Babunia Lukrecja - piękna czarna dama W DOMU!!!!44

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 07, 2011 17:14 Re: Babunia Lukrecja - piękna czarna dama W DOMU!!!!44

Marta, dzięki za wieści!
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Pt paź 07, 2011 18:48 Re: Babunia Lukrecja - piękna czarna dama W DOMU!!!!44

milena88 pisze:Cudne wieści, oby tak dalej :ok: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: Dużo zdrowia dla Ciebie i dla Twoich podopiecznych :1luvu: :D Kontynuuj wątek jak czas na to pozwoli, pozdrawiam :kotek:

Bardzo prosimy o relacje z nowego życia Lusi. Bardzo się cieszę, że dobrze się u Ciebie czuje :1luvu:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Sob paź 08, 2011 9:59 Re: Babunia Lukrecja - piękna czarna dama W DOMU!!!!44

Relacje i zdjęcia :wink: Strasznie sie cieszę, że babunia tak dobrze sie czuje u Ciebie :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Sprawne Łapy Fizjoterapia Zwierząt http://sprawnelapy.pl/
Fundacja KOT http://fundacjakot.pl/

justyna p

Od: Pon paź 18, 2010 19:45

Post » Sob paź 08, 2011 10:09 Re: Babunia Lukrecja - piękna czarna dama W DOMU!!!!44

Wspaniale, że starsze koty tak dobrze się odnajdują w nowych stałych domach. Jestem pod wrażeniem. Czekamy na kolejne relacje :1luvu: :kotek: :ok:
=^^= Zapraszam =^^=
♡♡Naturalne SOKI_2021 z malin// bez cukru oraz słodkie i syrop♡
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=156544
<<

milena88

Od: Pon mar 21, 2011 12:59

Post » Pon paź 10, 2011 9:04 Re: Babunia Lukrecja - piękna czarna dama W DOMU!!!!44

Dziekuję za relacje. Bardzo bardzo się ciesze :kotek: :kotek: :kotek:
Obrazek

zoyabea

Od: Pon wrz 27, 2010 15:39

Post » Wto paź 11, 2011 12:17 Re: Babunia Lukrecja - piękna czarna dama W DOMU!!!!44

witam, wrzucam kilka fotek mojej kochanej czarnuli. Jednak Whiskas, to jest to, co Lukrecja lubi najbardziej :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Nie było łatwo, bo przecież nie może chwilę posiedzieć spokojnie, tylko od razu się łasi. Może następnym razem nagram filmik z dźwiękiem, żeby było słychać jak mruczy :mrgreen:

martu.ha

Od: Nie paź 02, 2011 9:57

Post » Wto paź 11, 2011 13:40 Re: Babunia Lukrecja - piękna czarna dama W DOMU!!!!44

No i się poryczałam :oops: .
:ok:
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Wto paź 11, 2011 15:20 Re: Babunia Lukrecja - piękna czarna dama W DOMU!!!!44

E tam, nie ma co płakać :) tylko się cieszyć trzeba.
Trochę dredów wyskubałam, u mojej mamy koty perskie, to wiem jak walczyć z kołtunami :D ale chyba zakupię jakiś trymer, bo grzebień nie daje rady, a o nożyczkach można zapomnieć, paniusia tak się kręci, że nie ma mowy o wycinaniu :)
Chyba na razie jej nie będę jednak kąpać, bo się chłodno zrobiło, nie chcę, żeby się przeziębiła. Na razie ją czeszę codziennie, bo sporo martwego włosa wyłazi i w sumie nie licząc tych kołtunów to taka brudna nie jest :)

martu.ha

Post » Wto paź 11, 2011 15:21 Re: Babunia Lukrecja - piękna czarna dama W DOMU!!!!44

Kciukasy trzymamy :ok: :ok: i pozdrawiamy :kotek:
=^^= Zapraszam =^^=
♡♡Naturalne SOKI_2021 z malin// bez cukru oraz słodkie i syrop♡
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=156544
<<

milena88

Od: Pon mar 21, 2011 12:59

Post » Śro paź 12, 2011 9:04 Re: Babunia Lukrecja - piękna czarna dama W DOMU!!!!44

Aleeeee faaaaaaaaajnie :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

zoyabea

Od: Pon wrz 27, 2010 15:39

Post » Śro paź 12, 2011 9:45 Re: Babunia Lukrecja - piękna czarna dama W DOMU!!!!44

Ale ja się poryczałam z radości i wzruszenia :oops: . Jak zobaczyłam tą spokojną , czarną łepetynkę to mnie tak cosić ścisło :wink: .
Wiem ,że jest super :ok:
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Pon lis 07, 2011 20:28 Re: Babunia Lukrecja - piękna czarna dama W DOMU!!!!44

Co słychać u Babuni Lukrecji?
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

Post » Pon lis 14, 2011 14:54 Re: Babunia Lukrecja - piękna czarna dama W DOMU!!!!44

Czekamy na wieści :D .
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Czw lis 24, 2011 17:30 Re: Babunia Lukrecja - piękna czarna dama W DOMU!!!!44

Moha pisze:Co słychać u Babuni Lukrecji?
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

Post » Nie gru 11, 2011 13:56 Re: Babunia Lukrecja - piękna czarna dama W DOMU!!!!44

Co słychać u Lukresi? Ano - wszystko dobrze, powolutku i pomalutku.
Fotka:
Obrazek Niestety trudno mi sfotografować czarnego kota, wybaczcie.
Lukresia mieszka w kuchni, gdzie czuje się dobrze, bo ma spokój i ciepło. Ale kiedy coś ją zaciekawi to idzie sobie statecznym krokiem na "zwiady". Popatrzy, powącha i wraca do siebie. Ma położone kilka posłanek, z których chętnie korzysta. Wszystkie muszą być w parterze, bo babunia nie skacze. Zwyrodnienie lewego tylnego stawu - starość panie, starość. Najbardziej lubi leżeć na posłanku obok klatki ze świnkami morskimi, pod stołem - właśnie fotka uchwycona na nim. Lubi obserwować świnki, interesuje ją wsypywanie im karmy - zawsze zagląda do miseczki co tam one dostały.
Udało nam się doprowadzić sierść do stanu super jak na starego kota, tzn nie ma kołtunów już wogóle :) obyło się bez kąpieli, chociaż ogólnie by się przydała, jednakże to dla niej za duży stres i ryzyko przeziębienia, więc zrezygnowaliśmy. Po wyczesaniu martwego włosa okazało się, że sierść jest krótka. Lukrecja sama też pielęgnuje swoje futerko i niestety co jakiś czas zwraca kulkę sierści, chociaż codziennie ją czeszę i karmię pastą odkłaczającą. Życie.
Lukrecja czynnie uczestniczy we wszystkich czynnościach odbywających się w kuchni, jak zmywanie czy gotowanie, gdyż krąży wokół moich nóg, czasem staje mi na stopie i mrauka. A kiedy kroję pierś kurczaka wstępuję w nią duch młodości i nawet się wspina łapkami na szafkę lub moją nogę, gdyż kurczaka uwielbia. Whiskas jest na drugim miejscu. Ogólnie apetyt dopisuje i sobie nieźle radzi tymi dwoma zębami, które jej zostały, ale muszę uważać co jej daję, gdyż układ trawienny już nie ten i zdarzają nie niemiłe niespodzianki o nieciekawej konsystencji... No i niestety mamy bojkot kuwety i muszę używać podkładów seni, ale dajemy radę.
Lukrecja ma bardzo słaby słuch, jednakże nie przeszkadza jej to w urządzaniu nocnych koncertów: zawsze w nocy przez kilka minut żałośnie miauczy - nie wiem o co chodzi, tak już chyba ma i koniec.
Więc generalnie jak z bicza minęły dwa miesiące jak czarna jest u nas, ale czuję, jakby to były dwa lata. A właściwie wszystkim domownikom wydaje się, jakby ona mieszkała z nami od zawsze. I choć ostatnio nie bardzo mam na cokolwiek czas, nie wchodzę na forum, zmieniam pracę i ogólnie w moim życiu sporo się dzieje, to zawsze mam przynajmniej jedną stałą: Lukrecję, która zawsze rano czeka w tym samym miejscu na śniadanie, a kiedy wracam do domu tak samo na kolację :D Zawsze mam rano do sprzątnięcia koopkę i czy chcę czy nie chcę muszę znaleźć chociaż kilka minut aby kota wyczesać i należycie wygłaskać. Przynajmniej tyle jej się należy.

martu.ha

[poprzednia][następna]