50 kotów Joli Dworcowej - pilnie pomoc str. 73!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 15, 2011 16:17 Re: Jola Dworcowa i jej 50 kotów, POMOCY!

Garfield pojechał do domu. Trojkapek po kastracji już wrócił do Joli, odsypia. Łapka wygląda ok, nie ma koniecznosci rtg, dobrze, dobrze. Wrzuce później zdjęcia, beda do kolejnych ogłoszeń.

dite

Od: Pt maja 14, 2010 18:19

Post » Sob paź 15, 2011 16:52 Re: Jola Dworcowa i jej 50 kotów, POMOCY!

Super Garfield :ok:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob paź 15, 2011 18:07 Re: Jola Dworcowa i jej 50 kotów, POMOCY!

fotki pstrykałam w pośpiechu, ponieważ Jolę nawiedził huragan -> wnuki przyjechały
Dziś z lecznicy przyjechała Misia, jeszcze dostaje lekarstwa, ale to już końcówka leczenia, więc można kotkę ogłaszać.
Wszystkie teksty jeszcze sprawdzę z Jolą, ale jeżeli zauważycie błędy, od razu proszę o znak sygnał.

9 tygodniowa dymna Misia
Jest piękna i zdaje sobie z tego sprawę. Jak każda mała królewna uwielbia być noszona na rękach. W tej pozycji jest gotowa towarzyszyć człowiekowi zawsze i wszędzie. Jest zaszczepiona, odrobaczona i nauczona załatwiać się do kuwety. Ma 9 tygodni, je pokarm dla kociąt, szczególnie lubi paszteciki. Bardzo dużo się bawi, śpi zwinięta w kłębuszek. Ma nietypowe umaszczenie, jest koloru grafitowego. Ma łagodne usposobienie, Jej aksamitne futerko głaszcze się z przyjemnością, do tego kicia włącza mruczando i czaruje charakterem oraz wyglądem.

Malutka Misia szuka domu i będzie zachwycona, jeżeli zamieszka z innym miłym kotem, ponieważ bardzo lubi się bawić.

Obrazek

cała jestem w stokrotkach
Obrazek Obrazek Obrazek

telemianiak, jaka to bajka?
Obrazek Obrazek Obrazek

piątka
Obrazek

śpioch
Obrazek

dite

Post » Sob paź 15, 2011 18:43 Re: Jola Dworcowa i jej 50 kotów, POMOCY!

Rudolf okazał się być dziewczyną. Tym samym nie ma jeszcze imienia.

za to ma nieprzeciętny wyraz pysia, przyznacie
Obrazek
maleństwo na rączkach
Obrazek

kofam mamusię
Obrazek Obrazek

dite

Post » Sob paź 15, 2011 19:50 Re: Jola Dworcowa i jej 50 kotów, POMOCY!

Dzięki Edytko, że napisałaś. Tak garfield pojechał, będzie mieszkał w domu wychodzącym, a jego Duża prowadzi hodowlę koni dla Janowa Podlaskiego. No, chyba super chłopak trafił, ale oczywiście trzymam za jego szybką adaptację.
Własciwie oddałam Garfieldowi domek, który szykował się dla naszego szpitalnego Kubusia, który oczywiście też bardzo potrzebuje domu, bo łazi i popłakuje, jak Dorci nie widzi. Ale uznałam, że zwolnienie strychu Joli jest priorytetem (bo Jola może tam umieścić wszystkie swoje nowe koty z dworca, które się znają i nie powinny ze sobą walczyć), więc kiedy pani zadzwoniła w sprawie Kubusia, od razu przekierowałam ją na Jolę (akurat była u mnie). Mam nadzieję, że dobrze zrobiłam.
Piekne zdjęcia dite! Dzięki, zaraz zrobię allegro :D
Ostatnio edytowano Nie paź 16, 2011 14:46 przez jolabuk5, łącznie edytowano 1 raz
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Sob paź 15, 2011 21:40 Re: Jola Dworcowa i jej 50 kotów, POMOCY!

Swietna wiadomosc z Garfieldem :D

Kotka Misia jest przepiekna, na pewno nie bedzie problemu ze znalezieniem domku :kotek:
Obrazek

Ania i jej Nitro

Od: Pon lip 25, 2011 13:44

Post » Nie paź 16, 2011 11:25 Re: Jola Dworcowa i jej 50 kotów, POMOCY!

Żeby nie było, że tylko Misia ogląda TV, dowód, że Jola organizuje seanse filmowe również pozostałym kotom
Obrazek Obrazek

Rudolf'inka ze swoją burą przyjaciółką, powinny znaleźć domek w dwupaku.
Dziewczyny ukryte przed złym aparatem, głęboko pod łóżkiem:
Obrazek Obrazek

dite

Post » Nie paź 16, 2011 11:33 Re: Jola Dworcowa i jej 50 kotów, POMOCY!

jolabuk5 pisze:Tak garfield pojechał, będzie mieszkał w domu wychodzącym, a jego Duża prowadzi hodowlę koci dla janowa Podlaskiego. No, chyba super chłopak trafił, ale oczywiście tzrymam za jego szybką adaptację.
Własciwie oddałam Garfieldowi domek, który szykował się dla naszego szpitalnego Kubusia, który oczywiście też bardzo potrzebuje domu, bo łazi i popłakuje, jak Dorci nie widzi. Ale uznałam, że zwolnienie strychu Joli jest priorytetem (bo Jola może tam umieścić wszystkie swoje nowe koty z dworca, które się znają i nie powinny ze sobą walczyć), więc kiedy pani zadzwoniła w sprawie Kubusia, od razu przekierowałam ją na Jolę (akurat była u mnie). Mam nadzieję, że dobrze zrobiłam.

Co to jest hodowla dla Janowa Podlaskiego 8O
Kubusiu :( :( :( co z Twoim domkiem?
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Nie paź 16, 2011 14:50 Re: Jola Dworcowa i jej 50 kotów, POMOCY!

Małgosiu, chodzi o to, ze Duża garfielda hoduje konie rasowe, które potem sprzedają na aukcjach w Janowie Podlaskim za grubą forsę.
A domek dla Kubusia wolałabym nie tak bardzo "wychodzący" (nie taki wielki teren) i bliżej, zeby Dorcia mogła tam czasem wpaść na inspekcję :wink:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pon paź 17, 2011 14:56 Re: Jola Dworcowa i jej 50 kotów, POMOCY!

... mry za Nowy Domek pięknego Garfielda!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Pon paź 17, 2011 19:42 Re: Jola Dworcowa i jej 50 kotów, POMOCY!

Znowu 2 koty chore - mały Jimmy (ten przyniesiony przez Wiktorię) ma chyba FIP, a Zulus, stary kot Joli, strasznie schudł, nie chce jeśc miał gorączkę... Jola byla dziś z nimi u weta, jutro idzie znowu. :(
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Wto paź 18, 2011 11:17 Re: Jola Dworcowa i jej 50 kotów, POMOCY!

jolabuk5 pisze:Znowu 2 koty chore - mały Jimmy (ten przyniesiony przez Wiktorię) ma chyba FIP

Jimmy jest leczony od kilku tygodni, najpierw przebywał w lecznicy, kiedy poczuł się lepiej pojechał do Joli, ale nie było widocznej poprawy, cały czas charczał przy oddychaniu, miał podawane trzy różne antybiotyki, leki na wzmocnienie. Pomimo leczenia stan się pogorszył, przedwczoraj leciała mu krew z nosa, wczoraj leżał już tylko w szafce w łazience, dziś Jola zawiozła Go do lecznicy, bo brzuch wygląda nieładnie, i jak pisała jolabuk5, jest podejrzenie FIP.

Mały został w lecznicy, gdzie dostanie kolejne dawki mocniejszych leków, do jutra ma być podjęta decyzja, czy jest jeszcze sens go męczyć.

Na rękach u wnuka Joli, w sobotę, jeszcze nie było aż tak źle jak dziś.
Obrazek

Nawet nie będę wspominać o kosztach, bo każdy, kto ma kota, wie że rachunki w lecznicy same się nie spłacają, ale współczuję Joli kosztów emocjonalnych i życzę sił do dalszego działania.

jolabuk5 pisze:Zulus, stary kot Joli, strasznie schudł, nie chce jeśc miał gorączkę...

Zulus ma temperaturę 39,4, osłuchowo wet wskazał jakieś zmiany w prawym płucu, została pobrana krew do kompleksowych badań. Ale zlecone zostało jeszcze rtg i usg, Jola nie może zrobić tych badań, bo nie ma jak za nie zapłacić.

dite

Post » Śro paź 19, 2011 19:36 Re: Jola Dworcowa i jej 50 kotów, POMOCY!

śliczny maluszek...
MARGO

MARGO

Od: Pt lip 23, 2004 19:39

Post » Śro paź 19, 2011 19:39 Re: Jola Dworcowa i jej 50 kotów, POMOCY!

Na który wątek nie wchodzę, sama bieda, nie wiem, gdzie gorsza. A przecież wszyscy nie mówimy o wszystkim (nigdy nie mówię) :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Śro paź 19, 2011 19:40 Re: Jola Dworcowa i jej 50 kotów, POMOCY!

Boję się pytać o Jimmiego i Zulusa...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

[poprzednia][następna]