Podrzucone w kartonie - 5 kociaków już w DS! :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 06, 2011 14:00 Re: Podrzucone w kartonie - jeszcze 2 kocięta DT TDT DS !!PILNE

Szczęście tej rodzinki stoi na szczęściu mojej rodziny ;) Nie uda mi się użebrać wzięcia kolejnych dwóch kotów na czas nieokreślony. To nie jest szczęście, tylko ładne koty z ładnymi zdjęciami szybko znajdują domy. Taka prawidłowość. Dziś mi pani odpisała, że podobał jej się Jagger/Stefan, bo był ładnie umaszczony, a Maryś już taki ładny nie jest... a zobaczcie jak jest różnica między nimi! Takie są realia. Mogę spróbować urobić męża na wzięcie ich na czas określony - odpowiada?

zerduszko

Od: Nie sie 23, 2009 15:35

Post » Czw paź 06, 2011 14:06 Re: Podrzucone w kartonie - jeszcze 2 kocięta DT TDT DS !!PILNE

odpowiada :kotek:
WWW Wiejski Wątek Wycinankowy - zajrzyj koniecznie i pomóż! http://forum.miau.pl/viewtopic.php?uid=6671&f=1&t=168251&start=0
Gabinet weterynaryjny EWAWET Rydułtowy http://www.ewawet.pl Klikając na stronę pomagasz mi pozycjonowaniu i promocji mojego gabinetu :) Pomożesz?
Obrazek

bluerat

Od: Sob lis 26, 2005 16:34

Post » Czw paź 06, 2011 14:08 Re: Podrzucone w kartonie - jeszcze 2 kocięta DT TDT DS !!PILNE

zerduszko pisze:Szczęście tej rodzinki stoi na szczęściu mojej rodziny ;) Nie uda mi się użebrać wzięcia kolejnych dwóch kotów na czas nieokreślony. To nie jest szczęście, tylko ładne koty z ładnymi zdjęciami szybko znajdują domy. Taka prawidłowość. Dziś mi pani odpisała, że podobał jej się Jagger/Stefan, bo był ładnie umaszczony, a Maryś już taki ładny nie jest... a zobaczcie jak jest różnica między nimi! Takie są realia. Mogę spróbować urobić męża na wzięcie ich na czas określony - odpowiada?
Ja Cię rozumiem (mnie nic nie wolno wziąć, bo kilka lat temu okazało się, że TŻ ma astmę na tle alergicznym i jestem bardzo wdzięczna mądrej doktorce TŻ, że te które mam mogą z nami zostać), ale decyzja należy do bluerat.
Jeśli to będzie argument "za", to moja propozycja pomocy cały czas otwarta :ok:
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Czw paź 06, 2011 14:54 Re: Podrzucone w kartonie - jeszcze 2 kocięta DT TDT DS !!PILNE

Amika6 pisze:Jeśli to będzie argument "za", to moja propozycja pomocy cały czas otwarta :ok:

Na pewno, szczególnie dla męża jest to ważny argument. Dzięki :)
Mój to ma "alergię" na zwierzaki, strasznie się pluje wówczas :twisted:

Muszę obrabować jakiś sklep z zabawkami dla kociąt :wink: Maryś już wykazuje zainteresowanie, a psie są za ciężkie. Wczoraj się zrobił mrucząco-ocierający. Ciężko go będzie oddać :(

zerduszko

Post » Czw paź 06, 2011 15:20 Re: Podrzucone w kartonie - jeszcze 2 kocięta DT TDT DS !!PILNE

W takim razie trzymam :ok: :ok: za negocjacje :D
Obrazek

Amika6

Post » Czw paź 06, 2011 18:35 Re: Podrzucone w kartonie - jeszcze 2 kocięta DT TDT DS !!PILNE

Kocurki u mnie, zapoznają się na razie z klatką. Mam nadzieję, że szybko się oswoją :ok: A sklep z zabawkami, to teraz mogą otworzyć u siebie :ryk: Dzięki serdeczne :dance:

zerduszko

Post » Czw paź 06, 2011 19:04 Re: Podrzucone w kartonie - jeszcze 2 kocięta DT TDT DS !!PILNE

Okazuje się, że jednak TŻ masz fajnego :D
Powodzenia i jak dotychczas fotek dawaj ile dasz radę :twisted:
Obrazek

Amika6

Post » Czw paź 06, 2011 19:34 Re: Podrzucone w kartonie - jeszcze 2 kocięta DT TDT DS !!PILNE

fotyyyyyyy :piwa:

malawaszka

Od: Pon maja 24, 2004 23:58

Post » Czw paź 06, 2011 19:39 Re: Podrzucone w kartonie - jeszcze 2 kocięta DT TDT DS !!PILNE

Fotki będą jutro najwcześniej ;)

Maluchy są przytulasy, jednak siostra była najdziksza. Jak zabrzęczałam myszką, to byłam najfajniejsza ciocia dla Prążka (?) :1luvu: Wyspacerowane, brzuchy wymasowane, kupa jedna - okropnie brzydka i śmierdząca :| Trochę brudne są, bidoki. Po spacerku się ośmieliły i już się tłuką - tak to siedziały wbite w róg klatki. Maryś bardzo chciał się przywitać z braćmi. Oczywiście z Jadzią usilnie starają się zamieniać miskami :kotek: Oczywiście znów wyszły braki w sprzęcie, bo mam tylko 3 małe miski: dla Jadzi, dla Marysia i metalowa do klatki na wodę - brak mi dla chłopaków na jedzonko, a oczywiscie nic nadającego się na miseczkę nie mam w domu :x Ale już męża wysłałam do sklepu :lol:

zerduszko

Post » Czw paź 06, 2011 20:47 Re: Podrzucone w kartonie - jeszcze 2 kocięta DT TDT DS !!PILNE

Prążek jest zdecydowanie odważniejszy od brata. Dzisiaj jak wkładałam rękę do klatki to powolutku podchodził a jak go dotknęłam to próbował się wtulić w moją dłoń. Kropek za to syczał.

Dziękuję że się nimi zaopiekowałaś :kotek: :kotek: :kotek: ( :kotek: :kotek: )
WWW Wiejski Wątek Wycinankowy - zajrzyj koniecznie i pomóż! http://forum.miau.pl/viewtopic.php?uid=6671&f=1&t=168251&start=0
Gabinet weterynaryjny EWAWET Rydułtowy http://www.ewawet.pl Klikając na stronę pomagasz mi pozycjonowaniu i promocji mojego gabinetu :) Pomożesz?
Obrazek

bluerat

Post » Pt paź 07, 2011 8:20 Re: Podrzucone w kartonie - jeszcze 2 kocięta DT TDT DS !!PILNE

bluerat pisze:Dziękuję że się nimi zaopiekowałaś :kotek: :kotek: :kotek: ( :kotek: :kotek: )

Zmień tytuł, że zerduszko szuka dt/ds :ryk:

A tak poważnie, to nie podoba mi się jedno oczko Marysia. Jest czerwone i rano troszkę zaschniętej ropy było, ale już mniej niż wczoraj. Histeryzuję :mrgreen: Chłopcy P&K dużo jedzą i qpają, na co Maryś nie ma czasu, bo sprząta mi pod szafą :mrgreen: Jak tak dalej pójdzie będzie takim samym karłem jak Jadzia. Jest tak samo bezstresowy jak Jadzia. I bardzo ubolewam, że nie może zostać na stałe - tak jak Jadzia :(

zerduszko

Post » Pt paź 07, 2011 9:03 Re: Podrzucone w kartonie -3 kocurki u zerduszko szukają DS

Zmieniłam tytuł :)

To wykorzystaj tą gentamycynę od maluszków, 4-5x dziennie przynajmniej, ok 5-7 dni a jeżeli nie będzie efektów to zmienimy na coś innego.
Obrazek

bluerat

Post » Pt paź 07, 2011 14:37 Re: Podrzucone w kartonie -3 kocurki u zerduszko szukają DS

3 prześliczne kocurki pilnie szukają najlepszego pod słońcem domu stałego!
Obrazek

bluerat

Post » Pt paź 07, 2011 18:54 Re: Podrzucone w kartonie -3 kocurki u zerduszko szukają DS

bluerat pisze:To wykorzystaj tą gentamycynę od maluszków, 4-5x dziennie przynajmniej, ok 5-7 dni a jeżeli nie będzie efektów to zmienimy na coś innego.

Kropimy, kropimy :)

Prążek jest bardzo zwiedzony, że nie może biegać swobodnie, ale znosi to z wdziękiem. Kropcio syczy jeszcze, ale tez chętnie zwiedza pokój. Oboje nie jazgoczą, w przeciwieństwie do wszystkich dziewuch, które próbowałam klatkować ;) Chyba się na chłopców przerzucę :lol: Odrobaczeni, zadbani, jeszcze tylko trochę brudni. Czy Prążek ma rankę na nosku czy to plamka?
Maryś z kolei śpi już z nami w łóżku, może to za dużo powiedziane, bo jak szłam spać szalał, jak wstałam tez już szalał :lol: Ten to ma melodię :ok: I uwaga, ważyłam chłopaków:
- Kropek >590,
- Prążek >550,
- liliput Maryś >705 8O
On nie tylko wygląda, ale i w ręce "waży" mniej. Widać, że ten tydzień dużo mu dał w kwestii zachowania. Jak je jutro połączę, to szybko nadrobią :ok: Próbowałam robić zdjęcia, ale bardzo ciemno i nie wyszły za dobrze.

Amika6 - bardzo, bardzo Ci dziękuję za wsparcie! Pieniążki doszły :aniolek:

zerduszko

Post » Pt paź 07, 2011 19:51 Re: Podrzucone w kartonie -3 kocurki u zerduszko szukają DS

no to dawaj te niezadobre foty :mrgreen:

malawaszka

Od: Pon maja 24, 2004 23:58

[poprzednia][następna]