WRO Kiwi już w domu :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 10, 2011 23:47 Re: WRO Kiwi MEGA PILNIE POTRZEBNY DT na DWA TYGODNIE!!!

Pozwolę sobie na małe podsumowanie "akcji Kiwi" z góry przepraszam jeśli spam, nie na temat albo kogoś urażę. Zaangażowałam się emocjonalnie w jej sprawę na tyle, że pozwolę sobie na komentarz.

poczytałam sobie dzisiejsze komentarze pod wydarzeniem Kiwi i ręcę walnęły mi o ziemię :( Dla osoby patrzącej z boku, a taką jestem chociażby ja, sprawa wygląda dość czytelnie i niestety bardzo niekorzystnie dla schroniska (rozumiem, że to pani Joanna K. jako opiekun odpowiedzialny za kota w schronisku i Mateusz Cz. jako advocatus diaboli - bo tak mi się skojarzyła jego wypowiedź). Prywatne żale tych dwóch osób aż kapią zalewając sprawę podstawową czyli dobro kota :( Z drugiej strony, jako przeciwwaga, zaangażowane podejście wasze czyli wolontariuszek schroniskowych. Przez te dni przeczytałam sporą ilość waszych postów, mniej lub bardziej konkretnych ale w żadnym z nich nie było ani grama tego, co w 4 krótkich komentarzach J.K. i M.Cz. (w których nota bene najmniej było informacji o kotce).
Nie orientuję się co jest na rzeczy i jaka jest geneza braku prawidłowego przepływu informacji między "stronami" (a przecież obu stronom przede wszystkim powinno zależeć na tym samym) ale wiem od kogo dowiedziałam się o istnieniu Kiwi, czyje ogłoszenia znalazłam w necie i kto udzielał mi informacji i odpowiadał na pytania.
Tak więc naprawdę szacun dla was, dziewczyny a te 4 komentarze pod wydarzeniem Kiwi na FB, które sprawiły, że ręce mi opadły świadczą o tym co jest najważniejsze dla opiekunów Kiwi. I niestety obawiam się, że nie jest to jej los i dobro.

Bardzo was proszę, jeśli tylko będziecie miały jakieś informacje o dalszych losach kotki (szczególnie o tym czy jutro zostanie odebrana z lecznicy i przez kogo) to piszcie tutaj albo pod wydarzeniem. Bo tak, jak przez ostatnie dni, nadal interesuje mnie jej sytuacja i nadal, jeśli będzie trzeba, chciałabym jej jakoś pomóc

maagg

Od: Czw maja 19, 2011 18:25

Post » Wto paź 11, 2011 7:10 Re: WRO Kiwi MEGA PILNIE POTRZEBNY DT na DWA TYGODNIE!!!

dagmara-olga pisze:2 tygodnie - w Kaliszu mogę dać DT, tylko przydałaby się dokumentacja lekarska, wynik testów i transport...
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Wto paź 11, 2011 7:14 Re: WRO Kiwi MEGA PILNIE POTRZEBNY DT na DWA TYGODNIE!!!

jeśli chcecie skorzystać z opcji TDT- proszę o kontakt na pw.
FB nie używam a ten watek już jest dla mnie zbyt zagmatwany.
Oferuję TDT na oznaczony czas - kilka osób mnie zna i wie, co mogę zaoferować
Obrazek

czarno-czarni

Post » Wto paź 11, 2011 8:07 Re: WRO Kiwi MEGA PILNIE POTRZEBNY DT na DWA TYGODNIE!!!

maagg pisze:( Dla osoby patrzącej z boku, a taką jestem chociażby ja, sprawa wygląda dość czytelnie i niestety bardzo niekorzystnie dla schroniska

Niestety tak to wyglądało, wygląda i będzie chyba wyglądać...
Z bliska jeszcze gorzej.
Wydaje mi się, że personel schronisk powinien być często wymieniany, bo chyba z czasem uodparnia się na cierpienia fizyczne i psychiczne zwierząt... A wolontariusze powinni mieć tam więcej do powiedzenia.

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Wto paź 11, 2011 8:14 Re: WRO Kiwi MEGA PILNIE POTRZEBNY DT na DWA TYGODNIE!!!

zaznaczę sobię wątek, wieczorem poczytam

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Wto paź 11, 2011 9:28 Re: WRO Kiwi MEGA PILNIE POTRZEBNY DT na DWA TYGODNIE!!!

DS się wycofał. Co do reszty to napiszą dziewczyny jak będą miały informacje.
Ogólnie "jak zwykle" dzięki "uprzejmym" jesteśmy w doopie a najbardziej w doopie jest Kiwi :(
KU*WA! Tępe ch..je! (to było wiadomo o kim :| )
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto paź 11, 2011 9:30 Re: WRO Kiwi MEGA PILNIE POTRZEBNY DT na DWA TYGODNIE!!!

Porządkując.
Kiwi nie ma domu stałego wogóle?
Czyli nie jest szukany tymczas na dwa tygodnie?

Iskra_

Od: Wto wrz 19, 2006 23:18

Post » Wto paź 11, 2011 9:44 Re: WRO Kiwi MEGA PILNIE POTRZEBNY DT na DWA TYGODNIE!!!

Ja dostałam tylko na FB info że dziewczyna się wycofuje, z resztą napisała to w wydarzeniu (ja ją potem prosiłam żeby decyzję przemyślała i taką dostałam odpowiedź, że nie ma siły już na to - nie dziwię się).
Jeśli DT maagga jest aktualny to DT w Kaliszu podleczyć może kicię przez 2 tyg., a potem Wa-wa. Na ten czas tylko taką opcję widzę.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto paź 11, 2011 9:45 Re: WRO Kiwi MEGA PILNIE POTRZEBNY DT na DWA TYGODNIE!!!

To jest chyba jedyna opcja w tej chwili. O ile w międzyczasie nie zajdą żadne niespodziewane okoliczności :roll:
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Wto paź 11, 2011 10:14 Re: WRO Kiwi MEGA PILNIE POTRZEBNY DT na DWA TYGODNIE!!!

Ja już nic nie rozumiem... :evil:
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Wto paź 11, 2011 10:36 Re: WRO Kiwi MEGA PILNIE POTRZEBNY DT na DWA TYGODNIE!!!

Gibutkowa pisze:Ja dostałam tylko na FB info że dziewczyna się wycofuje, z resztą napisała to w wydarzeniu (ja ją potem prosiłam żeby decyzję przemyślała i taką dostałam odpowiedź, że nie ma siły już na to - nie dziwię się).
Jeśli DT maagga jest aktualny to DT w Kaliszu podleczyć może kicię przez 2 tyg., a potem Wa-wa. Na ten czas tylko taką opcję widzę.

Wczoraj wycofała się dla dobra kota - został adoptowany bez żadnych tymczasów
Dzisiaj pewnie podtrzymała wycofanie podejrzewam, że dla własnego dobra. Nie każdemu pasują takie krzywe akcje.

Optymistycznie zakładam, że wersja, że kotka została szczęśliwie adoptowana jest prawdziwa i aktualna. Wstrzymuję się i czekam na wiarygodne potwierdzenie informacji.

maagg

Od: Czw maja 19, 2011 18:25

Post » Wto paź 11, 2011 11:06 Re: WRO Kiwi MEGA PILNIE POTRZEBNY DT na DWA TYGODNIE!!!

Też się nie dziwię, że zrezygnowala :roll: dostała informacje ze schroniska, że kot został adoptowany po czym okazuje się że ma do niego wrócic potem, że nie.... :roll: Cyrk na kółkach...
Kota w tym wszystkim najbardziej żal.. ale mam nadzieje, że się wszystko wyjaśni i będziemy mogli pomóc Kiwi...
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Wto paź 11, 2011 14:29 Re: WRO Kiwi MEGA PILNIE POTRZEBNY DT na DWA TYGODNIE!!!

O! Jestem zaskoczony bo jeszcze moje konto jest aktywne. Zalogowałem się kiedyś ale nie korzystałem zbyt wiele z forum. A teraz przejdę do konkretów! Koteka, tu nazwana Kiwi jest pod moją opieką. Wspólnie z żoną wzięliśmy ją 10 pażdziernika ze schroniska. Ogólnie to szukalem trochę tego wątku żeby wyjaśnić pewne sprawy. Wczoraj wieczorem dostaliśmy telefon od pani ze schroniska z informacją o tym, że porzuciliśmy Kiwkę (tak ją teraz nazywam chociaż żona uważa, że bardziej pasuje Słodziak). I TU CHCIALBY ZDEMONTOWAĆ PLOTKĘ! Przypuszczam, że powstala ona przez zbieg nieszczęśliwych okoliczności. Poniważ mamy kota i psa mieliśmy obawy co do zabierania kicki do domu w takim stanie jak jest obecnie. W zasadzie mieliśmy zabrać kotka na"przegląd" do weta i potem spowrotem do schroniska (całe szczęście to nie wyszło).Kotka zawieźliśmy do naszego weta ("Vita-Vet" p.Ewa Opoń-Tymorek). Pani Ewa nie pozwoliła odwieźć jej do schroniska. No ale nie byliśmy na to przygotowani. Zaczeliśmy kombinować o tymczas na okres leczenia. Pani Ewa uruchomiła swoje znajomości i przypuszczam, że tu w sposób znany wszystkim ("głuchy telefon") powstala plotka o porzuceniu. Ostatecznie kicka została na noc w gabinecie a od dzisiaj będzie mieszkać tymczasowo u naszego sąsiada. Teraz jest pod naszą opieką i tak już pozostanie. Przez tą mała sierotę nie mogłem spać w nocy. Mimo, iż była w złym stanie wydawała się nam najradośniejszym kotem w schronisku. Dlatego nie mogło być inaczej. Kiwka jest nasza i nie oddamy jej nikomu! Niestety jej stan jest średni. Ma katar, świąd uszny, jakieś wypryski na języczku(nie potrafie powtórzyć nazw chorób :) )Dostała w kość ale zrobimy wszystko, żeby ją doprowadzić do porządku. Potem zajmiemy się bujaniem.
www.siechnice24.pl
Obrazek Obrazek

jimmy_lodolamacz

Od: Śro wrz 23, 2009 20:26

Post » Wto paź 11, 2011 14:31 Re: WRO Kiwi MEGA PILNIE POTRZEBNY DT na DWA TYGODNIE!!!

no to ja się cieszę, bo już tymczas oferowałam :-)
Obrazek

czarno-czarni

Post » Wto paź 11, 2011 14:55 Re: WRO Kiwi MEGA PILNIE POTRZEBNY DT na DWA TYGODNIE!!!

Poczytałem jeszcze troche wcześniejsze wpisy. Rzeczywiście niezła zakrętka wyszła. Faktem jest, że łamaliśmy się z tym czy zaadoptować Kiwi. W schronisku podjęliśmy tylko decyzję, że chcemy jej pomóc i, że zabierzemy ją do weta. Opcja była taka, że odleczona będzie miala większe szanse na przeżycie czy adopcje. Na szczęście w miedzyczasie zmieniliśmy zadanie. Teraz klamka zapadła i kicia zostaje, tak jak pisałem wcześniej, na stałe. Będziemy wrzucać na bieżąco jakieś info bo widze, że sporo osób jest zainteresowanych jej losem. Ciekawi mnie reakcja naszego kota i psa...hmm.
www.siechnice24.pl
Obrazek Obrazek

jimmy_lodolamacz

Od: Śro wrz 23, 2009 20:26

[poprzednia][następna]