Wariatkowo 11. 8,5 kota... Prośba... DZIĘKUJĘ! :D s. 56

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 11, 2011 9:34 Re: Wariatkowo 11. TWT. Full w DS - zostało 8,5 kota ;)

Ale grubiusia! :lol:
Doberek Kochane!
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto paź 11, 2011 11:15 Re: Wariatkowo 11. TWT. Full w DS - zostało 8,5 kota ;)

OKI pisze:A poza tym...
ktoś tu do nas oczko puszcza ;)
Obrazek
Obecnie "Kreska" z Kropką w tle :lol: :ryk:
Tylko coś widzę, że ona tą "Kreską" to długo nie pobędzie :mrgreen: Zaraz będą dwie Kropki ;)

ale fajne zadowolone z zycia kocio :mrgreen: :1luvu: :ok:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Wto paź 11, 2011 11:57 Re: Wariatkowo 11. TWT. Full w DS - zostało 8,5 kota ;)

tillibulek pisze:ale fajne zadowolone z zycia kocio :mrgreen: :1luvu: :ok:

Niom... źle nie ma ;) :ryk:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Wto paź 11, 2011 12:12 Re: Wariatkowo 11. TWT. Full w DS - zostało 8,5 kota ;)

OKI pisze:
tillibulek pisze:ale fajne zadowolone z zycia kocio :mrgreen: :1luvu: :ok:

Niom... źle nie ma ;) :ryk:

widac :mrgreen:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Wto paź 11, 2011 16:20 Re: Wariatkowo 11. TWT. Full w DS - zostało 8,5 kota ;)

Długo się biłam z myślami, bo nie umiem prosić :oops:
Ale jestem w kropce i dłużej sama nie dam rady.

Liczyłam na to, że Gringo szybko znajdzie dom stały, który przejmie na siebie diagnostykę. Niestety po drodze wyszło parę problemów i już widzę, że tak szybko domu nie będzie :(
Dlatego chcę i powinnam jednak zrobić Gringowi RTG. Wolę wiedzieć, w jakim stanie jest jego kręgosłup - czy nie ma ryzyka ponownego uszkodzenia np. Mam skierowanie - wybieram się na Białobrzeską, do dra Siedlickiego. Koszt, w dwóch projekcjach, to 96 PLN (RTG cyfrowy).
Również srajtuszek Foster wymaga kontrolnego RTG + morfologii, i to jak najszybciej, bo znowu bardzo podejrzanie wygląda i martwię się o niego :( To w gorszej opcji drugie 96 PLN + 30 za morfologię. W gorszej - bo być może płuca czyste i wystarczy zdjęcie w jednej pozycji, na co liczę. Fosterek to ok. 5-miesięczny kociak ważący obecnie 1,95 kg :( Dla porównania, jego brat z miotu w zeszłym tygodniu ważył 3,25 kg.
Łącznie to "ładne" 222 złote. Do wydania na już...

Mam obecnie na utrzymaniu, prócz 3 rezydentek, 6 zasiedziałych tymczasów łącznie z Gringiem (albo 4 rezydentek i 5 zasiedziałych tymczasów - jedna dzika Baśka przez najbliższe 10 lat się nie będzie nadawać do adopcji). Tymczasy były uprzejme przechorować swój najlepszy adopcyjny wiek - porosły i śmią być bure i czarne... Cała para idzie w wykarmienie na przyzwoitym poziomie tego towarzystwa i jakieś "drobiazgi" typu probiotyki, witaminy, krople do oczu liczone w litrach... Testy... Gdyby nie regularna pomoc koleżanek spoza forum, nawet tego bym nie mogła zapewnić.

Nie dam rady pokryć tych kosztów, na pewno nie w całości i nie od ręki :(
Postaram się pożyczyć od kogoś tę kwotę, żeby zrobić to jak najszybciej - ale będę musiała ją oddać. A ze środków własnych nie jestem w stanie :(

Dlatego bardzo proszę o pomoc w wykonaniu tych badań.
Każda złotówka jest dla mnie na wagę złota.
Jeżeli jest ktoś z Warszawy, kto ma czas i mógłby porobić bazarki, to chętnie przekażę trochę fantów - leżą od miesiąca i brak mi czasu, żeby to chociaż obfotografować. To również będzie dla mnie ogromna pomoc.
Numer konta podam na priv, jeśli ktoś byłby chętny mnie, a w zasadzie te dwa kociaste, poratować :oops:

Zamieszczam tę prośbę również na wątku zbiorczym moich pozostałych tymczasów 'Z piekła rodem' viewtopic.php?f=13&t=126819&start=255 wątku Gringa viewtopic.php?f=13&t=133362&p=8064028#p8064028

OKI

Post » Wto paź 11, 2011 16:35 Re: Wariatkowo 11. 8,5 kota... Prośba o pomoc na badania s. 55

No to podaj ciotka numer konta, w końcu obiecałam, że na testy dam - Gringo już po testach, to pójdzie na co innego :)

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto paź 11, 2011 16:37 Re: Wariatkowo 11. 8,5 kota... Prośba o pomoc na badania s. 55

Szalony Kot pisze:No to podaj ciotka numer konta, w końcu obiecałam, że na testy dam - Gringo już po testach, to pójdzie na co innego :)

Szalony :D Słów mi brak, smaruję :)
Chcesz serduszka? :mrgreen:

OKI

Post » Wto paź 11, 2011 16:44 Re: Wariatkowo 11. 8,5 kota... Prośba o pomoc na badania s. 55

Szalony Kot pisze:Czysta serduszek w ćwiartek :ryk:

Dostaniesz czysta w ćwiartek :1luvu:

OKI

Post » Wto paź 11, 2011 18:10 Re: Wariatkowo 11. 8,5 kota... Prośba o pomoc na badania s. 55

Olcia, podaj nr.konta.
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto paź 11, 2011 19:07 Re: Wariatkowo 11. 8,5 kota... Prośba o pomoc na badania s. 55

OKI, wiem, jak Ci ciężko - fajniej jest udzielać pomocy niż o nią prosić. Niestety, nie każdej sytuacji, z jaką się zetkniemy, jesteśmy w stanie sprostać sami - czasowo, organizacyjnie czy finansowo. Rachunek za diagnostykę i leczenie Gringa należałoby wysłać właścicielowi buta, który go kopnął :evil: ale to mało realne :( .
Jak podrzucisz mi fanty, to może w weekend zmontuję jakiś bazar :ok:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Wto paź 11, 2011 20:58 Re: Wariatkowo 11. 8,5 kota... Prośba o pomoc na badania s. 55

U mnie cały czas aktualna kwota za imię,tylko nie wiem czy nie będzie szybciej na konto...jakoś nie możemy się najść.Może uda mi się w ten ćwiartek na chwilę szanownego....Szalonego poznać,ale to nic pewnego. :ok: :ok: :ok: nieustające za kociaste.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

Post » Wto paź 11, 2011 22:55 Re: Wariatkowo 11. 8,5 kota... Prośba o pomoc na badania s. 55

No to z okazji Piwnych ćwiartków i podwyżki w tym miesiącu oraz na poczet po raz kolejny odsuniętej płatności mandatu przelałam stówkę :mrgreen:
Co oznacza, że niewiele brakuje, więc cioteczki mogą się wykazać :twisted:

Przesyłam nr konta OKI do cioteczki Kalair i do cioteczki Kocurzycy, bo bycie na ćwiartku - chociaż obowiązkowo obowiązkowe - to jedno, a zdrowie Fosterka to drugie - i może jak ciotka jutro zajrzy na konto, to już pogna do lecznicy z kotyma? :mrgreen:

Szalony Kot

Post » Śro paź 12, 2011 9:48 Re: Wariatkowo 11. 8,5 kota... Prośba o pomoc na badania s. 55

Cześć :D
Wiecie co? Mam łzy w oczach przez Was :1luvu:

kalair pisze:Olcia, podaj nr.konta.

Sieknąć Cię? :evil:
Już widzę, że Szalona podała, ale z góry ostrzegam, że zwrócę. Jeśli nie podała, to niech nie podaje ;)
Tej pani więcej żadnych numerów proszę nie podawać! No chyba że w Totka wygra ;)

alix76 pisze:OKI, wiem, jak Ci ciężko - fajniej jest udzielać pomocy niż o nią prosić. Niestety, nie każdej sytuacji, z jaką się zetkniemy, jesteśmy w stanie sprostać sami - czasowo, organizacyjnie czy finansowo. Rachunek za diagnostykę i leczenie Gringa należałoby wysłać właścicielowi buta, który go kopnął :evil: ale to mało realne :( .
Jak podrzucisz mi fanty, to może w weekend zmontuję jakiś bazar :ok:

Magda, raz jeszcze stokrotne dzięki :D
Rachunek to by się przydał całemu podwórku tak naprawdę - bo przecież ktoś te kociaki oswoił :evil: Podobno nawet zdjęcia sobie robili z kotkami... Ale zabrać oswojone z dworu, to już nie było komu :evil: Jakby były dzikie, to nikt by ich butem nie trafił :(
Bezmyślność "dobrych ludzi" przeraża mnie równie mocno, co okrucieństwo tych złych :|

kocurzyca41 pisze:U mnie cały czas aktualna kwota za imię,tylko nie wiem czy nie będzie szybciej na konto...jakoś nie możemy się najść.Może uda mi się w ten ćwiartek na chwilę szanownego....Szalonego poznać,ale to nic pewnego. :ok: :ok: :ok: nieustające za kociaste.

Ciotka, przybywajcie w ćwiartek... bo może się okazać, że przyda się fachowa pierwsza pomoc - wszak ma być technik z kablówki :evil:

Szalony Kot pisze:No to z okazji Piwnych ćwiartków i podwyżki w tym miesiącu oraz na poczet po raz kolejny odsuniętej płatności mandatu przelałam stówkę :mrgreen:
Co oznacza, że niewiele brakuje, więc cioteczki mogą się wykazać :twisted:

Przesyłam nr konta OKI do cioteczki Kalair i do cioteczki Kocurzycy, bo bycie na ćwiartku - chociaż obowiązkowo obowiązkowe - to jedno, a zdrowie Fosterka to drugie - i może jak ciotka jutro zajrzy na konto, to już pogna do lecznicy z kotyma? :mrgreen:

Ciotka :1luvu: Niech Ci Bozia wynagrodzi :1luvu: W czym sobie życzysz :1luvu:
Najlepiej mieszkankiem, to się od razu Ciotkę zakoci po uchi ;)

Naprawdę się wzruszyłam strasznie :oops:

OKI

Post » Śro paź 12, 2011 10:00 Re: Wariatkowo 11. 8,5 kota... Prośba o pomoc na badania s. 55

Mieszkankiem to bym nie pogardziła, chociaż jak znam życie bałabym się wejść do środka w lęku przed tabunem głodnych kotów :mrgreen:

A co do Pana z Kablówki - po moim fachowym doświadczeniu z Panem od Pizzy to czuję, że może być zabawnie :ryk:

Szalony Kot

[poprzednia][następna]