PODKARPACIE KOTY PROSZĄ O WSPARCIE I DOMKI

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw paź 13, 2011 11:01 Re: POMOCY!!!Potrącona kotka umiera pod sklepem

Boże! Dziewczyny - to jakaś zgroza! Jak można nic w takiej sytuacji nie zrobić????? 8O

Sorry Rene010 - ale zanim założyłaś wątek trzeba było zgarnąć to biedne cierpiące zwierzę do jakiegoś weta, poprosić o przetrzymanie w lecznicowej klateczce przynajmniej przez jeden dzień - i wówczas zgłosić na forum, że potrzebujesz pomocy. Finansowej i DT. A Ty czekasz od wtorku???????

Niemożliwe chyba, że żaden wet w Rzeszowie nie ma klatki na przypadki np. pooperacyjne?? 8O

Przecież to zwierzę potwornie cierpi i umiera rzeczywiście na Waszych - w tym Twoich - oczach! :evil:

Jeśli potrzebna jest kasa na leczenie i przetrzymanie kotki u weta - mogę podesłać parę groszy. Natomiast transport tej kotki do jakiegokolwiek odległego DT na pewno nie wchodzi w grę... :( Musiałaby się znaleźć jakiś DT w pobliżu Rzeszowa... :(

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Czw paź 13, 2011 11:16 Re: POMOCY!!!Potrącona kotka umiera pod sklepem

Kicia jest karmiona i dziś spryskam ja na pchły.

Kicia napewno przeżyje transport widze że jest silna biorąc pod uwagę to co opisywała pani ze sklepu.
Kotka chodzi ale bardzo powoli możliwe że to jest mocne uderzenie, ból i żadnych złaman nie ma oraz osłabienie po niedozywieniu. Koteczka ma apetyt wcina wszystko i strasznie się chce tulić. Czasem się przewróci ,zachwieje - tył.
ObrazekObrazek

rene010

Od: Pt cze 05, 2009 22:06

Post » Czw paź 13, 2011 11:19 Re: POMOCY!!!Potrącona kotka umiera pod sklepem

ale propozycja Animalon to jak rozumiem podróż przez całą Polskę właściwie... ? :(

żeby znalazł się DT gdzieś bliżej... :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: - jeśli będzie potrzebna kasa na leczenie bądź transport daj proszę znać

joluka

Post » Czw paź 13, 2011 11:21 Re: POMOCY!!!Potrącona kotka umiera pod sklepem

joluka - niestety to są małomiasteczkowe realia :( Masz tylko dwa wyjścia: albo kota pozbierać, albo udawać, że nie widzisz i żyć z wyrzutem na sumieniu :(

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Czw paź 13, 2011 11:21 Re: POMOCY!!!Potrącona kotka umiera pod sklepem

A na zapleczu w tym sklepie nie da rady jej przechować. Jeśli nie ma klatki na pewno mają jakieś pudełka kartonowe. Pomoc datkową, czy w postaci karmy można zorganizować.

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Czw paź 13, 2011 11:25 Re: POMOCY!!!Potrącona kotka umiera pod sklepem

jasdor pisze:joluka - niestety to są małomiasteczkowe realia :( Masz tylko dwa wyjścia: albo kota pozbierać, albo udawać, że nie widzisz i żyć z wyrzutem na sumieniu :(

to potworne :cry: - jestem w stanie sobie wyobrazić, że nie ma w takim miasteczku weta, który przetrzyma kota w potrzebie, ale w Rzeszowie naprawdę też nie??? 8O przecież są ogłoszenia kliniki całodobowej i pogotowia weterynaryjnego - nie mają tam tzw. mini-szpitalika???

przepraszam - pewnie patrzę przez realia u nas - ale na mojej radościańskiej wsi w lecznicy są ustawione w każdym kącie klatki, a w nich różne biedy, w większości bezdomne...

joluka

Post » Czw paź 13, 2011 11:25 Re: POMOCY!!!Potrącona kotka umiera pod sklepem

joluka pisze:Boże! Dziewczyny - to jakaś zgroza! Jak można nic w takiej sytuacji nie zrobić????? 8O

Sorry Rene010 - ale zanim założyłaś wątek trzeba było zgarnąć to biedne cierpiące zwierzę do jakiegoś weta, poprosić o przetrzymanie w lecznicowej klateczce przynajmniej przez jeden dzień - i wówczas zgłosić na forum, że potrzebujesz pomocy. Finansowej i DT. A Ty czekasz od wtorku???????

Niemożliwe chyba, że żaden wet w Rzeszowie nie ma klatki na przypadki np. pooperacyjne?? 8O

Przecież to zwierzę potwornie cierpi i umiera rzeczywiście na Waszych - w tym Twoich - oczach! :evil:

Jeśli potrzebna jest kasa na leczenie i przetrzymanie kotki u weta - mogę podesłać parę groszy. Natomiast transport tej kotki do jakiegokolwiek odległego DT na pewno nie wchodzi w grę... :( Musiałaby się znaleźć jakiś DT w pobliżu Rzeszowa... :(

Zadna lecznica nie może przetrzymywać zwierząt w nocy tyle sie dowiedziałam od wetów

Dziewczyny myślice że sobie siedze w ciepłej chacie i tyle. Prosilam znajome o pomoc, koleżanki ,sąsiadów, w pracy pytałam , znajomych po studiach, i nic nawet w budzie po psie niechcą kota widzieć.
Podkarpacie to największe zadupie i znieczulica. Tu każdy użala sie tylko nad sobą.
ObrazekObrazek

rene010

Od: Pt cze 05, 2009 22:06

Post » Czw paź 13, 2011 11:29 Re: POMOCY!!!Potrącona kotka umiera pod sklepem

Rene - przepraszam! nie chcę na Ciebie naskakiwać, tylko jak sobie tę kocią biedę wyobraziłam, to mi serce pękło... :cry:

to co to za lecznica całodobowa np., która nie przetrzymuje zwierząt w nocy???? 8O - nie ma jak reklama w necie.... :roll: :evil:

joluka

A Ty dysponujesz jakąś piwnicą, może ktoś z sąsiadów, znajomych, to tak na szybko, aby kotkę zabrać stamtąd. Pomoc na leczenia da się zorganizować.

issey32

Zgadzam się z rene . Kto przetrzyma kotkę, jeszcze na dokładkę ... parszywą :| W żadnym sklepie chorego kota chyba umieścić nie można, choćby nawet ktoś zechciał.

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Czw paź 13, 2011 11:31 Re: POMOCY!!!Potrącona kotka umiera pod sklepem

Jasdor, wiele można, ale potrzebna dobra wola.

issey32

Post » Czw paź 13, 2011 11:33 Re: POMOCY!!!Potrącona kotka umiera pod sklepem

Może przenieść wątek na KOTY, tam więcej ludzi zagląda i zrobić wydarzenie na FB.

issey32

Post » Czw paź 13, 2011 11:43 Re: POMOCY!!!Potrącona kotka umiera pod sklepem

Może ja zadzwonie do Kierownika Schroniska w Orzechowcach ? Co Wy na to ?
Obrazek

muza_51

Od: Pon paź 04, 2010 10:04

Post » Czw paź 13, 2011 11:52 Re: POMOCY!!!Potrącona kotka umiera pod sklepem

Nie wiem czy schronisko jest dobrym rozwiązaniem. Pewnie mam stare wiadomości ale nazwa Orzechowce źle mi sie kojarzy.
A niemożność w małych miasteczkach jest wszechobecna i prawdziwa. To nie duże miasto z wieloma możliwościami. W dużych też nie zawsze wszystko wychodzi, wiem ile walki czasem trzeba, żeby ochronić te wolnożyjace.

Ale tez bardzo często udaje sie załatwić beznadziejne sprawy.
Trzymam kciuki.
Żeby to było bliżej mogłabym przetrzymac w piwnicy, ale dołączyć do gromadki raczej nie bo nie jest w kolorach naszych kotów. A tego usłużni sąsiedzi pilnują:(

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw paź 13, 2011 11:54 Re: POMOCY!!!Potrącona kotka umiera pod sklepem

Wania71 mogłaby coś poradzić, ale ostatnio nie ma jej na forum.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

[poprzednia][następna]