Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 14, 2011 13:17 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

mgj pisze:Może ktoś zainteresowany:
na gruper.pl jest od dzisiaj ( do poniedziałku-od teraz jeszcze prawie 82 godziny) do kupienia za 24 zł kupon wartości 60 zł na zabiegi weterynaryjne w DrVet w Gdyni (jedna osoba może zakupić 1 kupon). Wykorzystać trzeba od 21.10 do 31.12.2011.
Jesli ktoś chętny na większa ilość (ja nie znam wetów) - to ja mogę 1 kupon zamówic na moje konto. Proszę wtedy o info.

to sa panie weterynarz, ktore chca wspolpracowac z pkdt i daly specjalny cennik dla pkdt - szcegoly u mnie albo u mpacz. Wszystkie informacje przekazalam mpacz.

MagdaGdynia

Od: Śro gru 06, 2006 21:27

Post » Pt paź 14, 2011 13:21 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

To o czym piszę to jest oferta dla "zwykłych" smiertelników, nie dla stowarzyszen i fundacji. (Gruper to podobny portal do wczesniej działającego Groupona). I mysle, ze obnizka dotyczy cen "normalnych" nie "fundacyjnych"
Nie wiedziałam, że ten gabinet nawiązuje z Wami współpracę. W takim razie pewnie nie jest to już tak atrakcyjne. Ale może warto przeliczyć i zerknąć.
Ostatnio edytowano Pt paź 14, 2011 13:24 przez mgj, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

mgj

Od: Czw mar 17, 2011 21:06

Post » Pt paź 14, 2011 13:23 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

brat ale nie Pitt pisze:aaaaa....to niesprawiedliwe jest! czytam forum, pomagam kotom, a oddać głosu nie mogę?! to sorry ale chyba nie pomogę niestety :cry:

Możesz później zagłosować na stronie krakvetu na PKDT
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Pt paź 14, 2011 13:31 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

mgj pisze:To o czym piszę to jest oferta dla "zwykłych" smiertelników, nie dla stowarzyszen i fundacji. (Gruper to podobny portal do wczesniej działającego Groupona). I mysle, ze obnizka dotyczy cen "normalnych" nie "fundacyjnych"
Nie wiedziałam, że ten gabinet nawiązuje z Wami współpracę. W takim razie pewnie nie jest to już tak atrakcyjne. Ale może warto przeliczyć i zerknąć.

tak , obnizka dotyczy cen normalnych

ja akurat psa zaczepilam niedawno, byl sterylizowany za te promocyjne marcowe 120 zl, a odrobaczanie to malutki koszt, wiec mi akurat sie kupon nie przyda. ale jesli ktos planuje zabiegi powyzej 60 zl to na bank jest to dobra oferta !!! oplaca sie !!! :)jak chcesz kupic to kupuj bo te panie weterynarz to bardzo mile osoby, wyleczyly mi adoptowanego psa z baardzo trudnego neidoleczonego zapalanie spojowek i wiszacej powieki dolnej a kota z krwiomoczu.

ja polecam jako ~zwykly smiertelnik~

MagdaGdynia

Od: Śro gru 06, 2006 21:27

Post » Pt paź 14, 2011 13:40 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Ja akurat psa i koty mam juz też poszczepione i odrobaczone. Na 'zapas" kupowac nie będę, zeby nie zapeszyć.
Napisalam, ze jest akurat cos takiego i gdyby ktoś jednak chciał zakupic więcej niz jeden to moge pomóc.
Obrazek

mgj

Od: Czw mar 17, 2011 21:06

Post » Pt paź 14, 2011 19:45 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Była dziś u mnie dwójka młodych ludzi - rodzeństwo, mieszkających z rodzicami.
Chcą adoptować kota, znaczy rodzice też/a nawet głównie chcą, bo wiadomo, młodzież z domu rodzinnego prędzej czy później wyfrunie, a kot zostanie.
Dom niewychodzący, mieszkanie (II piętro), kastracja tak, wstępnie rozmawiałam o kwestii okien i balkonu - świadomość jest, czytali w internecie sporo o kotach.
Nie mieli jeszcze doświadczeń z kotami, więc szukają raczej kota kontaktowego i miziaka.
Kolor nie ma dużego znaczenia, raczej kocurek. Wiek - młody powiedzmy do około 4 mies.

Oglądali mojego Agatka, ale on taki, że najpierw ucieka dopiero złapany na ręce mruczy, obawiali się, czy on już zawsze będzie taki, czy jednak bardziej się przekona tak żeby sam przychodził do człowieka...

Oczywiscie wszystko jeszcze do sprawdzenia i do rozmowy, ja przekazuję tylko wnioski ze wstępnej rozmowy.
Jeśli ktoś ma kocurka, który odpowiadałby charakterem - to jest najważniejsze, to podam kontakt na pw.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pt paź 14, 2011 20:01 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

mpacz78 pisze:Jeśli ktoś ma kocurka, który odpowiadałby charakterem - to jest najważniejsze, to podam kontakt na pw.

Mój Guzik, ale leczony. Po dwóch dniach antybiotyku już widać poprawę, ale do oddania za 7-10 dni.
Mega spokojny kociak, mruczący, śliczny :) Jeszcze nie ogłaszam, bo jednak leczony.
Obrazek Felek [*] 03.08.2011 Przepraszam mój malutki

Obrazek

magradz

Od: Wto mar 27, 2007 1:07

Post » Pt paź 14, 2011 20:11 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Monika, "moje" kocurki u Etchom są fajne, mają 4 m-ce, zdrowe jak rybki, buraś totalnie bezstresowy i mega miziak, pingwiś też miziak ale jeszcze się wstydzi :) gotowe do adopcji na już, chętnie w dwupaku ale niekoniecznie
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 71249.html

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pt paź 14, 2011 20:38 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Nie wiem czy dadzą sie przekonać na dwupak - same wiecie jak jest na ogół jak ktoś początkuje i zdecyduje się na jednego to dla niego już duża decyzja. Nie wiem.
Zaraz wyślę do echtom i do magradz namiary, niech już same się kontaktują i ustalają, ja nie będę pośredniczyć bo to zwykle źle wychodzi.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt paź 14, 2011 20:45 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Dziewczyny mam pytanko niezwiązane bezpośrednio z PKDT, ale mam nadzieję, że mimo to pomożecie.
Przygarnęłam pobitą kotkę od martyslupsk z tego forum. Chciałabym za parę miesięcy kicię wysterylizować. Ogólnie leczę szczury i kicię u dr Debisa z lecznicy na Stryjskiej/Cechowej, ale szukam najlepszej oferty (nie ukrywam, że cenowo też) - więc pytam gdzie można solidnie i nienajdrozej kitkę wysterylizować. Czy to prawda, że w marcu sterylka jest tańsza? Dziękuję za odpowiedzi :)
Ostatnio edytowano Pt paź 14, 2011 20:53 przez RatMaga, łącznie edytowano 1 raz

RatMaga

Od: Wto maja 03, 2011 18:48

Post » Pt paź 14, 2011 20:49 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Co do cen sterylek w Gdyni się nie wypowiem, ale i owszem w marcu sterylki są tańsze, 100 zł, w wybranych lecznicach które biorą udział w akcji Arki, wykaz lecznic na ich stronie bezpośrednio przed akcją.
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pt paź 14, 2011 20:57 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

W Gdyni akcję ARKI do końca 2011 roku przedłużyła lecznica:
GDYNIA-REDŁOWO
Przychodnia Weterynaryjna Dr Vet
ul. Legionów 119D/U2
tel. 58 622 01 89, tel. 668 037 111
e-mail: legionow@drvet.pl
e-mail: info@drvet.pl
http://www.drvet.pl
UWAGA: akcja do konca roku 2011

Cena sterylizacji kotki 100zł

Info z tąd:
http://www.arkastrefa.fora.pl/akcja-ste ... j,460.html

Ale osobiście potwierdzone.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt paź 14, 2011 21:01 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Dzięki piękne :). Luna ma teraz ok. 3 miesiące, dr Debis mówił, żeby sterylizować tak ok. 6-8 miesiąca. Ale lecznicę mam bliziutko więc fajna oferta :).

RatMaga

Od: Wto maja 03, 2011 18:48

Post » Sob paź 15, 2011 13:24 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Na Dąbrowej mam cenę wynegocjowaną na sterylkę dla PKDT też 100 zł u Pana Włodzimierza Złoch.

maryjane82

Od: Nie paź 03, 2010 16:09

Post » Sob paź 15, 2011 15:01 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Dostałam takiego maila:
====
dzień dobry,
otrzymałam informację od Pani z PKDT by spytać Pani czy byłoby miejsce u Pani na przechowanie 4 małych kociaków porzuconych przez matkę, noce zrobiły się bardzo chłodne a te maleństwa śpią w trawie wtulone w siebie. Potrzebują pomocy weterynaryjnej, nie jesteśmy w stanie przyjąć je do siebie, bo same mamy mase kociąt w domu. Możemy wesprzeć finansowo jedynie chodzi o schronienie dla nich. Czy byłaby taka możliwość? Prosimy o pilną odpowiedź, bo musimy szybko działać, bo nadchodzi kolejna zimna noc.
pozdrawiam

Ela
====

Dziewczyny, nie wiem, kto skierował Panią do mnie, ale nie da rady :( Mam dwa chore maluchy, jednego z mykoplazmą, drugiego z grzybkiem. Nie za bardzo miałabym jak maluchy izolować. A takie maluchy wyziębione na pewno są już chore, jak im do tego dojdzie grzyb albo/i mykoplazma - strach pomyśleć.

Przez najbliższe dwa tygodnie przez chore kociaki i kłopoty rodzinne nie dam rady przyjąć żadnego kota. Cholera, może do Kasprzyka, chociaż na parę dni :( Muszę urządzić pokój dla taty, wyjdzie ze szpitala w czwartek. To może wtedy wrzuciłabym tatę i maluchy do jednego pokoju ;) Teraz naprawdę nie dam rady.
Dowiem się jeszcze w jakim wieku są maluchy. I gdzie są.
Obrazek Felek [*] 03.08.2011 Przepraszam mój malutki

Obrazek

magradz

Od: Wto mar 27, 2007 1:07

[poprzednia][następna]