Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 06, 2011 15:29 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Karmicielka była zdziwiona ze kotka do mnie wybiegła.Ze biegła za rowerem.To mądra kotka.Ja myślę ze ona coś czuje dlatego tak na mnie czeka.Wcześniej nie miała zadnej alternatywy bo nikt ja więcej nie karmił.Wczoraj przyszła do nas i czekała koło altanki aż pojde do niej z jedzeniem.

Takie sukcesywne podawanie jakiegoś syfu w jedzeniu może w niej poczynić wielkie szkody.Jak ją zobaczyłam pierwszy raz to się śliniła i miała takie dziwne objawy neurologiczne. :| Potem odkad zaczęłam podawać lek i normalnie jedzenie zmieniła sie nie do poznania.Karmicielka mi wspominała o tych objawach.Ja myslę ze one sa efektem tego co kotka otrzymuje lub otrzymywała w jedzeniu i ze jest to zamierzony cel aby się jej po prostu pozbyć. :| Moze być tez niezamierzony czyli leczenie na chybił trafił. :|

ja sie mogę mylić oczywiscie ale nie zapomnę radosci kiedy Łatka zobaczyła mnie po raz pierwszy.Ona mnie nie widziała ponad rok na oczy.Miała taki wzrok jak koty na Tęczy kiedy do nich pierwszy raz przyszłam srogą zimą.Kiedy karmicielka złamała noge a one dwa tygodnie nic nie jadły.To jest takie niesamowite uczucie widzieć nadzieję w oczach kota.Wierzcie mi.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Czw paź 06, 2011 15:32 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

key_west pisze:
iza71koty pisze:Najgorsze jest to ze dzisiaj widziałam tylko dwa kociaki. :| Kiedy nałożyłam jedzenia wycofałam sie a potem weszłam tylko zeby spojrzeć.Miałam nadzieję że wyjdzie reszta.Ale nie wyszły. :| Albo sie bały albo... :|
One są małe, mogły bać się i nie wyjść :(

One siedza w takim kartoniku.Zanim wejde na strych nie rozbiegaja sie tak szybko bo sa malutkie.Wczoraj siedziały 4.dzisiaj tylko 2 i widziałam jak uciekały.

Chyba ze wczesniej sie gdzieś schowały.Nie wiem ale mam jakieś dziwne przeczucia. :| Obym sie myliła.

iza71koty

Post » Czw paź 06, 2011 15:33 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

key_west pisze:
iza71koty pisze:Mąż będzie lada dzień przeglądał wątek więc pewnie zobaczy i zapisze .No i mam nadzieję przywiezie. :D
Jak przywiezie wafelki, to się zamelduję na bazarku :mrgreen:
Bo wafelki od Ewy to zabaczę dopiero w święta :evil:

No mam nadzieję :D

iza71koty

Post » Pt paź 07, 2011 10:29 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

hej,

co nowego slychac Izus u Ciebie i kotkow?
Obrazek

Ania i jej Nitro

Od: Pon lip 25, 2011 13:44

Post » Pt paź 07, 2011 10:35 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Jestem załamana :(
Nie wiem czy dam rade sie tą chorą bestią zaopiekować :(

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Pt paź 07, 2011 10:43 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

iza71koty pisze:
key_west pisze:
iza71koty pisze:Najgorsze jest to ze dzisiaj widziałam tylko dwa kociaki. :| Kiedy nałożyłam jedzenia wycofałam sie a potem weszłam tylko zeby spojrzeć.Miałam nadzieję że wyjdzie reszta.Ale nie wyszły. :| Albo sie bały albo... :|
One są małe, mogły bać się i nie wyjść :(

One siedza w takim kartoniku.Zanim wejde na strych nie rozbiegaja sie tak szybko bo sa malutkie.Wczoraj siedziały 4.dzisiaj tylko 2 i widziałam jak uciekały.

Chyba ze wczesniej sie gdzieś schowały.Nie wiem ale mam jakieś dziwne przeczucia. :| Obym sie myliła.

mam nadzieję, że dziś się wszystkie koteczki pojawią :|
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Od: Sob wrz 04, 2010 12:18

Post » Pt paź 07, 2011 10:47 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

wiora pisze:Jestem załamana :(

a już masz go w domu czy jeszcze u weta?
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Pt paź 07, 2011 11:02 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

skarbonka pisze:
wiora pisze:Jestem załamana :(

a już masz go w domu czy jeszcze u weta?

W domu.Nie poszłam znów do pracy.Jestem juz o 15 godzin w plecy do wypłaty a menagerka patrzy na mnie co najmniej dziwnie :(
Misio dał nam tak w nocy popalić, że spałam może ze dwie godziny.
Załatwia się wszędzie,tylko nie do kuwety.Pół dywanu już wydrapał.
Ostatnio oddzieliłam pokoje siatką i było wszystko ok,tym razem Mis nie chciał siedziec sam wiec lamentował plus rozwalał siatkę i dwa razy się przedostał na druga strone.Zdecydowałam ze będę z nim spać ale ta małpa budziła sie co pol godziny.jadła piła a potem wydrapywała dywan.Wiedziałam ze szuka miejsca na siku wiec kolejna godzine spedziłam na podłodze zeby zmusic go do kuwety.
Znów narobił do posłanka wielką smierdzącą koope.Dwa razy zdązyłam go wsadzić do kuwety,a dwa kolejne poszły na ręcznik.

Na dodatek Niunia jest tak zła ze zwymiotowała mi na posciel :placz:

wiora

Post » Pt paź 07, 2011 11:16 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Wioruś nie widzę zdjęć :( zamiast nich w ramce tekst: This image or video has been moved or deleted.

Edit: a to chyba forum się rozjeżdża, bo teraz wygląda tak, jakby żadnych zdjęc nie było wstawionych.
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Pt paź 07, 2011 11:25 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Może zwińcie dywan czasowo i postawcie na środku kuwetę? Może feliway by pomógł? Misio :( całe życie na wolności, teraz nie umie się odnaleźć :(
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Pt paź 07, 2011 11:30 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Afatima pisze:Może zwińcie dywan czasowo i postawcie na środku kuwetę? Może feliway by pomógł? Misio :( całe życie na wolności, teraz nie umie się odnaleźć :(

odpisałamm na pw

wiora

Post » Pt paź 07, 2011 14:10 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Kochani dopiero wróciłam.Sa tylko 3 kotki :| .Wszystkie siedziały z kicią w kartoniku, gdzie wczoraj dałam im wełniany kocyk.Najpierw wyszła kicia, potem dwa kociaczki dały nogę.Ale dzisiaj już było w miare spokojnie.Chyba powoli sie przyzwyczają do mojej obecności.Ostatni kotek nie uciekł.Wzięłam go zeby zakroplić oczka.Tamte kotki maja oczka otwarte i w duzo lepszym stanie.Kiedy go wzięłam stwierdzilam ,że stan oczek jest tak fatalny ze niestety ale musze go zabrać.Wymaga zakraplania kilka razy dziennie.

Prosze o Tymczas dla kici.To dziewczynka.Biało czarna z czarną plamką na nosku.Potem zrobię zdjecia.

iza71koty

Post » Pt paź 07, 2011 14:12 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Pytałam dziś raz jeszcze czy możliwe jest ze kotków było mniej i były nie do policzenia ,bo spały w kupce.Mógł być jeden mniej ,ale na pewno było 5.

iza71koty

Post » Pt paź 07, 2011 16:56 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

iza71koty pisze:Pytałam dziś raz jeszcze czy możliwe jest ze kotków było mniej i były nie do policzenia ,bo spały w kupce.Mógł być jeden mniej ,ale na pewno było 5.

ło matko co za nieszczęścia :(
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Pt paź 07, 2011 16:57 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

pilnie potrzebny DT dla kociaczków, gdyż zagrożone jest ich życie :(
bardzo prosimy
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

[poprzednia][następna]