Kot ma stale ciepłe uszy. Czy jest chory? Jakieś pomysły?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 29, 2011 9:57 Re: Kot ma stale ciepłe uszy. Czy jest chory? Jakieś pomysły?

A ja tak z głupia frant spytam: jaką temperaturę masz zwykle w mieszkaniu?
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw wrz 29, 2011 9:58 Re: Kot ma stale ciepłe uszy. Czy jest chory? Jakieś pomysły?

Nikt nie zwracał na to uwagi
Tak naprawdę wcale mi to nie zaprzatało głowy
Będę z nim w piatek u weta bo znowu jest chory, to zapytam o te uszy
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Czw wrz 29, 2011 10:24 Re: Kot ma stale ciepłe uszy. Czy jest chory? Jakieś pomysły?

Z ciekawości sprawdziłam kocie uszy u mnie w domu - par cztery.
Trzy pary ciepłe, jedne letnie, ale nie zimne. Koty od dłuższego czasu w spoczynku (co za blogi spokój :twisted: ).
Zawsze myślałam, że jeżeli kot ma zimne uszy (to znaczy zimne-zimne, a nie ledwo ciepłe), to jest mu w nie po prostu zimno - tak jak i nam czasem :mrgreen:

bloo

Od: Pon cze 02, 2008 18:01

Post » Czw wrz 29, 2011 10:43 Re: Kot ma stale ciepłe uszy. Czy jest chory? Jakieś pomysły?

U mnie dwie pary uszu zawsze były chłodne, tylko te jedne ciągle dobrze ciepłe. Mam schizę, bo tak jak pisałam na początku: kiedyś miałam kota, który miał dobrze ciepłe uszy, co dało się zauważyć, ale nie było możliwości diagnostycznych jeszcze. Potem okazało się, że doszło do schyłkowej postaci PNN.

Przede wszystkim zmierzenie temperatury pod czas "ciepłych uszu". Jeżeli nie będzie stanu pod/gorączkowego to chyba się odczepię :roll: . Już widzę tę jazdę z mierzeniem Lizakowi temperatury w drugiej części kota :twisted: .
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Czw wrz 29, 2011 10:44 Re: Kot ma stale ciepłe uszy. Czy jest chory? Jakieś pomysły?

BarbAnn pisze:Będę z nim w piatek u weta bo znowu jest chory, to zapytam o te uszy

Daj znać, proszę, co powie lekarz. Dużo zdrówka dla chorowitka :ok: .
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Post » Wto paź 11, 2011 14:42 Re: Kot ma stale ciepłe uszy. Czy jest chory? Jakieś pomysły?

Już w zeszłą niedzielę zmierzyłyśmy z taką fajną techniczką wet Lizakowi temperaturę w domu, podczas "mania" przez niego ciepłych uszu; w normie: 38,5 st.C. Gdy dostał jeszcze większego wnerwa - 38.6 st. C.
Nie wiem, czy to nie są sprawy krążeniowe, bo w nocy, gdy Lizak śpi w łóżku (jest cieplutko) - uszy ma chłodne.

Marcelibu

Post » Wto paź 11, 2011 14:52 Re: Kot ma stale ciepłe uszy. Czy jest chory? Jakieś pomysły?

a robią mu się bardziej różowe-tak widocznie -przy tym?
Jeśli tak to zrób badania pod kątem świerzba;od razu zaznaczam,że kot wcale nie musi drapać się po uszach jeśli coś mu tam "kiełkuje"-wiem z doświadczenia z moim kotem...

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

[poprzednia]