WRO Kiwi już w domu :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 10, 2011 8:14 Re: WRO Kiwi MEGA PILNIE POTRZEBNY DT na DWA TYGODNIE!!!

Tak jak pisałam - KŻ zakocone po sam sufit, koty czekają w kolejce :( czyli nasza szara kocia rzeczywistość.

Iskra - herpes przenosi się kropelkowo.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon paź 10, 2011 8:15 Re: WRO Kiwi MEGA PILNIE POTRZEBNY DT na DWA TYGODNIE!!!

Gibutkowa pisze:Tak jak pisałam - KŻ zakocone po sam sufit, koty czekają w kolejce :( czyli nasza szara kocia rzeczywistość.

Iskra - herpes przenosi się kropelkowo.

Czyli siedząc w klatce może zarazić.
Szkoda.
Nie jestem w stanie odizolować w innym pokoju.

Na przyszłośc, to ja TDT mogę być, jesli to TDT na 2 tygodnie i nie wymaga ode mnie jeżdzenia do weta, tylko przetrzymanie kota.

Iskra_

Od: Wto wrz 19, 2006 23:18

Post » Pon paź 10, 2011 10:26 Re: WRO Kiwi MEGA PILNIE POTRZEBNY DT na DWA TYGODNIE!!!

Dostałam taką odpowiedź na moje maile poszukiwawcze:

"(...)Problem polega na tym, że Fundacja nie ma siedziby we Wrocławiu, tylko w Piskorzynie, ok. 60 km od wrocka. Nawet jeśli przetransportowalibyśmy tam kicię to nasze koty są pozarażane fiv i białaczką i w tej chwili nie dopuszczamy u nas nowych kotów bo to byłby dla nich wyrok.

Ja sama mieszkam we Wrocławiu i w razie czego mogłabym małą przechować do przyszłego piątku, bo w sobotę (22.10) z rana wyjeżdżam. Tylko ze mną jest tak, że przez większość dnia Kiwi siedziałaby sama w domu, bo ja pracuję we Wrocławiu i wracam wieczorem dopiero do domu. Ja mieszkam sama, nie mam żadnych zwierząt (właśnie dlatego że dużo mnie nie ma). Nie wiem jak ona przy swoim schorzeniu radzi sobie sama w mieszkaniu, tzn. czy nie próbuje wejść na przykład na tapczan, z którego może spaść.

Pewnie szukacie lepszego DT dla niej, ale jeśli nic innego nie uda się zorganizować to możecie wziąć mnie pod uwagę. U mnie na pewno miałaby spokój i jestem wyluzowana na to, że coś zniszczy, podrapie, etc."

Może warto przemyśleć ten pomysł, jeśli nie ma nadal nikogo "z lepszą ofertą, dwutygodniową".
Jeśli uznacie, że tak, proszę o informacje komu wysłać dane kontaktowe do autorki maila

maagg

Od: Czw maja 19, 2011 18:25

Post » Pon paź 10, 2011 11:00 Re: WRO Kiwi MEGA PILNIE POTRZEBNY DT na DWA TYGODNIE!!!

A ta osoba gdzie mieszka we Wrocławiu? bo z Kiwi na pewno trzeba by było chodzić do weta a skoro tej osoby nie ma cały dzien to nie wiem czy by dała radę. Ja ją moge wozić ale musiałby być we Wrocku
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Pon paź 10, 2011 11:10 Re: WRO Kiwi MEGA PILNIE POTRZEBNY DT na DWA TYGODNIE!!!

JaEwka pisze:A ta osoba gdzie mieszka we Wrocławiu? bo z Kiwi na pewno trzeba by było chodzić do weta a skoro tej osoby nie ma cały dzien to nie wiem czy by dała radę. Ja ją moge wozić ale musiałby być we Wrocku

No tak, we Wrocławiu, jest napisane w wiadomości. Podejrzewam, że dziewczyna, która ją zaadoptuje na stałe też jakoś pouczestniczy w tej opiece ;)
Jeszcze pewnie kwestia leków, opłat za wizyty u weta i karma. Może warto to przemyśleć zawczasu, żeby potem nie tracić czasu na zastanawianie się, jeśli już do kogoś Kiwi zostanie przeprowadzona?

maagg

Post » Pon paź 10, 2011 11:32 Re: WRO Kiwi MEGA PILNIE POTRZEBNY DT na DWA TYGODNIE!!!

Co do karmy to myślę że na 2 tyg. można uskutecznić akcję "podziel się posiłkiem" ;) Każdy da puchę, sypnie karmą, żwirkiem i po kłopocie. Kicia może siedzieć w jednym pokoju/łazience. Ważne, że będzie leczona, porządnie karmiona i nie będzie w siedlisku chorób wszelakich na kociarni (teraz sama zaraża inne koty i one jej tez coś dodatkowego mogą sprzedać).
Ostatnio edytowano Pon paź 10, 2011 11:35 przez Gibutkowa, łącznie edytowano 1 raz

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pon paź 10, 2011 11:33 Re: WRO Kiwi MEGA PILNIE POTRZEBNY DT na DWA TYGODNIE!!!

Gibutkowa pisze:Co do karmy to myślę że na 2 tyg. można uskutecznić akcję "podziel się posiłkiem" ;) Każdy da puchę, sypnie karmą, żwirkiem i po kłopocie.

Dokładnie :wink: Karma, żwirki to nie problem można się podzielić :mrgreen:
Obrazek

JaEwka

Post » Pon paź 10, 2011 11:40 Re: WRO Kiwi MEGA PILNIE POTRZEBNY DT na DWA TYGODNIE!!!

maagg pisze:
JaEwka pisze:A ta osoba gdzie mieszka we Wrocławiu? bo z Kiwi na pewno trzeba by było chodzić do weta a skoro tej osoby nie ma cały dzien to nie wiem czy by dała radę. Ja ją moge wozić ale musiałby być we Wrocku

No tak, we Wrocławiu, jest napisane w wiadomości. Podejrzewam, że dziewczyna, która ją zaadoptuje na stałe też jakoś pouczestniczy w tej opiece ;)
Jeszcze pewnie kwestia leków, opłat za wizyty u weta i karma. Może warto to przemyśleć zawczasu, żeby potem nie tracić czasu na zastanawianie się, jeśli już do kogoś Kiwi zostanie przeprowadzona?

No pewnie tak :wink: Ale w razie czego również oferuję swoją pomoc. Najważniejsze to wyciągnać ją stamtąd
Obrazek

JaEwka

Post » Pon paź 10, 2011 14:20 Re: WRO Kiwi MEGA PILNIE POTRZEBNY DT na DWA TYGODNIE!!!

Kiwi ma już dom, ale nie u mnie. Na szczęście znaleźli się ludzie, którzy wzięli ja od razu :)

mystacina

Od: Sob paź 08, 2011 13:10

Post » Pon paź 10, 2011 14:22 Re: WRO Kiwi MEGA PILNIE POTRZEBNY DT na DWA TYGODNIE!!!

mystacina pisze:Kiwi ma już dom, ale nie u mnie. Na szczęście znaleźli się ludzie, którzy wzięli ja od razu :)

Ooo!!? A mogłabyś napisać coś więcej? Super wiadomość. Czyli nie ma jej już w schronisku?

maagg

Post » Pon paź 10, 2011 14:24 Re: WRO Kiwi MEGA PILNIE POTRZEBNY DT na DWA TYGODNIE!!!

maagg pisze:
mystacina pisze:Kiwi ma już dom, ale nie u mnie. Na szczęście znaleźli się ludzie, którzy wzięli ja od razu :)

Ooo!!? A mogłabyś napisać coś więcej? Super wiadomość. Czyli nie ma jej już w schronisku?

Hmm ciekawe kto to. Jak coś wiesz to napisz :ok:
Ostatnio edytowano Pon paź 10, 2011 14:34 przez JaEwka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

JaEwka

Post » Pon paź 10, 2011 14:25 Re: WRO Kiwi MEGA PILNIE POTRZEBNY DT na DWA TYGODNIE!!!

ehhh tak myślałam że taka Koteczka i piękna i super przytulasta szybko znajdzie domek :1luvu: mam nadzieję że najlepszy jaki tylko mógł być :ok: :!:
Pirat [*] Pepe [*] Masza Stefan

Del

Od: Wto lis 24, 2009 16:30

Post » Pon paź 10, 2011 16:08 Re: WRO Kiwi MEGA PILNIE POTRZEBNY DT na DWA TYGODNIE!!!

Ale wieści! :piwa: Pisz koniecznie jak coś będziesz wiedziała więcej - jak Kiwi się czuje, jak się odnajduje w domu itp. Może zaproś nowych Państwa Kiwi tu na wątek ;)

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pon paź 10, 2011 16:46 Re: WRO Kiwi MEGA PILNIE POTRZEBNY DT na DWA TYGODNIE!!!

Niestety Kiwi nadal nie ma domu, obecnie przebywa w klatce w jednej z Wrocławskich lecznic i zostanie tam (w drodze wieeeelkieeego wyjątku dzięki ogromnemu sercu Pani dr.) do jutra rana.
Później niestety wraca do schroniska, chyba że znajdzie się ktoś chętny przetrzymać ją parę dni u siebie...
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Pon paź 10, 2011 17:05 Re: WRO Kiwi MEGA PILNIE POTRZEBNY DT na DWA TYGODNIE!!!

Kruszyna pisze:Niestety Kiwi nadal nie ma domu, obecnie przebywa w klatce w jednej z Wrocławskich lecznic i zostanie tam (w drodze wieeeelkieeego wyjątku dzięki ogromnemu sercu Pani dr.) do jutra rana.
Później niestety wraca do schroniska, chyba że znajdzie się ktoś chętny przetrzymać ją parę dni u siebie...

8O :roll:
Obrazek

JaEwka

[poprzednia][następna]