Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 07, 2011 7:38 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

Zgłosiłam już też nasze schronisko na stronie Krakvetu na wszelki wypadek podaję link przyda się chyba później miejmy nadzieję :)
http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.p ... 38#p108838

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt paź 07, 2011 8:19 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Pt paź 07, 2011 8:34 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

Co do Klimka:
Klimek przeszedł na dietę wysokobiałkową - ogólnie musi jeść rzeczy które nie zalegają długo w jelitach. Poza tym ciągle dostaje amylan. Wczoraj zrobił zarówno świetną kupę, jak i śmierdzącego kleksa. Test na lambie wyszedł negatywny, rzęsistki też na razie uśpione. Panie wetki zamówiły mu jakiś antybiotyk na te bakterie w jelitach, w ponedziałek można będzie Klimka zabrać do KCh (do bosku niestety) i wówczas musi mieć kontynuowaną dietę i amylan. Ogólnie ma coś jak to wspominane IBD, tudzież jelito drażliwe, z pewnością stres też mu nie służy....

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pt paź 07, 2011 8:53 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

Oj biedny ten Klimus tak mi go straszliwie zal.
On powinien trafic na Dt i to pod troskliwa opieke i kontynuowac jego diete tak jak Miodek, je tylko to co mu sie nalezy na pisilek leci do lazienki sam sobie poje i potem jest spokoj.
A suche moze jesc ogolnie bo teraz prowadze wszystkie na intestinalu gastro poniewaz obledu chcialam dostac ze sraczkami.
Nie dostaja zadnych puszek ani saszetek KONIEC bo to wszystko barachlo, jedza na tzw mokro sparzona wolowina oraz gotowane kurczaki nie wiem jak tak dlugo wydole finansowo :(
Ale za to pomaga sraczki pomalu mijaja.

Co do Miodka dzis mam potwierdzenie wyniku badan krwi na bialaczke NEGATYWNY :ok:
wiec trzeba szukac dalej wskazane jest zrobienie dokladnego USG - Gosia w tym pomoze
jamy brzysznej ze szczegolnym wskazaniem trzustki i dwunastnicy byc moze gdzies tam zrobil sie ropien i powoduje przewlekly stan zapalny, takie sa zalecenia weta.
Po USG beda myslec dalej.
Trzymajcie kciuki za Miodzia.
A ogolnie to Miodzio calkiem ok - ma apetyt do zabaw skory i co wazne przybral nieco na wadze 40 dkg teraz wazy 2,9 kg kawal kota prawda :lol:
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Pt paź 07, 2011 9:10 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

Super, że Miodek nie ma białaczki :piwa: a z tego co piszesz, to waży już tyle co Klimek :D

Mara S

Post » Pt paź 07, 2011 9:27 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

Za Klimka i Miodka :ok: :ok: :ok:

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Pt paź 07, 2011 9:40 Forum

Tak za naszych chorowitkow ogromne :ok: :ok: :ok: :ok: I potrzebne :ok: za aklimatyzacje Ewelinki bo pojechala do DS :ryk: Ale o tym potym bo teraz wyruszam do pracy :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt paź 07, 2011 9:46 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

Co Ewelinaka na DS to super ale napisz cos wiecej Dorota o niej.
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Pt paź 07, 2011 9:52 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

Hurrra
Ewelinka DS, Supero, :ok: :ok: :ok:
Miej się dobrze, oby już tylko szczęśliwe dni były przed Ewelnką :!: :!: :!:
:ryk:

The Szops

Post » Pt paź 07, 2011 9:55 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

Dorota to bierz kolejnego kota - skoro tak szybko znajdujesz DS :D :ok: :ok: :ok:

Mara S

Post » Pt paź 07, 2011 10:28 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

Paszteciki Winston znowu po 79 groszy (ja znowu z wieściami handlowymi :P).

Super, że Miodek bez białaczki :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pt paź 07, 2011 10:34 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

To cudownie, że Ewelinka znalazła domek :D :ok:, Miodek nie ma białaczki :ok: i że Klimus nam zdrowieje!!! :ok: :ok: :ok: :kotek:

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

Post » Pt paź 07, 2011 11:44 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

Tak jak wy ja tez baaaardzo sie ciesze że Ewelinka ma fajny domek i super dużą.
:? niestety Mara nie ja jestem takim super szperaczem domkowym :? Bo czy Big mieszkałby nadal ze mną :(
Ogromna akcję szukania domku rozkręciły panie które dokarmiały Ewelinkę na wolności i które wyłapały ja na sterylkę i gdzie ewentualnie Ewelinka miała wrócić na wolnosć.
Ale jak się okazało że ewelinka nie ma ząbków, że jaest taka krucha i bojaźliwa (skrzywdzona i wystraszona) wiadomo było że nie może wrócić na wolnosc, bo nie jest to miejsce dla niej.
Panie intensywnie namawiały wszystkich znajomych, oczywiście wg wytycznych :ok:
Ewelinka trafiła do domku gdzie pani jest juz na emeryturze (miła ciepła cierpliwa gaduła :wink: ), a mąz w zasadzie większą częśc dnia jest w pracy.
Więc i pani i Ewelinka będą miały siebie nawzajem :ok:
pani juz narobiła zakupó na zapas, wypożyczyła kilka ksiazejk (bo lubi czytać) żeby nie mieć potrzeby wychodzić przez najbliższe dni z domu tylko być cały czas z Ewelinką.
Miała kiedys kota ale bardziej takiego przydomowego- zadomowionego dzikiego.
Opowiedziłąm wszystko co wiedziałam, uprzedziłam o stresie i konieczności obserwacji wszelakich i mozliwości wycofania się z powodu nowego stresu, ale powinno być dobrze.
Będziemy na nasłuchu i będę przekaźnikiem, tak że :ok: :ok: :ok: :ok: nadal wskazane.

Byłam jeszcze wczoraj w KC z ARO i jego znajomym na rozeznanie mozliwości zmniejszenia kosztów za energię.
I tak:

1. koniecznie zmienić trzeba grzejnik na zdrowej na olejowy.
Dłużej trzyma ciepło( wolniej stygnie) i jest bezpieczniejszy niż obecny w którego otwory grzewcze wpada kurz i sierść kocia.
2. Powinniśmy założyć licznik dwufazowy i nie ma tu przeciwskazań że. O wymianę licznika musi wystąpić właściciel, czyli szkłobudowa, ale może to zrobić bo każdy z wskazanych przez niego liczników jeżeli nie jest to energia produkcyjna może być wymieniony na dwutaryfowy, czyli w nocy mniejsza stawka.
3. Pan Krzysztof (znajomy ARO) rozezna cenowo takie panele lub maty grzejne i spróbujemy narazie zrobic takie legowisko grzejne na jednej z półek na zdrowej.
Jak się sprawdzi i bęzie w miarę tanio to zrobimy ojeszcze ten murek pod oknem na zdrowej i być może taką półkę zamontujemy pod oknem na kwarantannie.
Ale to narazie rozeznajemy, więc jak są jakieś sugestie i uwagi to proszę. Takie panele grzewcze - podłogowe ciągna mniej prądu, mozna ustawić odpwiednią temperaturę i czas załączania.
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt paź 07, 2011 11:53 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

Ewelinka, Miodek, Klimek :D :ok:

Po dyżurku:
Wielkie dzięki dla Beatki bo mnie dzisiaj wspomogła w dyżurze, bo mnie choróbsko dopadło :x
Wiesiak podała interferon i dogodziła kurczaczkiem :ryk:

Na zdrowej:
Duża Burania dostała unidox i wygląda już lepiej :)
Smoła zapakowała mi się na koniec do plecaka i nalegała zeby ją zabrac :(
Mycie Gremlinom oczek ciepłą wodą naprawdę fajnie działa, bo wszystko się ładnie odkleja :D
Rysiek :1luvu: cudo
Ogólnie sielanka.

Na kwarantannie:
Sabinka szalała na wolności cały dyżur, a jak wróciła do boksu to ze złości wywaliła cały żwir z kuwety :twisted:
Paulinka też pobiegała i już nie widac prychania.
Dropsik ma już piękne oczka.
Biedronek tak szalał, że boksy się trzęsły.
Longer nadal zipie, więc postanowiłyśmy przedłużyc mu unidox do 14 dni (info. w karcie).
Maluszki super jedzą i szaleją :ok:

The Szops

Post » Pt paź 07, 2011 12:33 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

:D Ewelinka nie mogła trafic lepiej! :ok: Wspaniala wiadomość, na pewno będzie szczesliwa!!!

Ja natomiast mam taki problem - bardzo chciałabym się zaopiekować Klimusiem i zabrać go do siebie do biura, gdzie pracuję sama.
Potrzebowałabym jednak pomocy osoby, która mogłaby czasami zajrzeć do Niego dodatkowo wieczorem (głównie sobota)
i szczegolnie w niedziele. Przekazałabym komplet kluczy. Biuro jest w samym centrum Sosnowca.
Niestety nie dam też rady sama finansowo, gdyż Klimuś wymaga specjalistycznej diety oraz leków... Niestety nawet okresowo organizowany przez mnie koci bazarek to będzie za mało...
Co sądzicie na ten temat??
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

[poprzednia][następna]