona. Ostateczna decyzja jutro.
A jeśli chodzi o ostatniego kociaka to urabiam koleżankę chociaż na dt.
Tu decyzja niestety dopiero po weekendzie.

edit:
czy kotka może opuscić koterię dopiero w poniedziałek?
czy mogłaby już w sobotę?
czy ona miała tam robione jakieś badania lub zabiegi oprócz sterylki?

Super, jakby się udało, szczególnie z maluchem!
Zaraz się dowiem w Koterii bo wczoraj dzwoniłam za późno i nie byli mi w stanie udzielić informacji...
Kota była sterylizowana w poniedziałek, ma wyjść w następny - tyle na razie wiem...

mata_hari

Od: Czw wrz 15, 2011 13:17

Post » Czw paź 13, 2011 15:39 Re: Rozpaczliwie miauczy za braćmi! POSZUKUJE DT! Okol. Warszawy

Dowiedziałam się, że jest jakaś pani w kontakcie z Koterią, która zechce wziąć naszą kotę... Kota przeszła badania na nosicielstwo FeLV i FIV - negatywna :-) Powinna ją odebrać w sobotę...

Może komuś maluszka w takim razie, chociaż na dt - maluszek troszeczkę bojaźliwy ale wzorem pozostałych braci - na pewno okaże się miziasty...

EDIT sobota 15.10
Niestety pani jej nie wzięła - 2 dni przed wyrzuceniem na zimną ulicę...
Ostatnio edytowano Sob paź 15, 2011 12:32 przez mata_hari, łącznie edytowano 1 raz

mata_hari

Post » Czw paź 13, 2011 18:21 Re: Rozpaczliwie miauczy za braćmi! POSZUKUJE DT! Okol. Warszawy

Czarnuszek jest przekochany dla ludzi i ... przeokropny dla kotów! Syczy, warczy, paca łapą, gdy tylko któryś z moich rezydentów się do niego zbliży! Nic to się nie poprawia... Nigdy jeszcze nie miałam takiego tymczasa, a moja kotka, która zawsze fukała na malce zawsze szybko odpuszczała... A ten skubany się coraz bardziej panoszy. Leży właśnie rozwalony a moim kotom nie można podejść w ogóle do JEGO łóżka ;)

Jak tylko ja przychodzę to nie ma końca miziankom... No co za typ ;)

serotoninka

Od: Śro sie 27, 2008 21:00

Post » Pt paź 14, 2011 12:26 Re: Rozpaczliwie miauczy za braćmi! POSZUKUJE DT! Okol. Warszawy

serotoninko - bardzo ci jeszcze raz dziękuję, że dałaś mu szansę... mam nadzieję, że twoje koty nie będą miały mi za bardzo za złe, że go przyniosłam ;-) daj im trochę czasu...

Ten "mój" tygrys też rozpanoszył się po mieszkaniu i doskakuje do dużego kota (mam białego Olafa na tymczasie z banerka poniżej) ale maluch jest taki pogodny i pewny siebie, że w sumie już się zakumplowali, trochę mały na dużego syczał i burczał (burczymucha...), duży syczał i wył - ale nie pacali się łapami... Mały bez zażenowania podchodzi do dużego i go wącha po nosie, nie licząc się z możliwymi konsekwencjami, na szczęście Olaf jest przyzwyczajony do drugiego, bardziej przebojowego kota. Wydaje mi się, że nawet przy maluchu się bardziej otworzył może dlatego, że przez 3 tygodnie siedział sam a teraz ma kumpla (mi natomiast jeszcze do końca nie zaufał....)

Mam nadzieję, że u ciebie koty się przyzwyczają, tylko może to potrwać dłużej niż u mnie (burasek jest u nas kilka dni), bo u mnie trochę inna sytuacja... kot duży jest ogólnie wycofany, wyciągnięty po miesiącu ze schronu...

Trzymasz czarnucha jeszcze w łazience np. na noc czy już łazi wszędzie?

@bona_46
Bona, dzięki - kota już podobno została zaklepana na sobotę, w razie czego będę alarmować. Jeśli mama jest zainteresowana pingwinką to w Koterii na fejsbuku w ADOPCYJNEzKOTERII na pewno się coś zaraz znajdzie... Jest też tam taki pingwinkowy Pan Kocur...

Trzeci mały synalek Tygrysek nadal szuka dt!

mata_hari

Post » Pt paź 14, 2011 12:44 Re: Rozpaczliwie miauczy za braćmi! POSZUKUJE DT! Okol. Warszawy

Szkoda malucha:(

Samotny, przestraszony kociak szuka DT!

Alex405

Od: Pt lip 10, 2009 17:50

Post » Pt paź 14, 2011 15:58 Re: Rozpaczliwie miauczy za braćmi! POSZUKUJE DT! Okol. Warszawy

Jak tam ostatni maluszek? Pokazał się dziszaj?
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

Post » Sob paź 15, 2011 11:10 Re: Rozpaczliwie miauczy za braćmi! POSZUKUJE DT! Okol. Warszawy

mata_hari pisze:
@bona_46
Bona, dzięki - kota już podobno została zaklepana na sobotę, w razie czego będę alarmować. Jeśli mama jest zainteresowana pingwinką to w Koterii na fejsbuku w ADOPCYJNEzKOTERII na pewno się coś zaraz znajdzie... Jest też tam taki pingwinkowy Pan Kocur...

Trzeci mały synalek Tygrysek nadal szuka dt!

To bardzo się cieszę, że będzie miała od razu stały domek. Zasługuje na to, jest dzielna i śliczna :)
Obrazek

bona_46

Od: Czw wrz 29, 2011 23:01

Post » Sob paź 15, 2011 12:45 Re: Śliczna Pingwinka trafia na ulicę PILNIE DT/DS! Do poniedz..

Niestety no i nie wypaliło... Pani zrezygnowała z mamy-koty na 2 dni przed wyrzuceniem jej na zimną ulicę... :cry:
Taka śliczna Pingwinka, FeLV i FIV(-), nastawiająca się do głaskania, trochę przestraszona i piękna...
Odwożę kotkę w poniedziałek na zimną ulicę... :cry: może chociaż jakiś DT ktoś zaoferuje? Żal mi tej kici...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Z maluchem na razie OK ale też szuka DT/DS...

mata_hari

Post » Sob paź 15, 2011 16:56 Re: Śliczna Pingwinka trafia na ulicę PILNIE DT/DS! Do poniedz..

Ponawiam apel, kota ma czas tylko do poniedziałku... :!: Ja jestem zakocona :-(

mata_hari

Post » Nie paź 16, 2011 12:21 Re: Śliczna Pingwinka trafia na ulicę PILNIE DT/DS! Do poniedz..

Podniosę - poniedziałek i ulica już jutro!
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Nie paź 16, 2011 12:27 Re: Śliczna Pingwinka trafia na ulicę PILNIE DT/DS! Do poniedz..

I jak tam sytuacja? :kotek:
Szyszka ............................................. Moris .............................................. Glutek i Muszka
Obrazek Obrazek Obrazek [url=https://naforum.zapodaj.net/e1a033c7ccbe.jpg.html][url=https://naforum.zapodaj.net/35b4fd9e2ec9.jpg.html]

iwaka

Od: Pt sie 12, 2011 18:33

Post » Nie paź 16, 2011 16:39 Re: Śliczna Pingwinka trafia na ulicę PILNIE DT/DS! Do poniedz..

Mama szuka domku NA JUŻ, jutro muszę ją zabrać z Koterii :-( ...na ulicę... zrobiło się zimno... brrrr

Szukamy zatem domów DT/DS dla dwóch kotów:
mama wiek ok. 1 rok

Obrazek Obrazek Obrazek

syneczek wiek ok. 4 miesięcy
Obrazek

mata_hari

Post » Nie paź 16, 2011 18:42 Re: Śliczna Pingwinka trafia na ulicę PILNIE DT/DS! Do poniedz..

Może ktoś po smacznym obiedzie, siedząc w ciepełku przed kompem - zlituje się nad kocim losem..

bona_46 rozumiem, że twoja oferta jest nieaktualna?
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Nie paź 16, 2011 19:01 Re: Śliczna Pingwinka trafia na ulicę PILNIE DT/DS! Do poniedz..

Błagamy o domek dla mamusi i synka :cry:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

[poprzednia][następna]