Przenosimy wątek: ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ - dt u halbiny.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 14, 2011 19:57 Re: Maluszki budyniowy, whiskasowy i tygrysek, foty s.71. Zabrze

https://picasaweb.google.com/1027429281 ... 2/Skrzaty# maluszki wyglądają w tej chwili tak, oczka już wyleczone, nie kichają :D dziewczynka tylko taka wciąż umorusana...

I wiadomość dnia: Sparta ma dom!
poczuła się od razu jak u siebie, przy dużym cc wylazła z kontenerka i zaczęła zwiedzać, suka łaziła za nią... tylko jak wskoczyła meblościankę to psica nie dawała rady... Sparta upomniała sie o jedzonko i zaczęła się mizdrzyć do pana domu...

Dziś wykastrowany został mój były tymczasowicz: Blumiś vel Grand - amstaff pogryziony przez matkę, Piotr zawiózł też labkowatego Cmoka vel Marleya do ds w Gliwicach (pani adoptującej go ode mnie skomplikowało się życie i musiała szukać mu nowego domu), obaj chłopcy pięknie wyrośli, widziałam ich obu dziś...
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Pt paź 14, 2011 19:58 Re: Maluszki budyniowy, whiskasowy i tygrysek, foty s.71. Zabrze

Sparta :ok: :ok: :ok:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Sob paź 15, 2011 19:59 Re: Maluszki budyniowy, whiskasowy i tygrysek, foty s.71. Zabrze

Sparta jest już moja, oczywiście jako nowego domownika przyszła ją przywitać rodzinka i sąsiadka. Wszyscy mieli jedno zdanie.. piękna!
A ja mam jedno tylko życzenie, oby była zawsze zdrowa:)
Pan domu nie pozostaje obojętny na zalety Sparty, dogadza jej jak może, a że Sparta ciągle koło niego sie kręci to już kilka razy niechcący ją kopnął, nadepnął, , raz omal na niej nie usiadł, i drzwiami od szafki przyczasł jej ogonek (wszystko oczywiście delikatnie) :)
Pokazuje nam gdzie mamy lodówkę w domku, tak jakbyśmy tego nie wiedzieli. I gdy dzisiaj wróciłam z pracy przepięknie mnie witała.. moja Sparta:*
Ale nie zapomniała o Was wszystkich i serdecznie pozdrawia:)
ObrazekObrazek

celcyk1

Od: Sob wrz 24, 2011 22:11

Post » Sob paź 15, 2011 20:00 Re: Maluszki budyniowy, whiskasowy i tygrysek, foty s.71. Zabrze

celcyk1 pisze:Sparta jest już moja, oczywiście jako nowego domownika przyszła ją przywitać rodzinka i sąsiadka. Wszyscy mieli jedno zdanie.. piękna!
Pan domu nie pozostaje obojętny na zalety Sparty, dogadza jej jak może, a że Sparta ciągle koło niego sie kręci to już kilka razy niechcący ją kopnął, nadepnął, , raz omal na niej nie usiadł, i drzwiami od szafki przyczasł jej ogonek (wszystko oczywiście delikatnie) :)
Pokazuje nam gdzie mamy lodówkę w domku, tak jakbyśmy tego nie wiedzieli. I gdy dzisiaj wróciłam z pracy przepięknie mnie witała.. moja Sparta:*

:ok: :ok: :ok:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Sob paź 15, 2011 20:11 Re: Maluszki budyniowy, whiskasowy i tygrysek, foty s.71. Zabrze

celcyk1 pisze:Pan domu nie pozostaje obojętny na zalety Sparty, dogadza jej jak może, a że Sparta ciągle koło niego sie kręci to już kilka razy niechcący ją kopnął, nadepnął, , raz omal na niej nie usiadł, i drzwiami od szafki przyczasł jej ogonek

No, pięknie się zaczyna! :twisted:
:ryk:

Bardzo się cieszę, ze Sparta wreszcie znalazła swój domek :D Długo czekała, ale jak widać było warto :ok:

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Sob paź 15, 2011 22:46 Re: Maluszki budyniowy, whiskasowy i tygrysek, foty s.71. Zabrze

Tak, owinęła już sobie pana domu wokół ogonka, jak widać :wink:
U mnie początkowo była miziakiem, potem się zdystansowała, ale - jak podejrzewałam - w odpowiednim domku, rozmizia się... a że jednocześnie okazuje ogromny apetyt i inteligencję, to i nie dziwota, miała dobry trening u mnie...
Cieszę się, że jesteście na Miau i możemy liczyć na wieści z pierwszej ręki! :1luvu:
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Wto paź 18, 2011 14:37 Re: Maluszki budyniowy, whiskasowy i tygrysek, foty s.71. Zabrze

[*][*][*] Niestety maleńka biało-szara koteczka odeszła o świcie z niedzieli na poniedziałek za TM. A była fajna osoba, która się w niej zakochałą i chciała dać jej dom... :cry:
Kociaki nie są już chore na kk, jedzą, brykają... ale mają ogromne brzuszki... wczoraj zostały delikatnie odrobaczone...
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Sob paź 22, 2011 15:40 Re: Maluszki budyniowy, whiskasowy i tygrysek, foty s.71. Zabrze

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Sob paź 22, 2011 15:46 Re: Maluszki budyniowy, whiskasowy i tygrysek, foty s.71. Zabrze

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Sob paź 22, 2011 15:53 Re: Maluszki budyniowy, whiskasowy i tygrysek, foty s.71. Zabrze

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Nie paź 23, 2011 0:05 Re: Fotki poremontowego stadka s.70.Sparta dt u halbiny. Zabrze

anulka111 pisze:Biedniusie te maluszki :?

a do tego takie słodziutkie :1luvu:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Śro paź 26, 2011 20:54 Re: Maluszki budyniowy, whiskasowy i tygrysek, foty s.71. Zabrze

celcyk1 pisze:Sparta jest już moja, oczywiście jako nowego domownika przyszła ją przywitać rodzinka i sąsiadka. Wszyscy mieli jedno zdanie.. piękna!

Dostałam wieści o Sparcie od Asi, córki Celcyk1:

"Piszę wieści o kocie )))Otóż Sparta jest wielkim żarłokiem, a może i rodzice ją trochę rozpuścili. Nie chce już nawet jeść jedzenia z puszki. Tylko gotowane albo surowe mięsko. Chyba że go nie dostaje, wtedy z wielkim poświęceniem pożera suchą karmę Z Amidą jeszcze nie są przyjaciółkami, ale od kiedy miski Sparty są wysoko, gdy Amida przychodzi - jest trochę lepiej. Jeszcze lepiej jest dlatego, że dostają jeść jednocześnie. Jestem optymistycznie nastawiona i wierzę, że się przyzwyczają do siebie - a nawet polubią
Jeśli chodzi o moją Chrześnicę, to Sparta toleruje ją nad wyraz spokojnie. A trzeba też przyznać, że jak na malucha, który nie ma jeszcze dwóch latek, to Laura jest delikatna - więc może dlatego bezkonfliktowo ze sobą sobie egzystują. Sparta pokochała tatę. Pewnie dlatego, że przez ostatnie tygodnie cały czas siedział w domu, a mama pracowała. Ale tata jest jej oczkiem w głowie i z wzajemnością. Jak tylko wyjdzie z domu, to czeka na niego na przedpokoju i wita go, gdy wróci do domu. Raz zamiast taty weszła mama, więc Sparta obróciła się i poszła do pokoju zamiast się przywitać No ale mama nie traci nadziei, że o ją w końcu polubi. Nie znam się na kotach, ale wydaje mi się, że Sparta już się przywiązała do nowego domku i chyba jej dobrze. Trochę łzawi jej oko i dostaje do niego kropelki.. nie muszę mówić, że przy ich podawaniu narobi krzyku na cały dom. Bo robi Operację podawania kropelek przeprowadzają w dwie osoby Hmm.. tyle na dany moment pamiętam". :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Śro paź 26, 2011 21:08 Re: Maluszki budyniowy, whiskasowy i tygrysek, foty s.71. Zabrze

Super wiesci :P

Dla kota nowy dom to wielka zmiana-adaptacja musi potrwac
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Czw paź 27, 2011 19:22 Re: Maluszki budyniowy, whiskasowy i tygrysek, foty s.71. Zabrze

Sparta czuje sie dobrze i oczywiście mnie już znowu wita gdy wracam z pracy i to coraz bliżej, dzisiaj przy samych drzwiach czekała, chyba wiedziała że to ja już wracam, chociaż pewnie mniej mnie lubi bo to ja właśnie zakraplam jej oczko, a mąż trzyma, sama nie dałabym nawet rady.
Moja Sparta jest śliczna i jest najmądrzejszym kotkiem na świecie :wink:
Zauważyłam że od kilku dni gdy o 4.30 dzwoni mi budzik do pracy to Sparta jakby na to czekała i zaraz jest przy mnie, nie pozwoli mi już spać, wiec nie ma obawy żebym przypadkiem przysnęła i zaspała do pracy :ryk:
Pozniej gdy wstaje pierwsza biegnie do kuchni, a gdy ja ją mijam i idę pierw do łazienki to grzecznie czeka na mnie i potem znowu wyścigi do kuchni :lol:
Tak samo reaguje gdy czajnik zaczyna gwizdać że woda sie gotuje, gdziekolwiek jest zaraz wbiega do kuchni i czeka, bo wie że zaraz ktoś do kuchni wejdzie, kochana spryciula:)
Razem ze Spartą pozdrawiamy Was cieplutko :kotek:
Ostatnio edytowano Czw paź 27, 2011 19:31 przez celcyk1, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek

celcyk1

Od: Sob wrz 24, 2011 22:11

Post » Czw paź 27, 2011 19:28 Re: Maluszki budyniowy, whiskasowy i tygrysek, foty s.71. Zabrze

Ona tak biegnie do kuchni, bo u mnie są wyścigi zawsze do misek... pańcia do kuchni, to heja! kto pierwszy, ten lepszy... ale o 4.30 to raczej jeszcze nie śpimy niż wstajemy... :roll: pozdrawiam! :1luvu:
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

[poprzednia][następna]