Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
chillin pisze:Żeby mu pomóc potrzebujemy surowicy która jest prawie niemożliwa do zdobycia, krwi kota który był na nią szczepiony w okresie ostatnich ~2 tygodni lub krwi kota który Panleukopenie przeszedł w okresie ~ostatniego miesiąca (w celu wytworzenie surowicy).
CoToMa pisze:chillin pisze:Żeby mu pomóc potrzebujemy surowicy która jest prawie niemożliwa do zdobycia, krwi kota który był na nią szczepiony w okresie ostatnich ~2 tygodni lub krwi kota który Panleukopenie przeszedł w okresie ~ostatniego miesiąca (w celu wytworzenie surowicy).
Chyba szukasz kota szczepionego w ciągu ostatniego roku, jeżeli byłby szczepiony w ciągu ostatnich dwóch tygodni, to chyba jeszcze nie wytworzyłby przeciwciał.
Nie wiem czy kot, który chorował na pp w ciągu ostatniego miesiąca, będzie na tyle już mocny i w dobrej formie, aby oddać krew...
horacy 7 pisze:Wczoraj podawałam swoim kociakom chorym na pp caniserin gotową surowicę jeżeli spytasz lekarzy czy może być gotowa surowica dowiozę Ci dzisiaj do Olsztyna tylko musisz odebrać .Są to moze z 1-2 ml surowicy wczoraj otwartej.Mogę Ci podać namiar na lekarza z Olsztyna który jest cudowną osobą i ma ogromną wiedze w leczeniu pp.Podam tel .na pw gdybyście byli zainteresowani.
becia_73 pisze:trzymam kciuki..
Teraz mi przyszło do głowy,że przecież najlepsza baza informacji o szczepionych kotach..to jest u weta nie?
Tak na marginiesie, bo to też pewnie obejmuje tajemnica jak wszędzie
chillin pisze:becia_73 pisze:trzymam kciuki..
Teraz mi przyszło do głowy,że przecież najlepsza baza informacji o szczepionych kotach..to jest u weta nie?
Tak na marginiesie, bo to też pewnie obejmuje tajemnica jak wszędzie
Panie z Polikliniki mówią , że też szukają więc więcej tam nic nie zdziałam, bo wierzę że tak jest.
Myślisz, że wizyta u innych wetów/rozesłanie maili jest jakimś rozwiązaniem?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, zuzia115 i 683 gości