Dziś przyszły na świat małe molki
Na razie jest 9 sztuk i wygląda na to że samiczka(i) przestała(y) chwilowo rodzić.
Wszystkie odłowiłam do prowizorycznego kotnika (zrobionego z dużej siatki do łowienia ryb, czterech biurowych spinaczy oraz dwóch gumek recepturek

jutro pokażę zdjęcia, bo jest śliczny, i co najważniejsze - za darmo

).
Maluszki są jasnożółte, ale już z barwnikiem właściwym

Dwa są słabsze (jakby niedorozwinięte), wolą leżeć na dnie siatki niż tkwić przy powierzchni, jak reszta. Mam nadzieję, że dogonią rozwojem rodzeństwo.
Jutro zdjęcia maluszków (dziś im zdjęcia zrobiłam jak były chwilowo w słoiku, jak tworzyłam kotnik).
I jeszcze coś, niespodzianka
Kupiłam cztery samiczki bojownika, wpuściłam do dużego akwarium (tego z molkami), chyba dogadały się z samcem i ze sobą
Są PRZEŚLICZNE!
Na razie imiona i kolory:
Samba - kolor "ścierkowy" (żółto-szaro-stalowo-błękitno-zielona)
Salsa - czerwono-niebieska "łagodna" (z poziomym równym zakończeniem płetw koloru niebieskiego)
Santana* - czerwono-niebieska "ostra" (z przeplataniem czerwonego i niebieskiego na płetwie dolnej wyglądającym mniej więcej tak: ^^^^^^ )
Rumba** - różowo-fioletowo-błękitna z grafitowo-stalowym pobłyskiem na całym ciele
*jako że zabrakło tańców na literę S
**jako że zwątpiłam i odeszłam od chęci nazwania wszystkich samiczek na tą samą literę
Każda samiczka ciałko ma ciemne (czarno-szaro-granatowe, w zależności o którą chodzi). Najjaśniejsze jednak ciałko ma Rumba