Lucynka i Maniek z Ursusa ma już DS a co z resztą ?

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro paź 05, 2011 21:31 Re: Lucynka i Maniek z Ursusa ma już DS a co z resztą ?

Maniek zostal ulubieńcem całej rodziny. Nawet pan domu, który z reguły nie lubi kotów tylko je toleruje uwielbia to kocię i mu na wszystko pozwala. Takie małe coś a ma taką ogromną moc :D :D :D Pozdrowienia dla siostrzyczki. Czekam z niecierpliwością na jej foteczki. :D :D :D
Obrazek
"Panu Bogu poza kotami nic się do końca nie udało.
Koty są stworzeniami skończonymi." - Jerzy Pilch

Orko

Od: Pt wrz 16, 2011 16:04

Post » Nie paź 09, 2011 18:07 Re: Lucynka i Maniek z Ursusa ma już DS a co z resztą ?

Dzisiaj dostałam fotkę Lucynki. Czyż nie jest ona piękna :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Obrazek
Obrazek

Orko

Post » Pon paź 10, 2011 17:09 Re: Lucynka i Maniek z Ursusa ma już DS a co z resztą ?

Orko pisze:Dzisiaj dostałam fotkę Lucynki. Czyż nie jest ona piękna

Jest najpiękniejsza bo... moja :D a tobie cioteczko tyko fotki pozostaną.
Do tego jest mądrutka, sprytniutka, charakterna i straszna rozrabiara. Przekochana kociczka.

Ps. Mandarynko, szepnij słówko co tam u siostrzyczek.
Obrazek

marioka

Od: Wto wrz 06, 2011 13:39

Post » Pon paź 10, 2011 20:31 Re: Lucynka i Maniek z Ursusa ma już DS a co z resztą ?

Siostrzyczki są oczywiście najpiękniejsze ;)
Myślę, że już czują się, jak u siebie. I dobrze. Rozrabiają aż miło. Dużo jedzą i szybko rosną ^^ I wspaniale jest wrócić do domu pełnego kotów po ciężkim dniu na uczelni ;) A oto i one:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Mandarynka

Od: Czw wrz 22, 2011 14:43

Post » Pon paź 10, 2011 20:52 Re: Lucynka i Maniek z Ursusa ma już DS a co z resztą ?

Myszka wcale nie taka myszka, raczej mała tygrysiczka. A szylkretka wiadomo -niepowtarzalna.
Będziecie szukać/szukacie domków czy zostają u was?
Obrazek

marioka

Post » Pon paź 10, 2011 21:08 Re: Lucynka i Maniek z Ursusa ma już DS a co z resztą ?

Niby daliśmy parę ogłoszeń, ale póki co nikt się nie zgłasza, a mi to wcale nie przeszkadza ;)

Mandarynka

Post » Pon paź 10, 2011 21:27 Re: Lucynka i Maniek z Ursusa ma już DS a co z resztą ?

Mandarynka pisze:Niby daliśmy parę ogłoszeń

"Niby daliśmy" ale chyba bez przekonania :D
Coś mi się zdaje, że one już znalazły domek...
Obrazek

marioka

Post » Pon paź 10, 2011 21:31 Re: Lucynka i Maniek z Ursusa ma już DS a co z resztą ?

...i chyba masz rację. Ja jeszcze nie mam odwagi tego przyznać ;)
Nawet dodam, że nasz dwuletni kocur polubił maluchy i śmiga z nimi po mieszkaniu.

Mandarynka

Post » Pon paź 10, 2011 21:38 Re: Lucynka i Maniek z Ursusa ma już DS a co z resztą ?

Wiem jak to jest. Z moich pierwszych tymczasków też dwa zostały u mnie.
Obrazek

marioka

Post » Pon paź 10, 2011 21:44 Re: Lucynka i Maniek z Ursusa ma już DS a co z resztą ?

Ojejku cieszę się, że nie jestem sama ^^

Mandarynka

Post » Pon paź 10, 2011 22:46 Re: Lucynka i Maniek z Ursusa ma już DS a co z resztą ?

A tak naprawdę najbardziej to ja się z tego cieszę, że moje fabryczniaki znalazły domy gdzie są kochane i rozpieszczane. One naprawdę na to zasłużyły. Teraz muszę zadbać o resztę. Dwie dorosłe kotki, jednego rocznego rudego kocurka i trzy kociaki - trzy-czteromiesięczne. Przede mną akcja wyłapywania dzikusów i ich kastracja i sterylizacja. Ale co z młodymi dzikusami ? Nawet nie wiem czy to koty czy kotki. Są tak dzikie, że nawet nie ma mowy żeby je dotknąc a wzięcie ich na ręce to marzenie ściętej głowy. Jestem pewna, że młodzież na 100 procent ma świerzb uszny i zaczyna głuchnąć a ja nie wiem co z tym zrobić. Może jak dorosłe będą odławiane to maluchy też i w Koterii doktor Iza im pomoże ? Bo co innego jak młodzież jest oswojona i można im podawać leki, a co innego jak są to kompletne dzikusy.
Poprosiłam kolegów z pracy żeby powolutku zaczęli oswajać młodzież. Trochę to trudne bo nie miały kontaku z człowiekiem od małego jak ta czwórka, która trafiła w wasze ręce. Kurcze, żebym nie skręciła nogi w wakacje, nie wylądowała w gipsie to może i tę trójkę bym powolutku oswoiła, nauczyła korzystać z kuwety i znalazła im domy. A tak teraz mam wyrzuty sumienia jak patrzę na te maluchy. One też powinny mieć dom a nie żyć między maszynami na hali produkcyjnej.
Obrazek

Orko

Post » Sob mar 10, 2012 17:33 Re: Lucynka i Maniek z Ursusa ma już DS a co z resztą ?

Odświeżę wątek.
Lucynka jest już z nami 5,5 miesiąca. Nie było to łatwe dokocenie, dała nam popalić, ale wszystko to przetrzymaliśmy. Teraz tworzymy szczęśliwą rodzinkę.
Tak wyglądała Lutka jak ją zabieraliśmy do domu

Obrazek

A teraz wygląda tak

Obrazek

Obrazek
Obrazek

marioka

[poprzednia]