KotomaniaXI-Antosia walczy !!!!!!-zaświtała nadzieja!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 07, 2011 19:55 Re: KotomaniaXI-ja się zastrzelę-3 maluchy podrzutki DT/DS!!!!!!

Mnie nie w puszce i nie restauracji.
Mamy sklep rybny, dobrze nawet zaopatrzony, i ze świeżą rybką.
No i skusiłam się na flądrę, mając w pamięci przyjemne wspomnienia z nadmorskich wakacji ;)
I sobie usmażyłam... ryba w zasadzie niezjadliwa...najwyraźniej ryba w ciąży ma coś w organizmie, że po upieczeniu mięso miało bardzo dziwny i nieprzyjemny smak.

I ja również witam :)

rapsodia82

Od: Nie sty 03, 2010 14:55

Post » Pt paź 07, 2011 19:58 Re: KotomaniaXI-ja się zastrzelę-3 maluchy podrzutki DT/DS!!!!!!

A ja zrozumiałam,że z ikrą była upieczona :oops:
No wiesz,może to sprawa hormonów,dlatego mięso miało inny smak?
Ja za rybami w zasadzie nie przepadam,rzadko jadam , ale dorsza smażonego na maśle lubię :D
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pt paź 07, 2011 20:02 Re: KotomaniaXI-ja się zastrzelę-3 maluchy podrzutki DT/DS!!!!!!

Ej Laski powiedzcie mi czy koty sie dlugo akceoptuja?
jeden jest z konca maja 2011 a drugi z 1 sierpnia i dzis sie poznaly
tu sie tluka a jak rozdzilam i jedno zabieram ze soba do wc to skamla za soba - dom wariatow
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Pt paź 07, 2011 20:05 Re: KotomaniaXI-ja się zastrzelę-3 maluchy podrzutki DT/DS!!!!!!

Karolinko-nie ma reguły!
Ptyś kocha wszystkie kociaki,a kocice nie znoszą!
Arielek za to boi sie nawet kociąt i do tej pory zachowuje dystans,wręcz syczy ze strachu i na rezydentów i na maleńtaski!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Pt paź 07, 2011 20:06 Re: KotomaniaXI-ja się zastrzelę-3 maluchy podrzutki DT/DS!!!!!!

Dobrze zrozumiałaś. Z ikrą w środku rybki. Miałam całą rybkę, nieduża była, wypatroszona w sklepie, a ikrę miała jakoś tak pod płetwami, pewnie nikomu na myśl nie przyszło, żeby tak rozkrajać i sprawdzać. Mnie też, skoro kupiłam wypatroszoną, taką w zasadzie gotową do rzucenia na patelnię.

rapsodia82

Post » Pt paź 07, 2011 20:07 Re: KotomaniaXI-ja się zastrzelę-3 maluchy podrzutki DT/DS!!!!!!

nie kop leżacego :P
siedzi teraz jedno na biurku drugie na parapecie sie niby gapia, nib sycza ale niby ignoruja - niech sobie dadza po razie i nastanie pokój !!!!albo wyjeżdzam do lututowa jakiego
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Post » Pt paź 07, 2011 20:09 Re: KotomaniaXI-ja się zastrzelę-3 maluchy podrzutki DT/DS!!!!!!

Karolek(ona) pisze:Ej Laski powiedzcie mi czy koty sie dlugo akceoptuja?
jeden jest z konca maja 2011 a drugi z 1 sierpnia i dzis sie poznaly
tu sie tluka a jak rozdzilam i jedno zabieram ze soba do wc to skamla za soba - dom wariatow

Najpewniej one po prostu się bawią, to są młodziutkie koty.
Kiedyś miałam kilka maluchów, one w ten sposób uczyły się polować i walki, ale zwykle to były niegroźne zapasy. U mnie zwykle po takich walkach zasypiały razem w objęciach, gdy tylko się zmęczyły.

rapsodia82

Post » Pt paź 07, 2011 20:11 Re: KotomaniaXI-ja się zastrzelę-3 maluchy podrzutki DT/DS!!!!!!

Błeeee!-to ta ikra dala taki smak zapewne!
Lubię czerwony kawior, czarnego nie, ale to inna bajka-razowy chleb z masełkiem, jajko na twardo i na to kawior-mmmm-pycha!
Jadało sie kiedyś..........jak Rosjanie przywozili.

Też myślę,że oba młodziaczki bawią się,ale pilnuj je,bo Grfild silniejszy i starszy jest.
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Pt paź 07, 2011 20:11 Re: KotomaniaXI-ja się zastrzelę-3 maluchy podrzutki DT/DS!!!!!!

nie wiem czy dzis beda sie tulic bo na razie gapia sie na siebie i fucza, wczesniej tak sie tukly ze jazgot jak z psiej walki, jak ktore sie dupa odwraca to go cap za nia. o teraz duzy siedzi na paraopecie, male lezy i ogonem sie hego bawi ale nie walcza. moze sie dotra i nie bede musiala rezygnowac z kolegi.

Karolek(ona)

Post » Pt paź 07, 2011 20:13 Re: KotomaniaXI-ja się zastrzelę-3 maluchy podrzutki DT/DS!!!!!!

Daj im czas,dotrą się na pewno!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Pt paź 07, 2011 20:13 Re: KotomaniaXI-ja się zastrzelę-3 maluchy podrzutki DT/DS!!!!!!

Potrzeba czasu, muszą ustalić hierarchię, i na pewno się dogadają. Trzymam za to kciuki :)

rapsodia82

Post » Pt paź 07, 2011 20:51 Re: KotomaniaXI-ja się zastrzelę-3 maluchy podrzutki DT/DS!!!!!!

Cześć Kasiu z 32 łapkami.... :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

Post » Pt paź 07, 2011 20:57 Re: KotomaniaXI-ja się zastrzelę-3 maluchy podrzutki DT/DS!!!!!!

Cześć Renatko :D -własnie miałam iść do łóżeczka,ale zauważyłam Twój wpis!
No w sumie to mam 34 łapki-bo dwie swoje :ryk:
Dobrej nocki! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Pt paź 07, 2011 21:00 Re: KotomaniaXI-ja się zastrzelę-3 maluchy podrzutki DT/DS!!!!!!

kropkaXL pisze:Cześć Renatko :D -własnie miałam iść do łóżeczka,ale zauważyłam Twój wpis!

Tiaaa,mam dwie rączki małe ,lecz do pracy doskonałe.Śpijcie smacznie.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

Post » Pt paź 07, 2011 21:05 Re: KotomaniaXI-ja się zastrzelę-3 maluchy podrzutki DT/DS!!!!!!

kropkaXL pisze:Cześć Renatko :D -własnie miałam iść do łóżeczka,ale zauważyłam Twój wpis!

A dwie Twoje nozki? :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

[poprzednia][następna]