Tak jak wy ja tez baaaardzo sie ciesze że Ewelinka ma fajny domek i super dużą.

niestety Mara nie ja jestem takim super szperaczem domkowym

Bo czy Big mieszkałby nadal ze mną
Ogromna akcję szukania domku rozkręciły panie które dokarmiały Ewelinkę na wolności i które wyłapały ja na sterylkę i gdzie ewentualnie Ewelinka miała wrócić na wolnosć.
Ale jak się okazało że ewelinka nie ma ząbków, że jaest taka krucha i bojaźliwa (skrzywdzona i wystraszona) wiadomo było że nie może wrócić na wolnosc, bo nie jest to miejsce dla niej.
Panie intensywnie namawiały wszystkich znajomych, oczywiście wg wytycznych
Ewelinka trafiła do domku gdzie pani jest juz na emeryturze (miła ciepła cierpliwa gaduła

), a mąz w zasadzie większą częśc dnia jest w pracy.
Więc i pani i Ewelinka będą miały siebie nawzajem
pani juz narobiła zakupó na zapas, wypożyczyła kilka ksiazejk (bo lubi czytać) żeby nie mieć potrzeby wychodzić przez najbliższe dni z domu tylko być cały czas z Ewelinką.
Miała kiedys kota ale bardziej takiego przydomowego- zadomowionego dzikiego.
Opowiedziłąm wszystko co wiedziałam, uprzedziłam o stresie i konieczności obserwacji wszelakich i mozliwości wycofania się z powodu nowego stresu, ale powinno być dobrze.
Będziemy na nasłuchu i będę przekaźnikiem, tak że

nadal wskazane.
Byłam jeszcze wczoraj w KC z ARO i jego znajomym na rozeznanie mozliwości zmniejszenia kosztów za energię.
I tak:1. koniecznie zmienić trzeba grzejnik na zdrowej na olejowy.
Dłużej trzyma ciepło( wolniej stygnie) i jest bezpieczniejszy niż obecny w którego otwory grzewcze wpada kurz i sierść kocia.
2. Powinniśmy założyć licznik dwufazowy i nie ma tu przeciwskazań że. O wymianę licznika musi wystąpić właściciel, czyli szkłobudowa, ale może to zrobić bo każdy z wskazanych przez niego liczników jeżeli nie jest to energia produkcyjna może być wymieniony na dwutaryfowy, czyli w nocy mniejsza stawka.
3. Pan Krzysztof (znajomy ARO) rozezna cenowo takie panele lub maty grzejne i spróbujemy narazie zrobic takie legowisko grzejne na jednej z półek na zdrowej.
Jak się sprawdzi i bęzie w miarę tanio to zrobimy ojeszcze ten murek pod oknem na zdrowej i być może taką półkę zamontujemy pod oknem na kwarantannie.
Ale to narazie rozeznajemy, więc jak są jakieś sugestie i uwagi to proszę. Takie panele grzewcze - podłogowe ciągna mniej prądu, mozna ustawić odpwiednią temperaturę i czas załączania.