WRO Kiwi już w domu :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 10, 2011 18:20 Re: WRO Kiwi MEGA PILNIE POTRZEBNY DT na DWA TYGODNIE!!!

Była rozmowa na ten temat, udało się wynegocjować to, że zostanie tam do jutra. O przedłużeniu pobytu nie ma mowy.

Czy we Wro są jakieś inne poza Niedzielskim i Metalowców miejsca, gdzie jest szpitalik?
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Pon paź 10, 2011 18:22 Re: WRO Kiwi MEGA PILNIE POTRZEBNY DT na DWA TYGODNIE!!!

maagg pisze:
JaEwka pisze:To jest jakieś chore.... :roll: zawieźli kota do lecznicy mówiąc w schronie że tam będzie przez kilka dni po czym okazuje się, że w tym samym dniu chcieli kota oddać z powrotem... :| nie no jakaś masakra

No zaraz ale z tego co zrozumiałam to do lecznicy zawiozła osoba, która chciała i nadal chce ją adoptować ale za 2 tygodnie. I to ją ktoś poinformował, że kotkę adoptuje ktoś inny (para). Co prawda nie rozumiem dlaczego Kiwi została w lecznicy.
I najważniejsze: na czym w końcu stanęło????? Czy ktoś ją zaadoptował (ta para jakaś bliżej nieokreślona)? Czy wraca do schronu?

Nie, nie. Do lecznicy zawiozła ją właśnie ta para, która adoptowała Kiwi ze schronu. Schron wiedział od początku, że para zawiezie ją najpierw do lecznicy, na lecznie, które ma potrwać kilka dni. W lecznicy natomiast okazało się, że kotka została przywieziona tylko na badania i po badaniach ma wrócić do schroniska.
Obrazek

Kruszyna

Post » Pon paź 10, 2011 18:27 Re: WRO Kiwi MEGA PILNIE POTRZEBNY DT na DWA TYGODNIE!!!

Maagg to tak dla porzadku:
1. Kotka ma iść do DS do dziewczyny której kotka obecna jest na 2 tygodniowej kwarantannie po szczepieniu (dlatego Kiwi może do niej trafić za 2 tygodnie)
2. W tym samym czasie do schronu przyjechała parka która Kiwi adoptowała
3. Ciekawa.świata dostała telefon od swojej wetki że pewna para przyniosła jej kotkę kiwaczka do zbadania i stwierdzili nagle że ją odnoszą do schronu, weta powiedziała żeby nie odnosili, dziś Kiwi śpi w lecznicy, wetka zadzwoniła do ciekawej.świata żeby coś kici do jutra znalazła bo inaczej będzie musiała trafić do schronu (w lecznicy nie może zostać). Okazało się że to właśnie jest Kiwi.
4. DT we Wrocku nawet na tydzień to dla kici ratunek więc jak możesz podaj kontakt na PW do tego DT Kruszynie (ona ma kontakt z wetką)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon paź 10, 2011 18:29 Re: WRO Kiwi MEGA PILNIE POTRZEBNY DT na DWA TYGODNIE!!!

Kontakt z wetką ma ciekwa.świata, ja tej wetki nie znam.
Obrazek

Kruszyna

Post » Pon paź 10, 2011 18:32 Re: WRO Kiwi MEGA PILNIE POTRZEBNY DT na DWA TYGODNIE!!!

Kruszyna pisze:Kontakt z wetką ma ciekwa.świata, ja tej wetki nie znam.

A Karola napisała że masz kontakt :P

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pon paź 10, 2011 18:35 Re: WRO Kiwi MEGA PILNIE POTRZEBNY DT na DWA TYGODNIE!!!

Ale kołomyja, takie rzeczy tylko we Wro :ryk:

Mam namiary na:
1. Mystacinę, która jest chętna na Kiwi za dwa tygodnie
2. maagg, która oferuje DT w Warszawie
3. ciekawą.świata
4. schronisko wrocławskie.
Obrazek

Kruszyna

Post » Pon paź 10, 2011 18:38 Re: WRO Kiwi MEGA PILNIE POTRZEBNY DT na DWA TYGODNIE!!!

Kruszyna pisze:Ale kołomyja, takie rzeczy tylko we Wro :ryk:

Mam namiary na:
1. Mystacinę, która jest chętna na Kiwi za dwa tygodnie
2. maagg, która oferuje DT w Warszawie
3. ciekawą.świata
4. schronisko wrocławskie.

A Magg ma znajomych co oferują DT na tydzień we Wro :wink:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pon paź 10, 2011 18:44 Re: WRO Kiwi MEGA PILNIE POTRZEBNY DT na DWA TYGODNIE!!!

Gibutkowej chyba się coś pomyliło :wink: ciekawej.świata chodziło chyba o to, że Kruszyna wie o co chodzi - odnośnie wetki - a nie że ma z nią kontakt :wink:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Pon paź 10, 2011 18:49 Re: WRO Kiwi MEGA PILNIE POTRZEBNY DT na DWA TYGODNIE!!!

:ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

Kruszyna

Post » Pon paź 10, 2011 18:53 Re: WRO Kiwi MEGA PILNIE POTRZEBNY DT na DWA TYGODNIE!!!

Gibutkowa pisze:Maagg to tak dla porzadku:
1. Kotka ma iść do DS do dziewczyny której kotka obecna jest na 2 tygodniowej kwarantannie po szczepieniu (dlatego Kiwi może do niej trafić za 2 tygodnie)
2. W tym samym czasie do schronu przyjechała parka która Kiwi adoptowała
3. Ciekawa.świata dostała telefon od swojej wetki że pewna para przyniosła jej kotkę kiwaczka do zbadania i stwierdzili nagle że ją odnoszą do schronu, weta powiedziała żeby nie odnosili, dziś Kiwi śpi w lecznicy, wetka zadzwoniła do ciekawej.świata żeby coś kici do jutra znalazła bo inaczej będzie musiała trafić do schronu (w lecznicy nie może zostać). Okazało się że to właśnie jest Kiwi.
4. DT we Wrocku nawet na tydzień to dla kici ratunek więc jak możesz podaj kontakt na PW do tego DT Kruszynie (ona ma kontakt z wetką)

uff, dziękuję, punkt trzeci rozjaśnił mi wszystko.
Dla ścisłości. Tymczas na tydzień oferuje Justyna Kowalska (piszę z pamięci, mogę coś pokręcić w nazwisku) z fundacji Tara. Nie znam jej osobiście, była jedną z osób/fundacji/miejsc, do których wczoraj napisałam w sprawie Kiwi.

Czyli zadanie na teraz - tymczas na drugi tydzień kwarantanny? spoko :D

maagg

Od: Czw maja 19, 2011 18:25

Post » Pon paź 10, 2011 19:00 Re: WRO Kiwi MEGA PILNIE POTRZEBNY DT na DWA TYGODNIE!!!

Mam już też namiary na osobę, która oferuje DT na najbliższy tydzień, ale niestety na razie nie odbiera telefonu.
Obrazek

Kruszyna

Post » Pon paź 10, 2011 19:12 Re: WRO Kiwi MEGA PILNIE POTRZEBNY DT na DWA TYGODNIE!!!

matko z córko i kotem.... ale się zadyma zrobiła :D
no ja nie wiem co ze mną jest nie tak, ale im bardziej nie mam czasu i próbuję niewidzieć niesłyszeć i niewiedzieć, tym więcej nieszczęść napotykam na drodze... spokojnie, wstrzymajta się z ocenianiem Pary, która przyniosła Kiwi do lecznicy bo oni chcieli dobrze, moja wetka też ma milion spraw na głowie i jak mi pośpiesznie tłumaczyła kepasa to mogła coś pokręcić... jedno jest pewne właściwie, że Kiwi to Kiwi.

Nie mam siły pisać po raz setny, więc przekleję dla tych co nie mają dostępu do FB:

stanęło na tym, że kot został dowiezion do weta (jak się okazało mojego zaufanego od lat) na badania wyłącznie i miał być odwieziony po badaniach do schronu bo Państwo/Pani/Pan którzy ją przywieźli nie mogą jej wziąć do siebie, a chcieli jej w ten sposób pomóc (robiąc badania), do tego o ile wiem padła propozycja finansowania pobytu w DT, także tutaj nie można mieć pretensji do nich, wręcz przeciwnie.
Tylko że właśnie wszystko się zagmatwało strasznie i najlepiej by było, gdyby Ci Państwo się ujawnili i rozgmatwali nam myśli, bo po prostu pewnie zaszedł szereg niedomówień.
Ale to się wszystko jutro mam nadzieję wyjaśni... ja wiem o całej sytuacji od mojej Pani wet, bo jak Państwo z Kiwakiem byli u niej, to zadzwoniła do mnie prosząc o pomoc w znalezieniu jej DT bo w schronie długo nie pożyje - zwyczajnie sobie w gromadzie innych kotów nie poradzi z herpesem i wadą neuro... no i od słowa do słowa okazało się, że mowa o Kiwi...
Wszystkie okoliczności wskazujące na to, że Kiwi to Kiwi zostały potwierdzone w rozmowie.
No i na mój osobisty prywatny wniosek telefoniczny, Pani dr zgodziła się Kiwi przetrzymać w klatce lecznicowej dzisiaj dopóki czegoś nie wykombinuję. To jest naprawdę maleńka lecznica i przechowanie jej tam dłużej to zwyczajnie mission impossible. Wierzcie mi, że nie jest to kwestia chęci Pani dr, bo znam ją od lat i dałabym sobie za jej zamiary wszystko pourywać - to jest kobieta złoto!
Bardzo nie chciałyśmy obie, żeby mała wracała do schroniska, dlatego tylko się zgodziła.
A później się zaczęło... ja byłam prześwięcie przekonana, że Kiwi przyjechała do lecznicy z Anką...
No i co?
I kurka nie ogarniam tej kuwety już teraz...

...

Aniu! (wiadomość była ode mnie)... ja byłam pewna po stokroć, że to Ty z nią tam byłaś i byłam spokojna dopóki nie przeczytałam Twojego wpisu, że Kiwi znalazła dom i została adoptowana (wiedząc, że ona siedzi w klatce w lecznicy troszku się zdziwiłam).
Słuchajcie, do jutra kot jest bezpieczny. Lecznica jest o wszystkim powiadomiona, więc jutro będą wyjaśniać tą sprawę.
Zobaczymy co się wydarzy, póki co skoncentrujmy swoje siły na obdzwanianiu znajomych i rozgłaszaniu, że potrzebne miejsce na 2 tyg dla kotki.
Ja mam nadzieję, że wszystko okaże się być wielkim nieporozumieniem i skończy się szczęśliwie dla wszystkich (dla kotki, Ani, Pary która ją wzięła i Pani Wet, że nie zostanie z kotem w klatce).
Kurka, się porobiło... a świat to naprawdę mały jest.
Aż nie mogę szczeny pozbierać z podłogi przez tą całą sytuację.

i żeby nie było, to jest cytat ze moich wypocin na FB.

JaEwka pisze:Gibutkowej chyba się coś pomyliło :wink: ciekawej.świata chodziło chyba o to, że Kruszyna wie o co chodzi - odnośnie wetki - a nie że ma z nią kontakt :wink:

Tak, właśnie o to mi chodziło :)

Takie rzeczy to naprawdę nigdzie tylko we Wro :D

ciekawa.swiata

Od: Śro paź 06, 2010 11:29

Post » Pon paź 10, 2011 19:19 Re: WRO Kiwi MEGA PILNIE POTRZEBNY DT na DWA TYGODNIE!!!

Oj bo jakaś jestem nie teges (właśnie sobie rozwaliłam telefon i naciągnęłam ścięgno :| jestem jakaś pokopana dzisiaj)

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pon paź 10, 2011 19:24 Re: WRO Kiwi MEGA PILNIE POTRZEBNY DT na DWA TYGODNIE!!!

Ale w schronisku twierdzili, że ta para ją adoptowała i przekazała, że kotka kilka dni spędzi w lecznicy zanim trafi do nich :| Więc któraś ze stron mówi nieprawdę :roll: ja już nie wiem co mam o tym myśleć
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Pon paź 10, 2011 20:50 Re: WRO Kiwi MEGA PILNIE POTRZEBNY DT na DWA TYGODNIE!!!

2 tygodnie - w Kaliszu mogę dać DT, tylko przydałaby się dokumentacja lekarska, wynik testów i transport...
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

[poprzednia][następna]