Dziękuję wszystkim za wsparcie. Maciuś już śpi w lesie
http://www.psi-los.com/gallery1.htmlMatylda nie zauważyła zniknięcia brata, zaczęła okupować moje kolana i zrobiła się przemiła.
Mam prośbę do opiekunów, którzy mają jednocześnie strzykawki Insumed U-100 0,3 ml G31 i insulinę w fiolkach/ampułkach bez przesuwanego automatycznie dna (pewnie w grę wchodzi tylko caninsuline). Ja niestety oddałam swoje do oceny.
Sprawdźcie czy nabiera się minimum 0,5 jednostki.Poniżej zapytanie firmy "A New Therapy Sp. z o.o."
Szanowna Pani,
przekazaliśmy informację od Pani producentowi strzykawek.
Strzykawki Insumed są zaprojektowane do stosowania u ludzi i dlatego trudno będzie odnieść się w pełni do iniekcji weterynaryjnych.
Ważną informacją jest norma - minimalna objętość płynu, jaka może być pobrana i wstrzyknięta za pomocą strzykawki Insumed – wynosi ona 0,5 jednostki (U).
W celu ustalenia przyczyn problemów z iniekcjami podnoszonymi przez Państwa, prosimy o dodatkowe sprawdzenie, czy podczas przygotowania zastrzyku zastosowała się do Pani oraz pozostałe Osoby zgłaszające problem, do następujących zasad:
1. zdezynfekować membranę ampułki z insuliną
2. po usunięciu ochronnej osłonki z tłoka strzykawki, pociągnąć go do pozycji odpowiadającej dawce insuliny, którą chcemy wstrzyknąć (nastąpi zassanie powietrza do strzykawki)
3. usunąć ochronną osłonkę z igły i wprowadzić igłę do ampułki z insuliną, a następnie popchnąć tłok strzykawki do przodu (nastąpi wtłoczenie powietrza wcześniej zassanego do wnętrza strzykawki)
4. odwrócić ampułkę do góry dnem i nabrać odpowiednią ilość insuliny poprzez ostrożne pociągnięcie tłoka strzykawki ku tyłowi. Następnie wysunąć igłę z ampułki.
5. jeżeli w strzykawce znajdują się pęcherzyki powietrza, należy (trzymając strzykawkę igłą ku górze) postukać kilkakrotnie palcami w ściankę strzykawki popychając tłok do przodu. W ten sposób pęcherzyki zostaną usunięte.
Pozdrawiam serdecznie,
Monika Duliasz
Dyrektor MarketinguDo tych pytań załączone są zdjęcia które nie chcą mi się wkleić.
Nie sądzę żeby 0,5 jednostki nabrało się do strzykawki która ma za głęboko osadzoną igłę bądź za wysoko narysowaną podziałkę, ale warto to jeszcze sprawdzić.
Pozdrawiam