Szczytno 4 - walczymy. Potrzebny CANISERIN/SUROWICA !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 12, 2011 0:55 Re: Szczytno 4 - Olsztyn - potrzebny dawca krwi na środę !!!!

po_prostu_kaska pisze:TWQ - Basia i sebow mają mi przesłać rzeczy na bazarek dla Szczytna żebym go zrobiła.
Jeżeli masz możliwość, czy teraz czy w późniejszym czasie, coś przekazać, proszę o info, podam Ci adres na PW.

Jeżeli są inne osoby, które mogą nas wspomóc w ten sposób również proszę o kontakt.
Jestem w stanie zrobić bazarek i koordynować wpłaty i wysyłkę.

Hej,
No właśnie dzisiaj poznałem osobiście Panią Basię, Dorotę, Penelope i Kasztanową i ustaliliśmy, że zajmę się wysyłką.
Tzn. zbiorę fanty od P.Basi i darczyńców z Olsztyna, dołożę coś od siebie i swoich domowników, zapakuję i wyślę. Przynajmniej tyle na razie mogę zrobić.
Zaraz prześlę Ci pw.
Cieszę się, że poznałem osobiście parę ze szlachetnych osób z forum, pomimo smutnych okoliczności śmierci chorego malucha. [*] [*] [*]

Horacy 7 - oczywiście że dobrze robisz, a logikę komentarzy o których piszesz można przełożyć w ten sposób: "Ludzie chorzy na raka i tak w większości umierają, leczeni czy nie, a oddziały onkologiczne wydają tylko pieniądze podatników i fundacji charytatywnych."
Takie właśnie gadanie.
Do zobaczenia mam nadzieję wkrótce, chętnie pomogę chociaż z organizacją wysyłki fantów na bazarki.
Pozdrawiam i dobrej nocy.
" Welcome to the worst nightmare of all... REALITY! "
- Hellraiser VI: Hell Seeker

Obrazek !!! Obrazek !!! Obrazek !!! Obrazek !!! Obrazek

TWQ

Od: Nie wrz 18, 2011 0:41

Post » Śro paź 12, 2011 6:19 Re: Szczytno 4 - Olsztyn - potrzebny dawca krwi na środę !!!!

Potrzebujecie caniserinu?
Mam prawie całą fiolkę (10ml), ważność do końca października...

Jeśli tak - piszcie szybko, to podam pksem i jeszcze dziś będzie u Was.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Śro paź 12, 2011 6:52 Re: Szczytno 4 - Olsztyn - potrzebny dawca krwi na środę !!!!

Basia !!! Pewnie się przyda, ale ja to sobie gdybam na odległość :oops:
po_prostu_kaska

Post » Śro paź 12, 2011 6:53 Re: Szczytno 4 - Olsztyn - potrzebny dawca krwi na środę !!!!

[*] :cry:
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Śro paź 12, 2011 6:54 Re: Szczytno 4 - Olsztyn - potrzebny dawca krwi na środę !!!!

Spokojnie, poczekamy na Basię.
Przecież mi ten caniserin z lodówki nie ucieknie.

magaaaa

Post » Śro paź 12, 2011 7:02 Re: Szczytno 4 - Olsztyn - potrzebny dawca krwi na środę !!!!

Dalej nie ma kociego dawcy na dzisiaj!!! :( szukam i szukam ale nikt z moich znajomych nie szczepił kotów

penelope20

Od: Śro paź 05, 2011 22:50

Post » Śro paź 12, 2011 7:16 Re: Szczytno 4 - Olsztyn - potrzebny dawca krwi na środę !!!!

magaaaa pisze:Spokojnie, poczekamy na Basię.

ufff :)

Boja to się bałam, że jak ten transport pojedzie to już po ptokach :)
po_prostu_kaska

Post » Śro paź 12, 2011 9:49 Re: Szczytno 4 - Olsztyn - potrzebny dawca krwi na środę !!!!

magaaaa pisze:Spokojnie, poczekamy na Basię.

Bardzo potrzebny mi caniserin,tylko jak go podasz.Będę w Szczytnie dostępna między 15,30 a 17 tą wtedy mogę odebrać go od kierowcy.Dziękuję.Rozmawiałam z lekarką która powiedziała ,ze najlepiej by było gdyby koty trafiły w inne miejsce nie przebywały w miejscu gdzie jest wirus.Wczoraj po powrocie odażałam lampą piwnicę lecz są zakamarki i rzeczy których na pewno dobrze nie odkażę.Dzisiaj będę to robić powtórnie włączam lampę lecz one nadal są w tym srodowisku.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Śro paź 12, 2011 10:01 Re: Szczytno 4 - Olsztyn - potrzebny dawca krwi na środę !!!!

15.50 jest w Szczytnie autobus który ode mnie wyjeżdża o 14.25
daj szybko znać czy zdołasz odebrać to nadam,

magaaaa

Post » Śro paź 12, 2011 10:10 Re: Olsztyn - PILNIE DAWCA KRWI !!! NA DZIŚ !!! Szczytno 4

To w lodowce musi byc?
Czy w jakichs podobnych warunkach?
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Śro paź 12, 2011 10:21 Re: Olsztyn - PILNIE DAWCA KRWI !!! NA DZIŚ !!! Szczytno 4

Dorota pisze:To w lodowce musi byc?
Czy w jakichs podobnych warunkach?

Kurcze o tym nie pomyślałam i nie wiem.Mam nadzieję ,ze dojedzie i będę mogła go podać.Nie mam niestety kota który byłby niedawno szczepiony.Ew. wezmę dzisiaj Zosię i zaszczepię.Felis ma kota ale tez szczepiony dawno jak caniserin nie dojedzie od niego pobierzemy krew ,tylko tam nie będzie dużo przeciwciał ,jednak zawsze liczymy na to ,że ileś ich będzie.
Ostatnio edytowano Śro paź 12, 2011 10:24 przez horacy 7, łącznie edytowano 1 raz

horacy 7

Post » Śro paź 12, 2011 10:23 Re: Olsztyn - PILNIE DAWCA KRWI !!! NA DZIŚ !!! Szczytno 4

owińcie fiolkę w torbę termo izolacyjną lub folie i włóżcie do termosu.Wcześniej schłodźcie wszystko.
Jak dziś kociaste?
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro paź 12, 2011 10:29 Re: Olsztyn - PILNIE DAWCA KRWI !!! NA DZIŚ !!! Szczytno 4

ASK@ pisze:owińcie fiolkę w torbę termo izolacyjną lub folie i włóżcie do termosu.Wcześniej schłodźcie wszystko.
Jak dziś kociaste?

Asiu rano wyglądały normalnie czyli jadły i biegały ,niestety w przypadku pp niczego nie mozna być pewnym to się zmienia w ciągu minut lub godzin drastycznie.Ja przyznam szczerze mam już dość patrzenia na umieranie.Zastanawiam się czy ma sens branie takich maluchów czy lepiej większe koty które mają większe szanse na przeżycie tylko wolniej znajdują domy.Jak postąpić by pomóc najbardziej mądrze i racjonalnie i uratować jak najwięcej kotów.Czy jest na to sposób,ciągle go szukam i nie znalazłam.Czym się kierować sercem,rozsądkiem,możliwościami których brak,czy wszystkim po trochu.

horacy 7

Post » Śro paź 12, 2011 10:37 Re: Olsztyn - PILNIE DAWCA KRWI !!! NA DZIŚ !!! Szczytno 4

Ej, tam - spokojnie 8)
Na surowicy jest napisane, ze przechowuje się w lodówce, ale krótkotrwałe przechowywanie w temp. pokojowej nie wywiera szkodliwego działania na preparat.
Autobusem będzie jechało 1,5h.
Także powinno być OK.
:ok:
Co więcej znalazłam jeszcze ok 1ml w drugiej fiolce, i to tez podaję.
Już mamy łaczność tel z Basią i surowica dziś przed 16.00 bedzie w Szczytnie.

magaaaa

Post » Śro paź 12, 2011 10:41 Re: Olsztyn - PILNIE DAWCA KRWI !!! NA DZIŚ !!! Szczytno 4

Doskonale zdaję sobie sprawę jak szybko choroby postępują. Niestety Basiu, nie ma mądrych na pomaganie.Nie ma sposobu, są wybory lepsze i wybierające mniejsze zło. Straszna rzecz patrzeć na śmierć kociąt. Straszna sprawa patrzeć na nie w schronie. Każdego kota żal.Bo dorosłe też cierpię i umierają.Ale wolniej.
Schron to nie ich miejsce. Ale ludziom się wydaje,że są ludzcy nie wywalając ich na ulicę. Sama kiedyś tak myślałam. :oops:
Kiedyś Ja-Ba napisała na mim watku jak ktoś zarzucał,że jest nas za dużo w domu.
"Jaki kot ma być pierwszym ,któremu odmówię pomocy.A jaki ostatni któremu pomogę ???"

Z drugiej strony robisz coś pięknego .Choć bardzo, bardzo stersujacego i dołującego.Pięknego bo koty odchodzą zaznawszy twojej troski, ciepła głaszczących rąk. Zanały choć przez momen domu i jego atmosfery. Strasznego bo mimo walki odchodzą.A bezsilnośc i poczucie winy zabija.
Ale to nie ty jesteś winna. Pamiętaj.Nie TY!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

[poprzednia][następna]