Emi odeszła[*]8.12.2011r. to już 2 miesiące bez Emi :(:(:(:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 06, 2011 13:58 Re: 3mies Emi po wypadku-paraliż odparzenia potrz pomoc finansow

u tej pieknotki jeszcze mnie nie bylo :) Caluje lapeczki :1luvu:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Czw paź 06, 2011 15:33 Re: 3mies Emi po wypadku-paraliż odparzenia potrz pomoc finansow

Emi ma kryzys. Ten sam problem, co z Eustachym kiedys. Nie siusia :?
Brzuszek ma dosc duzy, od wczoraj ani kropelki moczu, choc kupka byla i pod tym wzgledem jest poprawa. Jednak mimo masowania, masowania i jeszcze raz masowania, mimo podania srodkow rozkurczowych, mimo wszelkich innych prob-nie udalo sie zdobyc ani jednej kropelki moczu. :roll: :( Poza tym kicia sie bawi, je normalnie, wiec to tylko sprawa zatrzymania moczu.
Malenka czeka dzis wizyta u weta.
Problem jest tez z transportem... bedzie potrzebna taksowka, czy ktos moze wspomoc finansowo w tej kwestii?
Oj, walka o zdrowko kici bedzie dluga i ciezka niestety... :roll: Ale ta mala istotka bardzo chce zyc, wiec skoro trzeba walczyc-to bedzie walka. :ok:
Skoro udalo sie z Eustachym to i z Emi tez sie uda :) :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Kociara82

Post » Czw paź 06, 2011 18:14 Re: 3mies Emi po wypadku-paraliż odparzenia potrz pomoc finansow

Już jesteśmy po wizycie u weta z Emi .
Emi była wyciskana i udało sie dużo moczu wycisnąć , jutro mamy być o 11 ale tym razem mam już transport :ok:
Jak wróciliśmy od weta to Emi dosłownie żucia sie na jedzenie :lol:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Czw paź 06, 2011 18:55 Re: 3mies Emi po wypadku-paraliż odparzenia potrz pomoc finansow

:ok: :ok: ciesze sie, ze apetyt dopisuje :) Musi jesc, zeby miec sile do walki z choroba, by ewentualne kryzysy umiec przezwyciezyc :ok: :ok:

Kociara82

Post » Czw paź 06, 2011 18:56 Re: 3mies Emi po wypadku-paraliż odparzenia potrz pomoc finansow

Jak wyciskana? Tzn, ze ona nie ma czucia zeby sama siusiu zrobic? Moze glupio pytam, ale ja zielona w takich sprawach jestem :oops:

Dobrze, ze malutka je ze smakiem, potrzebne jej sily :kotek:
Obrazek

Ania i jej Nitro

Od: Pon lip 25, 2011 13:44

Post » Czw paź 06, 2011 18:58 Re: 3mies Emi po wypadku-paraliż odparzenia potrz pomoc finansow

ma sparalizowane tylnie lapki co z reszta na zdjeciach widac :( skoro trzeba ja wyciskac tzn ze czucia nie ma :(

Kociara82

Post » Czw paź 06, 2011 19:01 Re: 3mies Emi po wypadku-paraliż odparzenia potrz pomoc finansow

Ania i jej Nitro pisze:Jak wyciskana? Tzn, ze ona nie ma czucia zeby sama siusiu zrobic? Moze glupio pytam, ale ja zielona w takich sprawach jestem :oops:

Dobrze, ze malutka je ze smakiem, potrzebne jej sily :kotek:

Koty po wypadkach czasami się zatrzymują z siku , tak jak koty z S.U.K. i jak nie pomaga masaż i leki to lekarz wyciska , a jesli to nie pomaga to juz trzeba cewnikować , ale to jest bardzo trudne u tak małych kociąt i oby nie było to konieczne i oby to było tylko incydentalne ....
Eustachy w podpisie juz wiele razy był wyciskany i cewnikowany , zapraszam na jego wątek :ok:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Czw paź 06, 2011 19:06 Re: 3mies Emi po wypadku-paraliż odparzenia potrz pomoc finansow

Kociara82 pisze:ma sparalizowane tylnie lapki co z reszta na zdjeciach widac :( skoro trzeba ja wyciskac tzn ze czucia nie ma :(

Paraliż łapek = siku i qupal bez kontroli dlatego musi byc pampers , być może to był jakiś ucisk , tego nie wiemy :(
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Czw paź 06, 2011 21:30 Re: 3mies Emi po wypadku-paraliż odparzenia potrz pomoc finansow

Emi nawet tak pozna pora rozglada sie za domkiem :) :1luvu:

Kociara82

Post » Czw paź 06, 2011 21:34 Re: 3mies Emi po wypadku-paraliż odparzenia potrz pomoc finansow

Kociara82 pisze:Emi nawet tak pozna pora rozglada sie za domkiem :) :1luvu:

Najpierw trzeba Emi ustabilizować a potem rozglądać się za domkiem ... A domku pilnie szukają : Maniek , Urwis , Lussi , Matylda , Małgosia , Kika , Czort ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Czw paź 06, 2011 21:37 Re: 3mies Emi po wypadku-paraliż odparzenia potrz pomoc finansow

Justa&Zwierzaki pisze:

Najpierw trzeba Emi ustabilizować a potem rozglądać się za domkiem ... A domku pilnie szukają : Maniek , Urwis , Lussi , Matylda , Małgosia , Kika , Czort ...

Justa, ale masz zwierzyniec w domu.
A Eustachego podgladam czasami po cichu, jestem pelna podziwu i szacunku, ze dajesz szanse na zycie kotkom tak pokrzywdzonym przez los :kotek:
Obrazek

Ania i jej Nitro

Od: Pon lip 25, 2011 13:44

Post » Czw paź 06, 2011 21:42 Re: 3mies Emi po wypadku-paraliż odparzenia potrz pomoc finansow

ale domek nim sie zastanowi... wiec niech sie juz potencjalny domek zacznie zastanawiac, czy jest godny lapki Emi

Kociara82

Post » Czw paź 06, 2011 21:49 Re: 3mies Emi po wypadku-paraliż odparzenia potrz pomoc finansow

Justa&Zwierzaki pisze:
Myszolandia pisze:
Justa&Zwierzaki pisze:Emi wykąpana , przewinięta , nakarmiona , leki podane no ale do rzeczy :
RTG wykazało liczne złamania miednicy :cry: :cry: :cry:
Co do kręgosłupa nie mamy pewności czy jest złamany czy nie , ale wszystko wskazuje na to że rdzeń jest przerwany :cry: :cry: :cry: Zalecenie ograniczenie ruchu do minimum no i walczymy z tymi odparzeniami ...

o matko jakie biedactwo :(

Justi Twój numer konta nie zmienił się i dane?

Nie , jest tak jak było ... bardzo dziekuje :1luvu:

ok :ok: :ok: :ok:
Po poniedziałku coś poleci,bo akurat w poniedziałek mam święto MB pienieżnej :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Czw paź 06, 2011 22:02 Re: 3mies Emi po wypadku-paraliż odparzenia potrz pomoc finansow

sis, nalezy ci sie za to po buziaku od kazdego mrusia :1luvu:

Kociara82

Post » Czw paź 06, 2011 22:16 Re: 3mies Emi po wypadku-paraliż odparzenia potrz pomoc finansow

Ania i jej Nitro pisze:
Justa&Zwierzaki pisze:

Justa, ale masz zwierzyniec w domu.
A Eustachego podgladam czasami po cichu, jestem pelna podziwu i szacunku, ze dajesz szanse na zycie kotkom tak pokrzywdzonym przez los :kotek:

Oj tak , mam spory zwierzyniec a z adopcjami krucho :roll: , nie wiem co sie dzieje :roll:
Wiesz powiem szczerze że nie jest lekko , ale wiem też ze takie powypadkowe sa przeważnie usypiane a mnie sie marzy taki ośrodek dla zwierząt po wypadkowych , starych , chorych i kalekich , ale to tylko marzenia :|
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

[poprzednia][następna]