Wawa ul. Przemysłowa- potrzebny TRANSPORT na 13.11 na CITO!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 03, 2011 20:46 Wawa ul. Przemysłowa- potrzebny TRANSPORT na 13.11 na CITO!!

Dzisiaj odebrałam telefon od znajomej karmicielki z opisanego w tytule rejonu - po 11 miesiącach milczenia. Na święta jedne, drugie, w międzyczasie nie odbierała telefonów, powoli założyłam, że coś jej się stało, szczególnie, że jest starsza od moich dziadków. Pani W. radośnie oznajmiła, że z 3 kotów zrobiło się kilkanaście, w tym 4-5 ok. dwumiesięcznych kociąt urodzonych przez kotkę, której miała podawać Promonvet. Nie podawała, gdyż część roku spędziła w szpitalu, o czym nie poinformowała mnie, "nie chcąc mnie fatygować". Tłumaczyła się też moją pracą magisterską... obronioną 1,5 roku temu. Teraz stwierdziła, że nie stać jej na karmienie rosnącego stada i wypadałoby towarzystwo pokastrować.

Kotów dorosłych jest między 7 a 15 (:roll:), najważniejsza jest ta płodna kotka- krówka z czarną plamą na nosku. Sama ją bezskutecznie próbowałam złapać i podjęłam decyzję o promonie... podobno 2 kocury i być może jedna kotka są ciachnięte. Koty nie podchodzą do człowieka.

Sama tego nie ogarnę :( jakieś 20 dni w miesiącu po pracy (ok. 18-19) mogę podjechać i pomóc łapać, p. W. twierdzi, że karmi 2x dziennie, ale koty przychodzą tylko ok. 6-7 rano (:twisted:). Jakby co, jeżdżę na 9 do pracy na Służewiec. Klatek ani autka nie mam, p. W. deklarowała się dołożyć do zabiegów jak nie będą w Koterii, Kasa Kastracyjna też pomoże. Chętnym pomóc służę namiarami na p.W. i opisem miejsca.

z tradycyjnym: POMOŻECIE? :)
Ostatnio edytowano Sob lis 12, 2011 11:31 przez VeganGirl85, łącznie edytowano 3 razy
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon paź 03, 2011 21:00 Re: Wawa ul. Przemysłowa-mnóstwo kotów,trudna karmicielka,HELP!

gdzie ta Przemysłowa jest, bo mi coś google nie pokazuje? ::)
samochód będę miała dopiero w pt z powrotem, nie mam jakiegokolwiek doświadczenia w łapaniu, ale się chętnie nauczę od doświadczonych albo przynajmniej jakośtam może pomogę :)
w tym tyg generalnie się nudze jak cholera, bo nie mam zajęć na ucz jeszcze i jedyny mój plan na razie to w pt wycieczka do Piaseczna na sterylkę kotki mojej babci, więc z chęcią się ruszę z domu :)

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Pon paź 03, 2011 21:42 Re: Wawa ul. Przemysłowa-mnóstwo kotów,trudna karmicielka,HELP!

klauduska pisze:gdzie ta Przemysłowa jest, bo mi coś google nie pokazuje? ::)
samochód będę miała dopiero w pt z powrotem, nie mam jakiegokolwiek doświadczenia w łapaniu, ale się chętnie nauczę od doświadczonych albo przynajmniej jakośtam może pomogę :)
w tym tyg generalnie się nudze jak cholera, bo nie mam zajęć na ucz jeszcze i jedyny mój plan na razie to w pt wycieczka do Piaseczna na sterylkę kotki mojej babci, więc z chęcią się ruszę z domu :)

Warszawa Powiśle, okolice Torwaru i stadionu Legii.

dzięki za ofertę, będziemy o Tobie pamiętać :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Pon paź 03, 2011 22:30 Re: Wawa ul. Przemysłowa-mnóstwo kotów,trudna karmicielka,HELP!

Samochód mam, jedną dużą klatkę z Koternii, ale znacznie lepsze by były małe klatki łapki bo duża nie mieści mi się do bagażnika i pakowanie tej dużej z wierzgającym kotem/ami będzie ciężkie przez drzwi boczne na tylne siedzenia, ale też damy radę.

Niestety nie posiadam doświadczenia w łapaniu, poza czwartkiem jestem dyspozycyjny.

Sabrek

Od: Nie paź 02, 2011 17:11

Post » Pon paź 03, 2011 23:10 Re: Wawa ul. Przemysłowa-mnóstwo kotów,trudna karmicielka,HELP!

Ja nie mam auta, za bardzo czasu (ale na 1 prezentację łapanki się znajdzie:), ale za to mam małą klatkę.

Aga, zbierz to w takim razie do kupy, ustal może wstępnie termina i zobaczymy jak komu pasuje (mi od 17, 18 w górę, zasadniczo every day poza weekendami).

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Pon paź 03, 2011 23:13 Re: Wawa ul. Przemysłowa-mnóstwo kotów,trudna karmicielka,HELP!

najdalej w środę zbiorę :) teraz siedzę na pożyczonym laptopie (zepsuł mi się komputer) i przeszkadzam mamie spać :oops: jeszcze raz DZIĘKI, jesteście wspaniali! :1luvu: :1luvu:
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Wto paź 04, 2011 15:15 Re: Wawa ul. Przemysłowa-mnóstwo kotów,trudna karmicielka,HELP!

Jutro wieczorem (dziś mam cały dzień ostro zajęty) zadzwonię do p.W. i zapytam, kiedy łaskawie mogłaby dopilnować niekarmienia kotów... gdyż oczywiście chciałaby przy tym być, normalka. Zapytam też, o której wieczorem pojawiają się koty. I dam Wam znać :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Czw paź 06, 2011 8:25 Re: Wawa ul. Przemysłowa-mnóstwo kotów,trudna karmicielka,HELP!

Rozmawiałam z coraz bardziej bezczelnie się zachowującą p.W. Twierdzi, że koty można łapać WYŁĄCZNIE między 6 a 7 rano, gdyż "jak robi się ciemno, chowają się do dziury", najpóźniej o 16. Kiedyś karmiła ok. 20, więc chyba celowo przyzwyczaiła je do wcześniejszej pory :twisted: Argumenty o tym, że wszyscy pracujemy, do niej nie docierają.

Zostaje chyba weekend rano, niestety nie mam możliwości przetrzymania kotki przez sobotę i niedzielę do czasu wizyty np. w Koterii, a p. W. nie pomoże z zasady. Any ideas?
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Czw paź 06, 2011 8:39 Re: Wawa ul. Przemysłowa-mnóstwo kotów,trudna karmicielka,HELP!

widzę, że ta p. kieruje się mocno zasadą "uprzejmości nigdy za wiele" ;)

niezły hardkor z łapaniem kotów o 6 rano w weekend.. kocice są dzikie bardzo? nie mam DT żadnego obecnie, więc mogę przetrzymać, o ile nie dzikusy, bo bym sobie rady nie dała i o szczury bym się bała za bardzo..

klauduska

Post » Czw paź 06, 2011 8:46 Re: Wawa ul. Przemysłowa-mnóstwo kotów,trudna karmicielka,HELP!

Obecnie Koteria przyjmuje również w soboty rano (tak mi pisała Jana).

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Czw paź 06, 2011 9:04 Re: Wawa ul. Przemysłowa-mnóstwo kotów,trudna karmicielka,HELP!

Koteria:
Godziny pracy pozostają bez zmian:
poniedziałek-piątek: 9.00-19.00, sobota: 9.00-13.00
tel. 535 870 225

klauduska

Post » Czw paź 06, 2011 9:06 Re: Wawa ul. Przemysłowa-mnóstwo kotów,trudna karmicielka,HELP!

klauduska pisze:widzę, że ta p. kieruje się mocno zasadą "uprzejmości nigdy za wiele" ;)

tachmiejwiecej :mrgreen:

niezły hardkor z łapaniem kotów o 6 rano w weekend.. kocice są dzikie bardzo? nie mam DT żadnego obecnie, więc mogę przetrzymać, o ile nie dzikusy, bo bym sobie rady nie dała i o szczury bym się bała za bardzo..

nie tyle dzikie, co nieprzyzwyczajone do ludzi. Ta matka weszła kiedyś do połowy do klatki, ale wyszła i do p. W. już podo Niestety do przyszłej soboty nie mam jak obadać sytuacji o tej 15, bo pracuję albo muszę wyjechać...

Z Koterią w soboty możemy spróbować- ja niestety w co drugą na 9 pracuję... niedziele mam rano wolne, ale problem jest z przetrzymaniem i zawiezieniem w poniedziałek do Koterii.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pt paź 07, 2011 9:32 Re: Wawa ul. Przemysłowa-mnóstwo kotów,trudna karmicielka,HELP!

Dzwoniła do mnie wczoraj p.W. , że jest żywotnie zainteresowana dzisiejszą łapanką, ponieważ koty o 17:30 jeszcze były widoczne. Nie dojdziesz za nią...
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pon paź 10, 2011 20:52 Re: Wawa ul. Przemysłowa-mnóstwo kotów,trudna karmicielka,HELP!

Niespodziewanie los obdarował mnie wolną sobotą... ktoś chętny spędzić ją ze mną i kotami tak od 8-9 rano na Powiślu? To samo tyczy się niedzieli :)

Ponieważ Koteria może nie dysponować terminami już w tę sobotę i poniedziałek, a łapanie w zimie w śniegu mija się z celem, będę bardzo wdzięczna za informacje o ewentualnych alternatywach, gdzie za darmo (za talony/na fundację/...) bądź za symboliczną cenę udałoby się porobić zabiegi w razie potrzeby.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pt paź 14, 2011 17:58 Re: Wawa ul. Przemysłowa- łapiemy w weekend ? :)

Aga, ja jutro pracuję ale klatka stoi pusta i spragniona łapania, mogę pożyczyć.
W tematyce talonów poproszę karmicielkę o reasearch, ostatnio były (mam jeszcze 1 ale dziś po nocy łapię piwnicznego Kolegę na leczenie, więc jeśli nie ciachnięty, to będzie na talon).
Słuchy mnie doszły, że na Powiślu jakaś resztka talonów jeszcze powinna być, może zadzwoń gdzie trzeba?

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

[następna]