Rudy Snicers i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto paź 11, 2011 20:39 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

Ptys ma takie pierze :roll: Wygoliłam mu zreszta brzuszek ostatnio.
http://images28.fotosik.pl/31/c75b738f6f213274m.jpg
a to tak nie w temacie ale nie mogklam sie powstrzymac- kajzerka 8)
http://images25.fotosik.pl/41/7361e87d51182cf3.jpg
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Wto paź 11, 2011 22:09 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

Ptyś darł japkę chyba jak go zdjęciowali? :D
No to Fifi ma cieńsze i chyba gęstsze perskie sianko.

A Kajzerka wygląda jak...słodka bułeczka:)
To egzo???

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Śro paź 12, 2011 9:02 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

Matko i pomyśleć, ze ja :
- nie używam pudru
- trymera lub zwyczajnie nożyczek użwywam wyłącznie po tzw. zapuszczeniu czyli np. powrocie z wakacji, kiedy to kot zbyt pieczołowicie czesany nie był
- czeszę maks 2 razy w tygodniu
- używam dobrego grzebienia fakt i czasem szczotki i TYLE

a zobaczylibyście moje puchacze.....kto widział, to przyzna, ze futro mają naprawdę ładne.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Śro paź 12, 2011 9:22 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

mnie się Dimka bardziej łogolony podoba :oops:
niebieski język[/b] zaprasza na fb https://www.facebook.com/tiliqua.ceramika

ezzme

Od: Sob sty 08, 2011 16:53

Post » Śro paź 12, 2011 16:33 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

No Twoje piękne są!!
I się człowiek zastanawia co zrobić,żeby jego osiagnęły ten poziom urody futra.
Aczkolwiek jak porównam Fifi przed rokiem i dziś...jest poprawa,oj jest!!

Matko... właśnie przez godzinę biegaliśmy w Młodym po ogrodzie szukając Amelii!!!
Nie znaleźliśmy jej w domu i uznaliśmy ,że jakimś cudem nawiała przez drzwi (jak?przeciez mamy drzwi od mieszkania,oraz drzwi od domu!).
Ryłam podłoże, Młody biegał po ulicy...
Kota znalazłam rozwalonego rozkosznie w koszu z brudami.
Spała jak janiołek!! :twisted:

Wokół niej biegali spanikowani ludzie i nawoływali "Amelia", "Kicia" (ex-imię od Krzyżaka ze Spychowa)
Se spała.
A zuważyłam ją tylko dlatego,że jamnik wkładał nos między szczebelki kosza.
Dał do zrozumienia,że tam COŚ jest.

Fiona jest niepocieszona,że to białe ,paskudne COŚ się znowu znalazło!!!

Wieczorem wsadzę na drugi wątek zdjęcia Amci.

kotkins

Post » Śro paź 12, 2011 20:48 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

Ja tak miałam z devonami. Tak z godzinę przed przyjazdem 7 księżyc. Wykonałam klasyczny atak paniki........No ale jak się kota szuka 1,5 h w tak maleńkim pokoju to się zaczyna wierzyć w przenikanie przez ściany........

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Śro paź 12, 2011 23:33 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

Mi też kiedyś kot się zgubił.
Się okazało, że tylko wlazł na najgłębszą półkę w największej, najciemniejszej szafie, sprytnie zamykając za sobą drzwi :evil:
Zaliczyłam ataki łez, paniki, wkurzenia, rozpaczy, obłędnego chichotu i jak mniej więcej zataczałam koło i wracałam do ataku łez - to wychylił z szafy (do której zaglądałam milijon razy w czasie szukania, a jak) taki zaspany łepek i taki miał wyraz zaspanej niewinności na pyszczku....

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw paź 13, 2011 6:05 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

Szalony Kot pisze:Mi też kiedyś kot się zgubił.
Się okazało, że tylko wlazł na najgłębszą półkę w największej, najciemniejszej szafie, sprytnie zamykając za sobą drzwi :evil:
Zaliczyłam ataki łez, paniki, wkurzenia, rozpaczy, obłędnego chichotu i jak mniej więcej zataczałam koło i wracałam do ataku łez - to wychylił z szafy (do której zaglądałam milijon razy w czasie szukania, a jak) taki zaspany łepek i taki miał wyraz zaspanej niewinności na pyszczku....

Tiaaaaaa Demonek też jak wychylił głowkę spod kapelusza upchniętego na pólce pod samym sufitem - to popatrzył na mnie pytająco "Wariatka?"

Obrazek

Neigh

Post » Czw paź 13, 2011 7:29 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

Witam serdecznie wszytskich płaskolubnych :ok:

Neigh, wiem, że masz urwanie głowy z Bono, (podczytuję :oops: ), ale czy mogę
nieśmiało poprosić o jakieś wieści o Isztarku :1luvu: ...?
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Od: Sob gru 19, 2009 18:21

Post » Czw paź 13, 2011 7:46 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

No to się przyznam,że atak paniki i histerii zaliczyłam.
Bo ona(Amcia) kotem ulicznym była a wiadomo: taki to sobie pójdzie i "nie szukajcie mnie"
Bo tu samochody jeżdżą.
Bo tu łazi spory mieszaniec mco z morderczymi instynktami (sąsiedzki kot)
Bo wszyscy mają tu psy "różnie kulturalne"
Bo to przecież moje dziecko...

Że o odpowiedzialności wobec kota i tego, kto mi go dał nie wspomnę.

I składam tu oficjalne wyrazy wdzięczności obywatelowi jamnikowi Melonowi (imię z papierów :Kolorowy z Kordegardy) ,zwanemu Tłuściochem za postwę obywatelską i pomoc udzieloną organom ścigania w odnalezieniu panny Amelii Kotkins!!!
Nagroda została już wydana ( kawał ukochanej kielabsy produkcji szwagra)
Amelii udzielam nagany.
Za doprowadzenie mamy Kotkins do zawału.
I za jej histerię.

Amcia ma to...pod ogonkiem!!

kotkins

Post » Czw paź 13, 2011 18:42 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

kotkins pisze:Ptyś darł japkę chyba jak go zdjęciowali? :D
No to Fifi ma cieńsze i chyba gęstsze perskie sianko.

A Kajzerka wygląda jak...słodka bułeczka:)
To egzo???

No darł :lol: Ptys ma takie pierze niestety. Trudno je wyczesac, moze na tym zdjeciu nie widac ale jest bardzo geste. Kajzerka to Dzidek czyli exo :wink:

moś

Post » Czw paź 13, 2011 18:56 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

Taka Kajzerkę to ja bym wsunęla bez masełka nawet:)!!

Moje mają kłaczesy całkiem różne.Amelia jest łatwiesza w utrzymaniu.Fionę łatwiej utrzymać,bo ona kocha kosmetyki,czesanko i w ogóle.Nawet jak jej tnę pazurki to jest zachwycona.Świat generalnie powinien się kręcić wokół jej tłustego tyleczka.
Ciekawe kiedy zrobi sobie żelowe tipsy??

Amcia wyje jak hiena przy czesaniu.Oraz gryzie szczotę.
Ale ma gruby,sznurkowaty właos a nie watę cukrową.

Chyba zrobię im trwałą jak baranek.Będzie spokój... :mrgreen:

kotkins

Post » Czw paź 13, 2011 19:41 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

:lol: Ja czasami tesknie do...sfinksow :twisted:

moś

Post » Czw paź 13, 2011 20:00 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

moś pisze::lol: Ja czasami tesknie do...sfinksow :twisted:

Wypluj te słowa:-) Miałam w hotelu.........siezaaaaaajeeeeeeeny to było dopiero kot:-)

A co do Isztarka - ano skontaktowały się p. hodowczyni z Osobą Chętną......i zobaczymy:). Przecież wiecie, ze ja jestem przesądna....i nie puszczam pary z gęby:-)

Obrazek

Neigh

Post » Czw paź 13, 2011 20:45 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

uzupełniony album Cynamona
http://pl.fotoalbum.eu/dunia/a649137
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

[poprzednia][następna]