Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 05, 2011 20:58 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

Witajcie,
Relacja z wieczornego dyżuru:
Na mój dyżur przyjechała Pani od Paulinki w odwiedzinki, ale też i z mnóstwem "darów" w postaci pysznego jedzonka dla chatkowiczów w puszkach i saszetkach (włożyłam do szafy na kwarantannie) , żwirku i artukułów medycznych - dla Tereni w przedsionku "zdrowej". Pani wyprzytulała nasze kociaki, pomogła mi w sprzątaniu boksów i dogadzała pysznościami.
Na zdrowej: Lemonek dzisiaj nie kaszlał, tylko ładnie mruczał. Oczka Zuzi i Pędzelka wygladają fatalnie i samo przecieranie ich roztworem nie daje zadowalającej poprawy:( Ogólnie jednak sielanka i zabawa, wszystkie domagają się pieszczot. Smoła nie uczestniczy w życiu "grupy" i nawet miskę woli jeść na osobności :kotek:
Kwarantanna: Mania znowu przy mnie sporo piła wody i krążyła wokół zlewu. Rudaski jeszcze nie do końca wyleczone z kataru, pociągają noskami. Wszystkie maluchy niemożliwie rozrabiają w boksach :D ,a Dropsik miauczeniem domaga się uwagi i głasków.
Do wyjaśnienia: jak to jest z podawaniem Synuloxu maleńtasom? Pamiętam, ze Terenia pisała, iż antybiotyk już zakończyły i ja im go nie podaję, natomiast z karty wynikałoby, że nadal mają Synulox podawany??
Smutno w Chatce bez Klimusia :cry:
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

Post » Śro paź 05, 2011 22:33 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

Dzis bylismy z Miodkiem na pobraniu krwi do badania w kier.bialaczki jutro po poludniu bedzie wynik. Jesli neg.to bedzie sie szukac dale wskazna bedzie usg trzustki czy nie wytworzyl sie na niej jakis ropien i to powoduje ten stan zapalny albo jeszcze co innego.
Bylismy rowniez pozniej z rodznika rudaskow u weta wiec Zyta jest ok. nie ma antyb.ale wezly powiekszone. Natomiast maluchy oslychowo dobrze ale w noskach furczy jak diabli dzis dostaly antyb. i na sob. w poniedziale mam sie skontaktowac co robimy dlalej jak stan taki sie utrzyma.
Rozwazane jest przebadanie czyli test mamy Zyty na bialaczke, bo jak Zyta to i male, tak podobno zle sie leczy choroba jak jest np.bialaczka a wezly powiekszone, ale to dopiero w poniedz.sie dowiem co i jak.
Takze rudaski sa pod kontrola i caly czas leczenie kontynuowane.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Czw paź 06, 2011 7:33 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

jadziaII pisze:Rozwazane jest przebadanie czyli test mamy Zyty na bialaczke, bo jak Zyta to i male, tak podobno zle sie leczy choroba jak jest np.bialaczka a wezly powiekszone, ale to dopiero w poniedz.sie dowiem co i jak.

Też mam takie niedobre przeczucia :(((

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Czw paź 06, 2011 8:04 Re: proszę nie pisać zakładam nowy wątek

Proszę o zapisy na nastepny tydzień :D
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 10.10.-16.10.2011 r.
10.10. pon. rano brak wie. brak
11.10. wt. rano brak wie. brak
12.10. śr. rano brak wie brak
13.10. czw.rano brak wie. Teresa
14.10. piat rano brak wie. brak
15.10. sob. rano brak wie. brak
16.10. niedz. rano Dorotka wie. brak

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw paź 06, 2011 8:06 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

Mara S pisze:
jadziaII pisze:Rozwazane jest przebadanie czyli test mamy Zyty na bialaczke, bo jak Zyta to i male, tak podobno zle sie leczy choroba jak jest np.bialaczka a wezly powiekszone, ale to dopiero w poniedz.sie dowiem co i jak.

Też mam takie niedobre przeczucia :(((

Możecie nie krakać :? już mamy dwa koty białaczkowe Biedronka i Arletkę - niestety nie mamy pomysłu co z nimi dalej :cry: trzeba rozpocząć konkretną akcję poszukiwania dla nich domów bo inaczej do końca życia będą siedziały w boksach :(

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw paź 06, 2011 12:04 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

Odnośnie dyżurów - poproszę wieczorne 10.10 i 14.10.
Zapomniałam dodać, że wczoraj na "zdrowej" było w kilku miejscach zwymiotowane trawą - całymi dużymi kawałkami.
Natomiast Biedronek wreszcie opuścił legowisko, był w lepszym humorku, wyszedł z boksu i ładnie bawił sie piłką :)
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

Post » Czw paź 06, 2011 12:13 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

dla mnie 11 wieczór

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Czw paź 06, 2011 15:59 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

dziewczyny ,
przemywajcie Gremlinom oczy ciepłą przegotowaną wodą.Dobrze schodzi a i one lepiej to znoszą. A potem można im smarować wokół oczu Neomecyną.

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Czw paź 06, 2011 18:45 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

Jeżeli ktoś ma w domu neomycynę do oczu i jest mu niepotrzebna to proszę przyniesć dla Gremlinków.Moze ktoś przepisze jak będzie u weterynarza.

Mamy bardzo dużo witamin aptus dla kotów.Witaminy też wzmacniają organizm a nasze koty czesto chorują .Przyniosłam miarkę taką dwustronną łyżeczkę.Można rozgniesć witaminy razem i odmierzać niepełną małą miarkę na kota i rano podawać.
Naszym białaczkowcom proszę już nie podawać immunodolu bo są na interferonie

.Dziś dostały 4 zastrzyk.Podczas zastrzyku dostają do miseczki surową pierś .Nie kojarzą wtedy mnie z nieprzyjemnym doznaniem .Dziś Arletka to już w przedsionku prosiła o mięso tak ze nawet nie zwróciły uwagi że dostały zastrzyk.

Mara przypięłam do tablicy 20 zł na interferon ,gdybyś była na kociarni to podaj pani Marzenie o ile będziesz ją widziała.
W pudełeczku naprawdę kupę kartek .Może zrobić jedną z zeszytu na którą wpisywałoby się kto i za co wkłada pieniądze lub na co zabiera oraz ile zostało po posumowaniu , byłaby 1 i pieniądze .

Jest zrobiony zeszyt gdie można znaleść dokładnie gdzie lek stoi o ile został postawiony podobnie na odpowiednią półkę.Jest też to o co prosiła Marzenka tzn na co jest lek ale bez dawkowania.
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Czw paź 06, 2011 19:47 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

Ja mam neomecynę ale nie mam za to bladego pojęcia gdzie macie kociarnię :oops:
Mieszkam niedaleko Kociej Przystani, może ktoś w okolicy będzie? Będę mogła podać.
Obrazek Obrazek

Faflok

Od: Czw kwi 29, 2010 12:13

Post » Czw paź 06, 2011 21:10 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

Ja poproszę wieczór 12.10.
Przemyłam i posmarowałam Gremlinkom biedne oczy. Duża Buraska dużo lepiej. Moze przenieść już Paulinkę do zdrowej bo tak płacze w klatce? Arletka b.biedna z tymi dziąsłami i płaczem w klatce. Sabinka niemożliwie szaleje, pół kuwety żwirku wysypane łącznie z zawartością :ryk: . Podobnie u Dropsika,nawet miał kupkę w suchych. :D Po konsulatacji z Teresą Zytka jest na zewnątrz,słodko spała pod poduszką na regale, wystawał tylko ogon,chyba ma juz dosyć szalejących dzieci.

AGATA mich

Od: Pt wrz 30, 2011 20:32

Post » Czw paź 06, 2011 21:30 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

Wiesiu !
jako złota rączka bardzo proszę zobacz jak zabezpieczyć siatkę na klatce białaczkowców po stronie prawej druciki są bardzo ostre odstajace .Arletka pysiaczkiem ociera się o siatę i rani sobie wargi,widziałam to i dlatego piszę. Może tam by przyczepić taką bezbarwną folię grubą(mam coś podobnego) to przy okazji piasek od nich nie leciał by na podłogę (chodzi o to że na piasku może być wirus białaczki razem z odchodami) Dobrze by bylo mieć jakieś miseczki jednakowe dla nich ,aby inne koty nie jadły z tych miseczek bo płyn do garnków nie zabija wirusa.
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Czw paź 06, 2011 21:55 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

Jest już ankieta Miau.
Zapraszam do głosowania.
viewtopic.php?f=1&t=133887&start=0

Uprawnieni do głosowania są użytkownicy zarejestrowani minimum 180 dni i z minimum 100 postami.

Głosowanie czas zacząć!!!!!!
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Czw paź 06, 2011 22:00 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Pt paź 07, 2011 6:05 Re: Kocia Chatka DT dla dwóch 6-tyg.maluszków pilnie poszukiwany

Głos oddany :D :ok: :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

[poprzednia][następna]