PAKT CZAROWNIC XXVIII - listopad, nie dajemy się smutkowi

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 11, 2011 21:02 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

shira3 pisze:
Mulesia pisze:
shira3 pisze:
A mnie jakoś się nie chce umieć :roll: Póki babajaga umie :1luvu: :1luvu: :1luvu: :mrgreen:

Babajaga umie?

Nom :D Mi robi :1luvu:

Zazdraszczam :mrgreen:

Edytuję:
Aż tyle puszek udało się kupić? 8O
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Wto paź 11, 2011 21:07 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

Mulesiu pytasz o pomoc dla Unsa?
Chłopak potrzebuje karmy dla kotów, głównie wolnożyjących.... A nasza pomoc to ok. 3 stówy, więc moooooooożna pomóc za tę kwotę :ok:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Wto paź 11, 2011 21:15 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

Szczerze mówiąc nigdy się nie zastanawiałam ile karmy można kupić za trzy stówki.
Okazuje się, że dużo. :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Wto paź 11, 2011 21:23 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

Ja dziś zamówiłam dla moich... za prawie 4 stówki... i zeżrą w mig :evil: Przerobią na biomasę...
A Ty człowieku wstawaj co dnia, opuszczaj ciepłe łóżeczko i do roboty na chrupeczki zasuwać :twisted:
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Śro paź 12, 2011 7:08 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

villemo5 pisze:Ja dziś zamówiłam dla moich... za prawie 4 stówki... i zeżrą w mig :evil: Przerobią na biomasę...
A Ty człowieku wstawaj co dnia, opuszczaj ciepłe łóżeczko i do roboty na chrupeczki zasuwać :twisted:

ot święte słowa :cry:
Dodatkowo, wystarczy tylko się schować gdzieś i postać chwilkę " w cieniu" od razu się wyłaniają obcy- z każdej strony jakiś inny .... :cry: - i nie mieszkam na odludziu ani też w polu :roll:
Dziś np po drodze do pracy spotkałam mojego znajomego kocurka z Elany kotłowni...
Moja sąsiadka debilka -zabrała go namówiona przez koleżanki do domu, bo taki biedny i chudy i siedzi pod samochodami ,a ich kierowniczka zabrania dokarmiać...to baba wzięła i myśli że kota ocaliła ...( kot za dwa dni już zapoznał moje koty i na koniec nie dosyć ,że go pogoniły to jeszcze z triumfem ....ukradły mu mielonkę z miski ..ale po dokładnym zapoznaniu ze składem i terminem ważności...porzuciły na podwórku :mrgreen: :lol: )
Nie przewidziała ,że kot wolnożyjący choć niewiem jak oswojony nie będzie siedział w domu ...i nie siedzi...
Pomijam fakt,że już od tej baby kota mam -śpi w moim łozku i nazywa się Kropka :roll: ..no ale se wytłumaczyłam ,że może ten kocurek ma lepiej u tej baby niż w Elanie....
Kobieta MYŚLI,że go karmi..bo cos mu pewnie w miski wstawia...ale jaka jest szansa ,że kawał mielonki pobędzie w misce dłużej niz 10 min-skoro miska na dworzu?
Więc dziś rano kocurek wracał z nocnej wycieczki i na rogu ulicy zagadnełam do niego ...a on w lament ... :cry:
No to co miałam zrobić...wydobyłam puszkę z torebki -tłumacząc sobie ,że moje Elanowce mają na śniadanie suche i pełne doooopy więc na murku dałam kotu śniadanie...i rozmyślam,czy go nie ukraść i odwieźć do "domu " ....
to taka mała refleksja z rana :roll:
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Śro paź 12, 2011 7:50 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

kotka doroty pisze:Dzisiaj dzień odbierania przesyłek 8O Właśnie niedawno odebrałam przesyłkę od babajagusi :1luvu: przyszedł chlebuś( jaaaki bochen wieeelki 8O )mniam,pożeram sobie pięteczkę :mrgreen: i suchy zakwas na chlebek(to dla Bolkowej 8) )

W pierwszym momencie przeczytałam, że pożerasz również suchy zakwas :roll:

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

Post » Śro paź 12, 2011 10:28 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

Słuchajcie ja nie wiem, co dzis na ludzi działa, ale są tacy, że mogłabym wybić do nogi. Sami nerwowi dzisiaj i drą ryje o byle co :roll:
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Śro paź 12, 2011 10:49 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

becia_73 pisze:Dodatkowo, wystarczy tylko się schować gdzieś i postać chwilkę " w cieniu" od razu się wyłaniają obcy- z każdej strony jakiś inny .... :cry: - i nie mieszkam na odludziu ani też w polu :roll:

Mieszkam prawie na odludziu blisko pola i...u mnie pod same okna przychodzą już grupami obcy. Wiedzą, gdzie stoi miska psa to sobie podjadają, wiedzą że na tarasie wystawiam miskę dla dochodzącej Koci - to też przychodzą na taras i jak Kocia stoją w drzwiach patrząc się mi prosto przez okno swymi biednymi, głodnymi oczami...Kiedyś przychodziły jak tylko zapadał zmrok....skończyło się! Przychodzą i za dnia pokazać jakie są chude, ze zszarganą sierścią, postrzępionymi uszami, chorym okiem...Nie umiem na to patrzeć. Jak jeść śniadanie kiedy przez okno patrzy się na ciebie taka bida? Spuścić roletę, wymazać z pamięci, że ono tam siedzi? Nie umiem... :oops: :cry:.

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Śro paź 12, 2011 11:14 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

U mnie to samo...
Jest jeszcze u nas w domu zwyczaj, że odpoday organiczne wszelakie wyrzuca się na kompost...
A na tym kompoście ile zwierza się żywi 8O
Z dokarmianiem kocią karmą przy okienku musieliśmy skończyć. Zwyczajnie - nie ma skąd na to kasy brać. :(
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Śro paź 12, 2011 11:25 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

Otóż to, obce wyłażą najczęściej swieczora :D
Dlatego w górach mam wystawiony na stałe karmnik (taki z Lidla z tubą, do której wsypuje się żarcie i ono schodzi siłą ciążenia w dól w miare ubywania). W karmniku suche fioletowe albo resztki z rosołu itd., bo to idzie w oczach. Myśle, że obcym smakuje, bo schodzi migiem. I ciągle myśle, że może i Kleosiek kiedyś przyjdzie, bo od piątku ujemne temperatury mają być ... :roll: Czekam na Ciebie Kochanie, wiesz gdzie ! :ok:

Obce bywają nader urodziwe, ale nieufne i niedotykalskie. Karmnik wystawiam przy drzwiach balkonowych i moje domowe gapią się na te obce jak przez lustro weneckie jak w obrazki wydając bliżej nieartykułowane dźwięki chyba obraźliwe :mrgreen:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Śro paź 12, 2011 11:26 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Kandydaci na październik do 20 !

To może wreszcie przedstawisz te domowe - OBIECAŁAŚ :twisted:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro paź 12, 2011 11:30 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Kandydaci na październik do 20 !

AYO, wiem, wiem. Obiecuję, że przedstawię jak tylko uporządkuję katalog aktyualnych fot z ostatniego półrocza :mrgreen:

A dziś jade z najmłodszą corną i dużą burą na szczepienie. Pierwsza - na pierwsze, druga na kolejne roczne. Będzie jazda :twisted:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Śro paź 12, 2011 15:05 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Kandydaci na październik do 20 !

Mnie czeka szczepienie całej trójki.... :roll: już się cieszę na myśl i taszczeniu ok 15kg transportera z burymi.... :strach:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Śro paź 12, 2011 18:01 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - wrześniowi kandydaci

villemo5 pisze:Ja dziś zamówiłam dla moich... za prawie 4 stówki... i zeżrą w mig :evil: Przerobią na biomasę...A Ty człowieku wstawaj co dnia, opuszczaj ciepłe łóżeczko i do roboty na chrupeczki zasuwać :twisted:

Żeby choc na biopaliwo, nie? :mrgreen:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Śro paź 12, 2011 18:10 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Kandydaci na październik do 20 !

Z wieczora się przywitam 8)

Dzisiaj odbyła się próba generalna mopa parowego!Jeeso 8O przekonałam się jakczysta była moja podłoga 8O 8O
Fajne to urządzenie,wreszcie nie musiałam siedzieć w przedpokoju ,czekając aż wyschnie podłoga w pokoju :roll:
Żadnego wykręcania szmaty,mopa :roll: Luuuzik,jezdziłam sobie po podłodze niczym odkurzaczem,nawet dywan wyczyściłam 8O Podoba mi się 8)
Kota baaardzo pomagała,baaaaardzo :twisted: Zaraz na początku mop dostał z liścia ,no bo z jakiej paki syczy na nią :ryk: :ryk: przecież to ona tu rządzi :twisted: Na koniec też się mopowi oberwało,a co niech zna swoje miejsce w stadzie :ryk: :ryk:
Teraz jest wnikliwie obwąchiwany i pacany łapkąbędzie syczał czy nie będzie?Eech ,ubaw po pachy :ryk:
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

[poprzednia][następna]