Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
kasieniek84 pisze:Kociak dlatego zostaje w garażu gdyż broi a dom jest duż jak pisałam i nie mże zostać w nim sam. Garaż to miejsce gdzie nic nie ma, żadnych kabli ani sprzętów bo trzymamy wszystko w piwnicy bo jest duża. Dostęp do jedzenie ma cały czas gdy jest w domu, jedynie te 6 godzin w ciagu dnia ma tylko wodę. Na razie nie je stałej karmy. Jest u mnie dwa tygodnie i poki co kupiłam mukarmę jakąs wysokoproteinową 30 zł za kg na rozwagę na odpasienie bo był wychudzony. poza tym je wątróbkę i sparzone mięsko, jakąs zupkę z obiadu itd i urósł prawie dwukrotnie. Wczoraj kupiłam mu Whiskasy w galaretce ale jeszcze nie dawałam. Kot nie wychodzi jeszcze na dwór bo probowałam i uciekał także jak wyjade nie będzie miał jak wyjść. W dniu mojego wyjazdu będzie miał jakieś 4 miesiące. Sporo śpi i ze 2 razy dziennie ma atak na bieganie i wtedy szaleje i dotknąć się go nie można. Planuję przeprowadzkę kota do innego pomieszczenia, jest takie pod działalność gospodarczą które jest puste w sumie tylko troche zagracone bo wiadomo wstawia się tam wszystko co w domu przeszkadza, sa tma okna i grzejniki i napewno bedzie miał tam lepiej jednak jeszcze mam to nie ogarniete bo musze usunac niektore rzeczy i prawdopodobnie zostanie juz w nowym pomieszczeniu tylko pewnie kolo tygodnia wczesniej muszę zrobić mu przeprowadzkę żeby się przyzwyczaił.
Chodziło mi głównie o to czy zostawienie go na dobę nie będzie dla niego złe? Dostep do misek z jedzeniem i wodą bedzie miał bo mu nastawię więcej. nie bardzo ma kto do niego zajrzeć.
Tak przy okazji jakiekarmy polecacie? Ja na stałę nie karmię tylko jako dodatek a na codzien miesko, watroba, itd. Co myślicie o tanich karmach i konserwach z Biedronki o nazwie Kitty?
co do karm - dobrej jakości sucha karma ( acana, taste of the wild , power of nature i inne bez zbożowe) i dobrej jakości puszki ( z dużą zawartością mięsa bo po pierwsze kot to mięsożerca po drugie rosnący kociak potrzebuje dużej ilości dobrych składników pokarmowych)albo ( i to polecam bardziej) mięso ( surowe lub ugotowane bez przypraw) wszystko poza wieprzowina ( wieprzowina tylko ugotowana)
Użytkownicy przeglądający ten dział: kasiek1510 i 58 gości