Lubie czytac
takie odpowiedzi
Wczoraj widzialam Fancika po raz pierwszy. Jest przepieknym kotkiem

Jak widzialam jak patrzy na Tonie prosto w jej oczka i prosi: zabierz mnie stad, ja nie chce byc tu, to az mnie za serducho sciskalo. Tulil sie do niej, chcial wcisnac, schowac sie. W sumie nie dziwie sie, ze tak sie zachowal, bo ile wizyt przezyl u weta? Kilka? Biedaczek stresowal sie, chociaz dr. Elwira byla bardzo delikatna i wrecz zachwycona nim. Nie mogla wyjsc z podziwu jak ktos byl w stanie przyniesc go do uspienia

Wspolnymi silami udalo sie go przytrzymac podczas badania.
Tak jak pisala juz Tonia, oczka Fancika sa wynikiem nie przeleczonego kociego kataru. W prawym oczku ma troszke zrosniete powieki, ale rusza galka oczna i widzi co najwazniejsze

W tej chwili oczka wygladaja jakby byly zasnute bielmem, takie niewyrazne. Jednak jak mowila dr. Walczak, to minie. Kwestia tylko systematycznego podawania kropelek. Oczka znowu stana sie jasne i przejzyste. Jedynym problemem pozostaja to powieki

Mozna probowac operacji, ale istnieje duze prawdopodobienstwo, ze nawet jesli operacja by sie udala, to powieki znowu zaczna zarastac i moze sie to nawet posunac dalej. Podjelysmy wiec decyzje, ze dopoki zrosniecie to jest w takim stopniu, ze kot jest w stanie poruszac galka oczna, nie ma sensu ingerowac skalpelkiem. Fancik widzi i jedyne czego teraz potrzebuje to wyleczenia rogowki (to wlasnie bielmo spowodowane jest stanem zapalnym rogowki) oraz nowego, cudownego domku, gdzie bedzie rozpieszczany na maxa

Fraszko wierze w Ciebie
Jesli chodzi o wirusa, ktory szaleje w oczkach Fancika to wiadomo, ze bedzie on tylko zaleczony. Do konca zycia powinien miec kontrolowany stan oczek i od czasu do czasu powinien miec podawany Braunol (wiem cos o tym, bo tez tak mam z moja koteczka)
Narazie leki wykupione, Tonia ma zajecie z Fancikiem, a za 2 tygodnie idziemy na kontrole, sprawdzic czy leczenie przynosi efekty. Trzymajcie mocno kciuki, a jesli ktokolwiek chcialby pomoc Fancikowi to prosze o info na PW. Wszelka pomoc jest naprawde potrzebna