Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 14, 2011 12:29 Re: Schronisko Sosnowiec - KrakVet głosowanie - pomóżcie

ula77 pisze:Dorota - czy masz może zdjęcie kotki: szaro-białej która siedzi za kaloryferem? Od kiedy jest w schronisku?

Nie mam tego malucha, ale takich bialo czarnych to jest parę, ten to chyba z rodziny Adolfików :ryk: na samym dole schroniskowych kotków do adopcji.
Zajzyj tu proszę
http://www.schronisko.sosnowiec.pl/index.php?id=14
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt paź 14, 2011 16:46 Re: Schronisko Sosnowiec - KrakVet głosowanie - pomóżcie

ula77 pisze:Podczytuje Was i serce mi pęka jak przeczytałam o włamaniu i ucieczce kotów :cry:

Mam nadzieje, że znajdziecie wszytkie :ok:

Dorota - czy masz może zdjęcie kotki: szaro-białej która siedzi za kaloryferem? Od kiedy jest w schronisku?

Namawiam moja mamę na kociastego i jest szansa, że weźmie kota :D oczywiście zmuszę ją na schroniskowego.

Ja donoszę, że adoptowana przeze mnie mała buraska - Rózia urosła, wypiękniała, wydoroślała. Jest super kochana, ciągle w kontakcie z dziećmi. Jeździ po domu w wózku dla lalek, husta się na koniku na biegunach, uwielbia Miefisia. Może w końcu uda mi się zdjęcia wrzucic :oops:

Adoptowana w sobotę Noska też zaczyna przyzwyczajać się do nowego domu. Nadal jest płochliwa i wycofana ale upór właścicieli i miłość do Noski pomoże przezwyciężyć te trudne chwile

To biało-bure za kaloryferem to kotka lub kocur ale dziki. :|
Niestety nie ma się co cieszyć.Remondis to istna rozmnażalnia .Przed wczoraj trafiły do schroniska 4 maluchy 8 tyg ,jeden z uszkodzonym móżdżkiem pojechał do Lupusa.Niestety nie zareagowal na leczenie i dziś zostanie uśpiony.
Drugiego dziś wyadoptowałam .Czyli zostaly jeszcze dwa.
Dziś rano panowie donieśli kolejne koty.Niestety to nie nasi uciekinierzy:(
Do schroniska trafily dwie kotki ok 6-7 mies oswojone i dwa maleństwa ok 3 tyg.Pani doktor wzięła je na butelkę :ok:

Zaraz biorę się za aktualizację strony tylko jakoś muszę to ogarnąć

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pt paź 14, 2011 16:51 Re: Schronisko Sosnowiec - KrakVet głosowanie - pomóżcie

Mar_tika - ta zza kaloryfera przypomina mi Tosię. Gdyby dało się zdjęcie zrobić pyszczka :roll: ona może być dzikuska

ula77

Od: Śro sie 03, 2011 21:39

Post » Pt paź 14, 2011 17:38 Re: Schronisko Sosnowiec - KrakVet głosowanie - pomóżcie

Skąd teraz jeszcze tyle butelkowych maleństw?
Jutro wstawię zdjęcia burasków Jasia i Małgosi, które dałam do mamy. Na razie równiez na butelce. Czy na schroniskową stronę potrzebne są jakieś ich opisy?

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Pt paź 14, 2011 18:37 Re: Schronisko Sosnowiec - KrakVet głosowanie - pomóżcie

ula77 pisze:Mar_tika - ta zza kaloryfera przypomina mi Tosię. Gdyby dało się zdjęcie zrobić pyszczka :roll: ona może być dzikuska

Mam jej zdjęcia ale mam bajzel jak uporam się ze str i posegreguje fotki to wrzucę je na forum :) Na spokojnie kotka nie ma szansy na adopcję bo kto ją złapie :mrgreen:

mar_tika

Post » Pt paź 14, 2011 18:41 Re: Schronisko Sosnowiec - KrakVet głosowanie - pomóżcie

Jaaga pisze:Skąd teraz jeszcze tyle butelkowych maleństw?
Jutro wstawię zdjęcia burasków Jasia i Małgosi, które dałam do mamy. Na razie równiez na butelce. Czy na schroniskową stronę potrzebne są jakieś ich opisy?

Poszło pw:)

mar_tika

Post » Pt paź 14, 2011 18:48 Re: Schronisko Sosnowiec - KrakVet głosowanie - pomóżcie

Ewa na pierwszej str jest link do starej strony schroniska która juz nie działa :wink:

mar_tika

Post » Sob paź 15, 2011 14:03 Re: Schronisko Sosnowiec - KrakVet głosowanie - pomóżcie

Niestety, już wiem skąd Mrówka jest w takim stanie. Zapomniałam wczoraj napisac, że ma okropną biegunke. Leje się z niej wszystko, nawet z krwawymi skrzepkami. Stąd jej odwodnienie. Jest na betamoxie. jesli nie chwyci, to poprosze Piotrka o podwiezienie sprawdzonego antybiotyku. Do tego zaczęły jej paskudzić się oczy, więc dostaje już Enisyl-F. Dziś już na konto bazarku zaszczepiłam Musia, bo boję się kk.
Zrobię zdjęcia maluszkom i wstawię. na razie nie miałam czasu, bo mamy dwie adopcje psów po 2 latach. Mrówke odnalazłam na stronie schroniska.

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Sob paź 15, 2011 18:54 Re: Schronisko Sosnowiec - KrakVet głosowanie - pomóżcie

Jaaga pisze:Niestety, już wiem skąd Mrówka jest w takim stanie. Zapomniałam wczoraj napisac, że ma okropną biegunke. Leje się z niej wszystko, nawet z krwawymi skrzepkami. Stąd jej odwodnienie. Jest na betamoxie. jesli nie chwyci, to poprosze Piotrka o podwiezienie sprawdzonego antybiotyku. Do tego zaczęły jej paskudzić się oczy, więc dostaje już Enisyl-F. Dziś już na konto bazarku zaszczepiłam Musia, bo boję się kk.
Zrobię zdjęcia maluszkom i wstawię. na razie nie miałam czasu, bo mamy dwie adopcje psów po 2 latach. Mrówke odnalazłam na stronie schroniska.

Mrówkę wrzucilam na str bo mam jej fotkę jeszcze ze schr:)Jaaga czyli obecnie na tymczasie masz ze schr Musia i Mrówkę?

mar_tika

Post » Sob paź 15, 2011 19:00 Re: Schronisko Sosnowiec - KrakVet głosowanie - pomóżcie

Strona jest uzupełniona .Na dzień 14.10.2011 czyli piątek w schronisku jest 51 kotów 8O Stan nadal się utrzymuje:(
W kąciku zaginione umieściłam 4 koty ktorych mam zdjęcia.Nie mam fotki dzikusa czarnego i maluchów które zostaly ukradzione ze szpitalika.W sumie nadal nie odnaleziono 8 kotów:(
Jutro na kotach będzie Monika ja idę na psy.Mam dwóch podopiecznych na boksach obserwacyjnych psa Samsona i suczkę Azurę :)Będę w schronisku we wtorek i w czwartek raczej do południa.Jezeli są jakieś kocie wytyczne proszę o info:)

mar_tika

Post » Sob paź 15, 2011 19:28 Re: Schronisko Sosnowiec - KrakVet głosowanie - pomóżcie

mar_tika pisze:Strona jest uzupełniona .Na dzień 14.10.2011 czyli piątek w schronisku jest 51 kotów 8O Stan nadal się utrzymuje:(
W kąciku zaginione umieściłam 4 koty ktorych mam zdjęcia.Nie mam fotki dzikusa czarnego i maluchów które zostaly ukradzione ze szpitalika.W sumie nadal nie odnaleziono 8 kotów:(
Jutro na kotach będzie Monika ja idę na psy.Mam dwóch podopiecznych na boksach obserwacyjnych psa Samsona i suczkę Azurę :)Będę w schronisku we wtorek i w czwartek raczej do południa.Jezeli są jakieś kocie wytyczne proszę o info:)

fajnie, że uzupełnione :) nie fajnie, ze takie zakocenie :( kurde za chwilę zacznie nam brakowac miejsca

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Sob paź 15, 2011 19:28 Re: Schronisko Sosnowiec - KrakVet głosowanie - pomóżcie

Obrazek

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Sob paź 15, 2011 19:39 Re: Schronisko Sosnowiec - KrakVet głosowanie - pomóżcie

Filomen pisze:
mar_tika pisze:Strona jest uzupełniona .Na dzień 14.10.2011 czyli piątek w schronisku jest 51 kotów 8O Stan nadal się utrzymuje:(

fajnie, że uzupełnione :) nie fajnie, ze takie zakocenie :( kurde za chwilę zacznie nam brakowac miejsca

Miejsca juz dawno nie ma......
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Sob paź 15, 2011 20:47 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Piotr zdjęcia do książeczek poszły.Mam nadzieję że to na tyle w papierologii :roll:
Ja wezmę jedną puszkę dla tego gościa co zbierał na konsultację dla Rayna .Magda chyba dwie puchy weźmie bo z Kasia od Petry chcą zorganizować zbiórkę w szkole i jeszcze Ewa do szkoły chce puchę ,ale ma się sama zgłosić.
Dziewczyny mnie uświadomiły że w szkole zbiórka będzie wyglądła nieco inaczej bo to będzie akcja 1-2 dniowa Natomiast w zakładzie pracy puszka bedzie stała w określonym miejscu.Co do odbioru puszki to jeszcze się zdzwonimy

mar_tika

Post » Nie paź 16, 2011 10:49 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Od piątku stan na kociarni się zmienił.Dwa maluchy z klaty 11 pojechały oczywiście bez książeczek :?
I dziś Monika zrobiła adopcję burej koteczki z białym krawacikiem .Uciekinierki z wtorku:)

Niestety trzy koty pojechały ,trzy przyjechły.Dwa maluchy i dorosły .Zdjęcia i ewidencję zrobię we wtorek

mar_tika

[poprzednia][następna]