kolejna REWOLUCJA, czyli koniec normalności

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 09, 2011 11:03 Re: Kota i ja oraz Farfocel (foto. przed i po str.12); łóżkujemy

to znów aktualizacja:
w poniedziałek znów musiałam pójść do szpitala, tym razem miałam bezwzględne leżenie-dobrze, że pozwolili mi do łazienki chodzić :roll:
wyszłam w czwartek rano. w środę przyjechała mama, koty sobie poradziły do tego czasu-nawet nie miały pustych misek.
mam zwolnienie na 2 tygodnie, w sumie ze szpitala wypuścili mnie ze względów humanitarnych-miło prawda? :wink: ale mam się zachowywać jakbym nadal była w szpitalu, czyli moje życie kręci się wokół łózka. z tego akurat jest chyba Kotul zadowolony, bo spędza tu ze mną całe dnie, a w nocy pakuje mi się na poduszkę.
kochany TŻ przeniósł mi komputer i teraz mogę się internetować nie wstając z łóżka. szkoda, że jeszcze koty nie są samoobsługowe, bo przez większość tygodnia jestem sama, a paskudy trza nakarmić i kuwety posprzątać.

jeśli chodzi o Robalka to widziałam:) ma cztery łapeczki i się rusza, wygląda jak miś haribo :mrgreen:
cieszę się, że nie jestem słoniem, bo 2letniej ciąży nie dałabym rady :wink:
niebieski język[/b] zaprasza na fb https://www.facebook.com/tiliqua.ceramika

ezzme

Od: Sob sty 08, 2011 16:53

Post » Nie paź 09, 2011 12:48 Re: Kota i ja oraz Farfocel (foto. przed i po str.12); łóżkujemy

A jak sie czujesz?
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Nie paź 09, 2011 14:12 Re: Kota i ja oraz Farfocel (foto. przed i po str.12); łóżkujemy

O biedaku!

Żebyś tylko nie musiała przez cały pozostały czas!
Robalek taki mały a potrafi być upierdliwy.
Co mu dobrze wróży:))

Fajnie jest ,że On jest!
I pomyśl: moj też był robalkiem a teraz jest wyższy niż ja i ma stopę 43...i się kłóci,że sam z kolegą pojedzie do Austrii na narty (żaden tam obóz!).A to tylko 15 lat od robalkowania.
Chce być wetem albo lekarzem i w ogóle okazał się w praktyce...człowiekiem!
Co mnie nieodmiennie i stale zaskakuje.

Jakoś tak szybko to poszlo...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Nie paź 09, 2011 14:25 Re: Kota i ja oraz Farfocel (foto. przed i po str.12); łóżkujemy

kalair pisze:A jak sie czujesz?

czuję się dobrze :) czasem tylko bardziej śpiąco
kotkins pisze:Żebyś tylko nie musiała przez cały pozostały czas!
Robalek taki mały a potrafi być upierdliwy.
Co mu dobrze wróży:))

liczę, że od czwartego miesiąca się uspokoi i będę się mogła ruszać :roll: o pracy staram się nie myśleć
na razie Robalek jest Ono, i mam nadzieję, że okaże się Oną :wink: a jak będzie Onym to też pewnie mnie przerośnie :mrgreen:

w szpitalu usłyszałam od pielęgniarki, że ta ciąża po prostu lubi leżeć (bardzo inkubatorowo się poczułam). no dobrze ciąża, ale jestem jeszcze ja i Robalek chyba?! i moja ciąża ma tworzyć, a jak chce sobie leżeć to niech se sama leży, a my będziemy tworzyć.
na razie jednak ciąża wygrywa i leżymy :roll:

ezzme

Post » Nie paź 09, 2011 14:50 Re: Kota i ja oraz Farfocel (foto. przed i po str.12); łóżkujemy

Polezycie wszystkie razem. :lol: Lepiej przelezec i byc spokojniejszym, jak trzeba, to trzeba. Kciuki! :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie paź 09, 2011 19:32 Re: Kota i ja oraz Farfocel (foto. przed i po str.12); łóżkujemy

Kochana Ezzme...już ZAWSZE nie będziesz "JA" ,tylko "ON/ONA".
Tworzysz sobie naważniejszego człowieka świata.

Dzieci są nalepszą a czasem nagorszą rzeczą na świecie: człowiek się boi od 15 lat o ten byt prawie i całkiem uż niezależny:)

kotkins

Post » Nie paź 09, 2011 20:04 Re: Kota i ja oraz Farfocel (foto. przed i po str.12); łóżkujemy

ja rozumiem, że ONO, ale ciąża?! ja i ono, a ciąża to tylko stan, nie?

ezzme

Post » Wto paź 11, 2011 8:40 Re: Kota i ja oraz Farfocel (foto. przed i po str.12); łóżkujemy

wiem, ezzme, że całe to leżenie Cię wkurza, ale uwierz mi, że są osoby które Ci zazdroszczą robalka i leżenia. Ja narazie zazdroszczę tylko leżenia :) Ale bym się powylegiwała z książką albo z filmami... łooooj :lol:
Pozdrawiam
Obrazek

kokocha

Od: Pon maja 23, 2011 9:06

Post » Wto paź 11, 2011 9:34 Re: Kota i ja oraz Farfocel (foto. przed i po str.12); łóżkujemy

Ezzme a czytałaś o czesaniu perskich na Planecie??
Może grzebień obrotowy ,tak jak tam radzą??
Co on włąściwie ,ten Dimka robi ,że nie da się czesać??
Gryzie ,wali??

Amelia też gryzie,oprócz tego staje na tylnych łapkach i wali.No i śpiewa takie :"miaaaaauuuu...miaaauuu..!",zaraz przybiega Melon i szczeka merdając ogonem( ratunku!!!psują mu ..kota?..psa??)(on chyba uważa Amcię za psa jednak).
Mimo to czeszemy się i myjemy oczka BEZ DYSKUSJI.
Jak gryzie to dostaje drugą szczotkę w paszczę i niech gryzie.
Jak wali to chwytam za łapki.
A śpiewy mi nie przeszkadzają.

No i jest już lepiej z tym czesaniem.
Nauczyła się.
Mam szczotkę,ale zamierzam na wystawie w Poznaniu kupić nową, bo mała będzie miała mnóstwo włosów.
Puchatek się z niej robi.

A mycie oczu to dla Dimki nie problem??

kotkins

Post » Wto paź 11, 2011 13:26 Re: Kota i ja oraz Farfocel (foto. przed i po str.12); łóżkujemy

kokocha pisze:wiem, ezzme, że całe to leżenie Cię wkurza, ale uwierz mi, że są osoby które Ci zazdroszczą robalka i leżenia. Ja narazie zazdroszczę tylko leżenia :) Ale bym się powylegiwała z książką albo z filmami... łooooj :lol:
Pozdrawiam

:) po 3 tygodniach leżenie jest bardzo męczące :wink:

Kotkins mycie oczu znosi, z uszami też daję radę. o czesaniu dziś nie rozmawiam.
kiepski humor mam dziś

wczorajsze zdjęcia
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

ezzme

Post » Wto paź 11, 2011 22:13 Re: Kota i ja oraz Farfocel w kubraczku (13); łóżkujemy

He,he...ale nie gol mu ogona,proszę!!
Trzeba zostawić jak u lwa.
Biedaczek:)

Kubraczek w czerwieni polecam...stosowny do ogólnokociego kolorytu :D

kotkins

Post » Pt paź 14, 2011 15:19 Re: Kota i ja oraz Farfocel w kubraczku (13); łóżkujemy

Czesc Majka i koteczki!
Jak na dzisiaj?
Kotki cudne! :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt paź 14, 2011 15:28 Re: Kota i ja oraz Farfocel w kubraczku (13); łóżkujemy

cześć Kolorowa :)
Kocica marudna, czyli w normie ;) Kotul szaleje :mrgreen: chyba na początku tygodnia zaliczył jakieś przeziębienie, bo spał na okrągło, ale już ma się zdecydowanie świetnie i ominęła go wizyta u weta.
Kocica zapałała uczuciem do mojego TŻta :mrgreen: (on ją "tylko toleruje", ale mówi, że zrobiłam z niego kociarza :oops: ) TŻ w przeciwieństwie do mnie ma u Kocicy autorytet.

poza tym ok, wczoraj byliśmy na usg-Robal ma się dobrze i wszystko na miejscu :ok: a ja znów dostanę zwolnienie-może mniej łózkowe

ezzme

Post » Sob paź 15, 2011 8:45 Re: Kota i ja oraz Farfocel w kubraczku (13); łóżkujemy

Dobrze, masz odpoczywac!
Milego dzioneczka!
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Sob paź 15, 2011 9:36 Re: Kota i ja oraz Farfocel w kubraczku (13); łóżkujemy

również życzymy miłego dnia :)
takie odpoczywanie bywa bardzo męczące :wink:

ezzme

[poprzednia][następna]