cz. III Kocia Przystań Sosnowiec

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 14, 2011 23:28 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

Tą mendę ode mnie możemy nazwać Brusia.

Jutro jadę po zaopatrzenie na giełdę ale jak znajdę chwilę Basia to kontenerek zaniosę na kociarnię. Wymyty i zdezynfekowany, ale dla pewności wiesz... :roll: Ja juz teraz nie ufam żadnym metodom i lepiej dmuchać na zimne...
Obrazek Obrazek

Faflok

Od: Czw kwi 29, 2010 12:13

Post » Pt paź 14, 2011 23:31 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

Dziś poszukiwań ciąg dalszy. Wciąż poszukujemy zbiegłej kotki burej, pręgowanej 8 miesięcy - półdzikiej. NIE WYSTERYLIZOWANEJ (nie zdążyliśmy). Zwiała niegdyś na dyżurze Moniki-widuję ja czasami. Już 3 razy ją prawie złapałam :roll: Niestety cwana bestia. :?

Od godz. 19 do teraz (wróciłam jakieś 30 minut temu) próbowałam złapać mamuśkę Helenki. Franca nad francami jakiej jeszcze nie widziałam. :twisted: Nic na Nią nie działa. Klatka łapka, podbierak, chwytak, transporter, środki usypiające :twisted: NO NIC, NIC I NIC!!!
Mam na Nią nerwa bo brak już pomysłów. W dodatku zmarzłam przeokrutnie podczas nieudolnych prób jej przejęcia :kotek: No w pale się nie mieści.
Znam jeszcze tylko jedną taką kotkę w Gdańsku "grubą mendę" - dzidzia wie o kogo chodzi :ryk: Swoją drogą ciekawe co tam u mojej grubej mendy słychać. Pewnie wciąż chodzi i daje na prawo i lewo, i rodzi nowy przychówek dla dzidzi :mrgreen:
MIKUŚ

Post » Pt paź 14, 2011 23:33 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

Faflok pisze:Tą mendę ode mnie możemy nazwać Brusia....

No wreszcie :evil:

Ale imię pięknie do Niej dopasowane :mrgreen: Ona taka trochę hitlerkowa jest :ryk:
Piękna Brusia już zaszczepiona, odpchlona i odrobaczona :wink: Ma siedzieć do 21 października na kociarni w boksie. Musi przejść pełną kwarantannę :wink:
MIKUŚ

Post » Pt paź 14, 2011 23:35 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

Tak jest szefowo!
Po tym okresie wezmę Ja do siebie. Będzie jedna gęba do wykarmienia mniej.

PS Basia, pieniążki za szczepienie oddam na początku miesiąca i znowu coś dorzucę do akcji zima.
Od jutra robię wiązanki na Wszystkich Świętych, może coś zarobię z górką to koty skorzystają.
Obrazek Obrazek

Faflok

Post » Pt paź 14, 2011 23:35 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

Arabella26 - jak Panny po szczepieniach się czują :?: Moja cudowna Helenka :1luvu: Obiecałam jej coś i słowa wcześniej czy później dotrzymam :evil:
MIKUŚ

Post » Pt paź 14, 2011 23:38 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

Faflok pisze:Tak jest szefowo!
Po tym okresie wezmę Ja do siebie. Będzie jedna gęba do wykarmienia mniej.

PS Basia, pieniążki za szczepienie oddam na początku miesiąca i znowu coś dorzucę do akcji zima.
Od jutra robię wiązanki na Wszystkich Świętych, może coś zarobię z górką to koty skorzystają.

:oops: Ja i szefowa - no wiesz Ulu :oops:
Jam jest głowa rodziny :king:
:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Co do kasy to oczywiście dasz jak będziesz mogła i może ktoś zamówi u Ciebie wiązanki - życzę jak największej ilości klientów :wink:
MIKUŚ

Post » Pt paź 14, 2011 23:39 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

A Frycek Ulu - co u mojego idola :1luvu:
MIKUŚ

Post » Pt paź 14, 2011 23:43 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

Frycek (czarnuszek) pojechał dzisiaj na tymczas do mojego szwagra bo mama zaczęła już toczyć pianę że tak to delikatnie określę. Cały szkopuł polega na tym że szwagier ma alergię na koty więc jutro popołudniu zabiorę się za sesję z internetem i zrobię ogłoszenia.

Lucek (Lucjano kolorowe dziecię) je za dwóch, zaczyna wyglądać proporcjonalnie, już nie rzuca się w oczy że był wychudzony i mizerny. Ale niestety nadal dzikuje - częściowo z mojej winy bo ostatnio przez nawał pracy w domu jestem zaledwie chwilkę dziennie. Dobrze że Molka małego wychowuje bo nie wiem co by było. Gorzej będzie jak przyjdzie moment w którym będą musieli się rozstać :(
Obrazek Obrazek

Faflok

Post » Sob paź 15, 2011 5:53 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

Dziewczyny mi coś kichają :| od wczoraj wieczór. Ogólnie wszystko ok. Uczuliłam Zuzie że teraz zakaz miziania czegokolwiek na dworze. Aż nas czasem skręca :roll: ale wiemy że lepiej się powstrzymać dla dobra dziewczyn.

Wczoraj bylim u znajomych na ul.Struga. Trochę kociastych tam jest i karmicielka też. Wywiad przeprowadziłam :wink: Koty na maskach samochodów czasem śpią :ryk: Czy wiecie może kto tam działa :?:
Lola, Helenka, Tadeusz -koty, Toffik, Mika -psy, Szyszka - szynszyla, Riko - fretka

Arabella26

Od: Wto wrz 20, 2011 14:01

Post » Sob paź 15, 2011 9:29 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

MIKUŚ pisze:
Faflok pisze:Tą mendę ode mnie możemy nazwać Brusia....

No wreszcie :evil:

Ale imię pięknie do Niej dopasowane :mrgreen: Ona taka trochę hitlerkowa jest :ryk:
Piękna Brusia już zaszczepiona, odpchlona i odrobaczona :wink: Ma siedzieć do 21 października na kociarni w boksie. Musi przejść pełną kwarantannę :wink:

Imię idealne, ale czemu menda? :) przecież z niej bardzo miła kotka jest...

andua

Od: Pt lut 11, 2011 12:49

Post » Sob paź 15, 2011 9:35 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

MIKUŚ pisze:Hidi co do czarnej kocicy to prawdopodobnie zostanie z Nami do adopcji. Nie wyrzucę jej po tak długim pobycie, tym bardziej że nie ma gdzie wracać :roll: Może najwyżej wrócić do Warszawy i spać na betonie - chodnikach :cry: A że nie jest dzikim dzikiem to dajemy jej szansę :ok:

Dobrze, że nie wraca na ulicę po tak długim czasie, bo nie wiadomo, czy by se poradziła, jeśli nie ma schronienia i miski pełnej.

Nie wiem tylko czy to humanitarne trzymanie jej w klatce przez tak długo.

andua

Post » Sob paź 15, 2011 10:25 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

andua pisze:
MIKUŚ pisze:Hidi co do czarnej kocicy to prawdopodobnie zostanie z Nami do adopcji. Nie wyrzucę jej po tak długim pobycie, tym bardziej że nie ma gdzie wracać :roll: Może najwyżej wrócić do Warszawy i spać na betonie - chodnikach :cry: A że nie jest dzikim dzikiem to dajemy jej szansę :ok:

Dobrze, że nie wraca na ulicę po tak długim czasie, bo nie wiadomo, czy by se poradziła, jeśli nie ma schronienia i miski pełnej.

Już się pogubiłam .O ktorej kotce mowa?o tej czarnej z boksu nr 4?To przecież kotka od Olgi z tego co mi wiadomo.No chyba że coś pokićkałam :roll:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Sob paź 15, 2011 11:07 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

mar_tika pisze:
andua pisze:

Już się pogubiłam .O ktorej kotce mowa?o tej czarnej z boksu nr 4?To przecież kotka od Olgi z tego co mi wiadomo.No chyba że coś pokićkałam :roll:

Mowa o tej czarnej niby-dziczce, co wcale nie jest dzika, ale nie ufa kontaktom fizycznym. Nie wiem, który nr boksu (ten na górze po prawej).
Ostatnio edytowano Sob paź 15, 2011 13:08 przez andua, łącznie edytowano 1 raz

andua

Post » Sob paź 15, 2011 12:58 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

Skąd 8O A jakim cudem wylądowała na kociarni?No to wynika z tego że się pogubiłam :roll:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Sob paź 15, 2011 13:06 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

To ja nic już nie mówię :oops: bo jeszcze niechcący coś namieszam :oops:

andua

[poprzednia][następna]