BIAŁASEK - Biały Marcepan [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 12, 2011 10:30 Re: BIAŁASEK ma kilka dni na znalezienie DT!!!

Kuraka ugotuj powolutku.Na wolnym ogniu.Pokrój drobno i daj z tym rosołkiem.Na ciepło.Może jakiegoś gerbarka by zjadł?
Jak kot nie je to przecieram kuraka przez sito i daję strzykawą.Musi jeść. mało ale często.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro paź 12, 2011 10:41 Re: BIAŁASEK ma kilka dni na znalezienie DT!!!

Dopiero znalazłam wąta i już się melduję :)
Dziś na pewno pojedziemy na RTG, tylko jeszcze nie wiem, gdzie i o której. Mam jeszcze swoją dwójkę do obejrzenia od środka i najchętniej bym to załatwiła za jedną wizytą.
No i jakiś transporter dla Marcepanka trzeba zorganizować, bo ja nie mam nic wolnego. Ale na pewno damy radę ;)

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Śro paź 12, 2011 10:58 Re: BIAŁASEK ma kilka dni na znalezienie DT!!!

wczoraj wpakowalysmy go w torbe i dalismy jakoś radę, choć Marcyś był bardzo niezadowolony i przestraszony, za to w drodze powrotnej był arcygrzeczny

enedue

Od: Pon paź 10, 2011 17:41

Post » Śro paź 12, 2011 10:59 Re: BIAŁASEK ma kilka dni na znalezienie DT!!!

Z transporterem wygodniej ;)

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Śro paź 12, 2011 11:01 Re: BIAŁASEK ma kilka dni na znalezienie DT!!!

ASK@ pisze:Kuraka ugotuj powolutku.Na wolnym ogniu.Pokrój drobno i daj z tym rosołkiem.Na ciepło.Może jakiegoś gerbarka by zjadł?
Jak kot nie je to przecieram kuraka przez sito i daję strzykawą.Musi jeść. mało ale często.

- o tak rosół to jest coś!może jakby wypił coś cieplejszego to by te gluty z nosa mu lepiej poleciały. Smarcze jakby mniej, ale dalej ciezko dosyc oddycha, czasem calkiem cichutko a czasem ciezko.hm. dalej oddycha pyszczkiem. nos czyszcze mu czesto wacikiem nasaczonym ciepla woda- to chyba dobrze...(prawda?)

enedue

Post » Śro paź 12, 2011 11:03 Re: BIAŁASEK ma kilka dni na znalezienie DT!!!

OKI pisze:Z transporterem wygodniej ;)

- pewka, że wygodniej :) ale najważniejsze jest by zrobić te badania i wiedzieć dokładnie co on ma w tych płuckach

enedue

Post » Śro paź 12, 2011 11:46 Re: BIAŁASEK ma kilka dni na znalezienie DT!!!

enedue pisze:
OKI pisze:Z transporterem wygodniej ;)

- pewka, że wygodniej :) ale najważniejsze jest by zrobić te badania i wiedzieć dokładnie co on ma w tych płuckach

Zawsze boje się,ze kot mi zwieje.Wyrwie się czegos przestraszony i bedę potem umierac ze strachu.Weź torbę podróżną i go zapakuj.
Moja paranoja siega zenitu .Bo jeszcze u weta wszystie drzwi zamykam.

Na zatkane kocie nosy moi polecają wpuszczac po kropelce Afrinu (czy cos podobne) dla dzieci.Koty nie lubią tego ale pomaga.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro paź 12, 2011 12:47 Re: BIAŁASEK ma kilka dni na znalezienie DT!!!

No to cieszę się, że wreszcie Marcyś nie zwymiotował chociaż tej odrobiny jedzonka :D
enedue, dopóki nie zaskoczy z normalnym jedzeniem musisz go karmić tak jak do tej pory - conv na siłę ze strzykawki. Wiem, że młody jest bojowy (heh, mam sznyty po wczorajszym pobieraniu krwi) i będzie walczył, ale musi zjeść.

afrin do kociego nosa sama praktykowałam (zresztą za poradą ASK@), pomaga, chociaż na krótko. próbowlam też inhalacji w zaparowanej kabinie prysznicowej, ale tylko kota zestresowałam.
szkoda, że nie wiedziałam że nie macie transportera (miałam wieści tylko o kuwecie). może zostanie Wam trochę z RTG? można by nabyć za 40 zł torbe transportową.

no proszę wygłaskać białasa od tej niedobrej ciotki, co go trzymała u weta i wciskała do pysia to bleeeee paskudztwo. :ok:
Obrazek Obrazek

Chatte

Od: Śro kwi 02, 2003 8:46

Post » Śro paź 12, 2011 12:53 Re: BIAŁASEK ma kilka dni na znalezienie DT!!!

hahahhaha:) wyściskamy!!! jasne ! jak tylko coś zostanie to kupimy transporterek (jeśli sobie tego życzysz oczywiście). jedziemy dzisiaj do Elwetu na rentgen. Mały jaki dzisiaj rano był żwawy i zabawowy:D....mamy "patencik" na karminie go. rano udało nam się 5 centów mu wcisnąć :) sukces:D

enedue

Post » Śro paź 12, 2011 13:32 Re: BIAŁASEK ma kilka dni na znalezienie DT!!!

Kupcie, kupcie - jeżeli zabraknie, poratuję Was :D
Torba albo transporter to niezbędne wyposażenia kociarza, zwłaszcza jezeli kot choruje...
Obrazek Obrazek

Chatte

Post » Śro paź 12, 2011 18:25 Re: BIAŁASEK ma kilka dni na znalezienie DT!!!

yeeeey! jeteśmy po RTG (wielkie dzięki za pomoc Olga :D) i mamy DOBRE WIEŚCI!!! Marcyś nie ma zapalenia płuc! Płucka całkowicie czyte:) za zdjęcie zapłaciliśmy (UWAGA!) 35zł!!!!!!!! <3 Dzięki Chatte za wparcie finansowe!!! pozotaje mi dowiedzieć się czy w takiej sytuacji musimy kupować sumamed. do boliłapki nie mogłyśmy się dodzwonić.ale będę próbować jutro.
Marcepan jest już dzisiaj po zastrzyku, wykonanym przez ektra Olgę, która wykonała go tak, że mały nawet tego nie poczuł (szacun) :), będziemy chyba inchalować bąbelka :) a teraz idę przebrać się w upragniony i wyczekany dres :D hahahah pozdrawiamy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

enedue

Post » Śro paź 12, 2011 18:39 Re: BIAŁASEK ma kilka dni na znalezienie DT!!!

zaznaczam

Alex405

Od: Pt lip 10, 2009 17:50

Post » Śro paź 12, 2011 18:52 Re: BIAŁASEK ma kilka dni na znalezienie DT!!!

enedue pisze:yeeeey! jeteśmy po RTG (wielkie dzięki za pomoc Olga :D) i mamy DOBRE WIEŚCI!!! Marcyś nie ma zapalenia płuc! Płucka całkowicie czyte:) za zdjęcie zapłaciliśmy (UWAGA!) 35zł!!!!!!!! <3 Dzięki Chatte za wparcie finansowe!!! pozotaje mi dowiedzieć się czy w takiej sytuacji musimy kupować sumamed. do boliłapki nie mogłyśmy się dodzwonić.ale będę próbować jutro.
Marcepan jest już dzisiaj po zastrzyku, wykonanym przez ektra Olgę, która wykonała go tak, że mały nawet tego nie poczuł (szacun) :), będziemy chyba inchalować bąbelka :) a teraz idę przebrać się w upragniony i wyczekany dres :D hahahah pozdrawiamy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ha, to bardzo dobre wieści. W związku z tym uprzejmie proszę o nabycie dla Marcepana porzadnego transporterka, coby się nie musial stresować jeżdżeniem w torbie i w pudełku :wink:
Jak z jedzeniem? Karmicie go czy wreszcie zaczął jeść sam?
Obrazek Obrazek

Chatte

Post » Śro paź 12, 2011 18:55 Re: BIAŁASEK ma kilka dni na znalezienie DT!!!

nie jeszcze nie zaczął, ale zaraz bedzie strzykawa i convalescence :) mały w dobrym humorze, śpi właśnie z misiem na kanapie, hehe. narazie transporterek pożyczony od Olgi, ale oczywiście wedle życzenia nabędziemy coś godnego Marcysia:) pozdrawiam serdecznie i dziękuję za wielkie serducho dla kociaka :)

enedue

Post » Śro paź 12, 2011 20:06 Re: BIAŁASEK ma kilka dni na znalezienie DT!!!

Tak niesmiało upomnę się o zmiane tytułu wątku... DT juz mamy.
A może enedue - załóż białasowi jego własny wątek?
Obrazek Obrazek

Chatte

[poprzednia][następna]