Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 05, 2011 8:08 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

joarkadia pisze:Coraz bardziej wątpię czy moje kociaki mają kręgosłupy.....
Chmurek wlazł na moją głowę i od ucha do ucha miałam kocie ciałko grzejące i mruczące..... Aż do tego stopnia, że śniło mi się morze i zbieranie muszli, takie luźne skojarzenie po tym mruczeniu :ryk:
Puszek spał na rzewijaku Kariny z główką na dół.... że też nie spadł 8O Garfildos Spokojny spał sobie grzecznie w łóżku i wpadł na pomysł wskoczenia na półeczki nad łóżkiem. Kociak nie trafił i spadł na Rysia, wielce oburzonego wyrwaniem go z drzemki... Było parę syków i fochów, ale po paru minutach był już spokój. A Ryś spał trochę na pleckach 8O 8O 8O 8O mało brakowało abym kubek z kawą upusciła z wrażenia :wink: Ryś przespał się, poczochrał sobie plecki i zdegustowany wlepionym w niego zdumionym wzrokiem wyniósł spać sobie na szafę :mrgreen:
A Karina sobie śpi po zjedzeniu śniadanka i uśmiecha się przez sen :1luvu: :1luvu:

Taką czapkę z wibracjami miałaś :ryk: Kolejny dowód na to, że koty to jednak "opłacalny" nabytek :grzeją, leczą i jeszcze sprowadzają piękne sny :ryk: A Rysiek niestety taki nie jest- dzisiaj wręcz spał w kuchni :| na fotelu

juana

Od: Śro cze 15, 2011 7:19

Post » Śro paź 05, 2011 8:20 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

A Chmurek biega z dodatkiem :mrgreen: i nie daje nowej zabawki nawet powąchać reszcie kotów :twisted: Ryś szykuje sie do skoku na małego, ale fałda się za bardzo za nim ciągnie.... :? Puszek ucieka przed Chmurasem :D
Garfildosek od początku był miziasty - pierwszej nocy bałam się ruszyć, bo kociak spał na mojej klatce piersiowej i ugniatał mnie przez północy. To pierwszy kot, który codziennie mni obśliniał na dobranoc :roll:
Tobie taka czapka by się przydała no ucho.....
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Śro paź 05, 2011 19:54 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Ano :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

juana

Post » Śro paź 05, 2011 20:47 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Chmurek właśnie grzeje mi kark.... tak mi się ciepło zrobiło jakbym miała fitrzaną czapę na sobie :mrgreen:

joarkadia

Post » Czw paź 06, 2011 21:05 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Dziś Karinka popłakała się przy pobieraniu krwi.... a mi mało serce nie pękło :oops:
Za to w domu od razu zasnęła na mnie... a ja wraz z nią :mrgreen: Skorzystał z okazji i Chmurek - obudzilśmy się w składzie - ja na dole, Karina po środku a Chmurek na jej pleckach i noskiem dotykał uszka Karinki (pewnie coś jej mruczał na temat pustej miseczki :ryk: ). Ryś, Garfildosek i Puszek spali sobie grzecznie w różnych dziwnych pozach na tym samym łóżku - bez większych trudności zmieścliśmy się wszyscy :twisted:

joarkadia

Post » Pt paź 07, 2011 10:11 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Uskuteczniamy spanie w powiększonym składzie - tzn. ludzie plus koty. Ja na tym wychodzę najgorzej, bo ani ruszyć się w nocy i ledwo wstaję :twisted: Za to Karina i koty zadowolone a to najważniejsze....
Chmurek siedział przy Karince i pomagał płakać sam miauczxą.... Duet wspaniały :ryk: Karina w pewnym momencie przestała płakać zainteresowana nowym odgłosem i ze wzrokiem zdumionym i wlepionym w Chmurka słuchała jego koncertu miauczenia tak długo, że mleczko się w tym czasie doprowadziło do dobrej temperatury :mrgreen:

joarkadia

Post » Pon paź 10, 2011 9:17 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Dzień dobry :1luvu:
Ostatnio mało piszemy ale bazarek i załatwianie wszystkiego przed wyjazdem zabierają mi dużo czasu... Ale czytamy wszystko :D

juana

Post » Pon paź 10, 2011 11:59 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Spoko....
ja za to ślepnę w tempie błyskawicznym.... Oto cena za Karinę 8)
W szpitalu obok nie przyjeli mnie bo nie zapisana jestem... jadę dzisiaj na ostry dyżur i znając życie zostanę. Może operacja albo coś pomoże... nie wiem. Aż tak się na tym nie znam :oops:
Karina waży 3,7 i mierzy - uwaga - 56 centymetrów 8O 8O 8O 8O

joarkadia

Post » Pon paź 10, 2011 13:17 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

joarkadia pisze:Spoko....
ja za to ślepnę w tempie błyskawicznym.... Oto cena za Karinę 8)
W szpitalu obok nie przyjeli mnie bo nie zapisana jestem... jadę dzisiaj na ostry dyżur i znając życie zostanę. Może operacja albo coś pomoże... nie wiem. Aż tak się na tym nie znam :oops:
Karina waży 3,7 i mierzy - uwaga - 56 centymetrów 8O 8O 8O 8O

Ale co Ci jest? :(
A propos czapek, o których pisałyśmy wyżej...
Obrazek

juana

Post » Pon paź 10, 2011 20:07 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Mam dziury w obu plamkach żółtych - przez które się widzi.
Mam retinopatię cukrzycową, wzmożoną ciążą.... Oczy nie są dokrwione przez co naczynia obumierają...
Obrżek siatkowki.
Leczenie;
- za tydzień angiografia - zdjęcia z kontrastem podanym do oczu
- zastrzyki do oczu, do siatkówki (dobrze, że ze znieczuleniem 8O ) co kilka dni
- laser co kilka dni
I tak do końca życia....

joarkadia

Post » Pon paź 10, 2011 20:14 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

joarkadia pisze:Mam dziury w obu plamkach żółtych - przez które się widzi.
Mam retinopatię cukrzycową, wzmożoną ciążą.... Oczy nie są dokrwione przez co naczynia obumierają...
Obrżek siatkowki.
Leczenie;
- za tydzień angiografia - zdjęcia z kontrastem podanym do oczu
- zastrzyki do oczu, do siatkówki (dobrze, że ze znieczuleniem 8O ) co kilka dni
- laser co kilka dni
I tak do końca życia....

O matko, dziewczyno 8O 8O 8O 8O 8O
Aż nie wiem co mam powiedzieć...

juana

Post » Wto paź 11, 2011 8:13 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

To mała cena aby jeszcze parę lat widzieć Karinę....

joarkadia

Post » Wto paź 11, 2011 10:37 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

zastrzyki do oka i laser - wiem bo to teraz przechodzę..
ale mi znieczulenia przy zastrzykach nie dają, tylko znieczulające krople do oka...
Trzymajcie się kobity!
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Wto paź 11, 2011 13:29 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Brzmi strasznie :( Trzymam kciuki, joarkadio.

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Śro paź 12, 2011 11:34 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

3975 :!: :!: :!: :!: :!: :!:

joarkadia

[poprzednia][następna]