Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 30, 2011 13:45 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O
To ja Ci go wyślę na nauczki :|

juana

Od: Śro cze 15, 2011 7:19

Post » Pt wrz 30, 2011 17:07 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Juana, zapraszamy :mrgreen:
Dziękujemy bardzo za ośmiorczniczkę - Karina trzyma za jedną mackę a Chmurek za drugą i siłują się, kto jest silniejszy :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Pt wrz 30, 2011 19:09 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

joarkadia pisze:Juana, zapraszamy :mrgreen:
Dziękujemy bardzo za ośmiorczniczkę - Karina trzyma za jedną mackę a Chmurek za drugą i siłują się, kto jest silniejszy :ryk:

A proszę :1luvu: :1luvu: :1luvu:
A jak dodatek? :mrgreen:

juana

Post » Pt wrz 30, 2011 21:43 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Wspaniały :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Za dodatkiem gania najbardziej Garfildosek - kręci się w kółko aż do momentu gdy zakręci mu się w łepku i wtedy siada dopiero :ryk: :ryk:
Bardzo dziękujemy całym kocioczłowieczym stadem

joarkadia

Post » Sob paź 01, 2011 23:04 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Karinka śpi.... powitała mnie takim krzykiem - złej matki nie było w domu prawie 16 godzin 8O - że aż się rozpłakałam.... a ona wtedy się uspokoiła, objęła mnie za szyję i od razu usnęła :1luvu: :1luvu: Jak dzwoniłam sprawdzić co się dzieje i usłyszałam, że płakała o mało co nie wróciłam z Łodzi pociągiem porzucając pracę :twisted: Cudem się opanowałam :oops: Jak mnie nie było nie chciała za bardzo jeść - jak wróciłam to z mojej ręki wtrąbiła 120 miligramową butelkę :mrgreen:
Wiecie, zakochałam się we własnej córeczce....
A koty rozrabiają na maksa... ale przy okazji opiekują się Karinką. Chmurek leży na jej nóżkach i mruczy, Garfildos i Puszek po obu stronach a Ryś za karę w łazience, bo nie potrafił trafić z mniejszą potrzebą fizjilogiczną do kuwetki.... oby to nie nerki :!:
A dziś jedziemy na piknik jokotowy - Karinka, Chmurek i ja. Kociak polubił szelki i bawi się nimi, a potem bez żadnych protestów ukłąda się do snu - im bliżej Kariny tym lepiej :1luvu: :1luvu:

joarkadia

Post » Nie paź 02, 2011 17:49 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Wielki kot Chmurek przez sześć i pół godziny dzielnie kwestował na rzecz jokotowych podopiecznych. Padł w autobusie, a w domu wyciągałam go z transporterka na leżąco :mrgreen: Kot kazał się podniesc i umieścił swoje obolałe ciałko na najmiękciejszej poduszce w domu i śpi jak zabity :ryk: :ryk: Nawet przy miseczce nie był 8O 8O , może mu lody posmakowały (za bardzo) 8)
Karinka powrzeszczałą, a teraz śpi jak susełek - nie było nas w domu prawie 9 g :mrgreen: odzin, więc porządnie się dotleniła

joarkadia

Post » Pon paź 03, 2011 8:17 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

No kurka na wacie- święte te koty masz 8O 8O 8O :piwa:

juana

Post » Pon paź 03, 2011 8:26 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

To zasługa ich opiekunku :ryk: :ryk:
Chmurek był już pod koniec zdegustowany ilością rąk głaskających, ale nadal nadstawiał pyszczek i karczek albo ogonek do głaskania. To miziak pierwsza klasa :mrgreen: A w domu padł.... po godzinnej regeneracyjnej dżemce obszedł mieszkanie, obwąchał koty i poszedł spać dalej :mrgreen:

joarkadia

Post » Pon paź 03, 2011 9:18 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

biedak ;)

moje też odsypiały ;)
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pon paź 03, 2011 9:32 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Za to w nagrodę dostał całe opakowanie kocich kiełbasek tylko dla niego - reszta kotów dostała też, ale do podziału. Chmuras biega i rozrabia znowu na maksa, przegania Rysia i Puszka z najlepszych miejscówek a potem wskakuje mi na kark. Oj, kocie zabawy :1luvu:

joarkadia

Post » Pon paź 03, 2011 10:54 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Karinka będzie chyba musiała przenieść się na stałe ze spaniem do mnie.... Jej łóżeczko zostało zajęte przez koty -
Puszek na przewijaku, Garfidos w nóżkach, Chmurek po środku, a Ryś na miejscu główki.... A Karinka spała na mnie w dużym łóżku :1luvu: :1luvu:

joarkadia

Post » Wto paź 04, 2011 17:51 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Chmurek śpi w łóżeczku Kariny. Sam tym razem, bo reszta kotów obłożyła śpiącą Karinkę na moim łóżku :mrgreen:
Chmurek odkrył dzisiaj istnienie obrotowego lusterka. Tak trącał je łapą, że lusterko wypadło z zawiasów, ale na szczęście nie stłukło się :mrgreen: Chmurek przestraszył się hałasu i czmychnął na dwie minuty pod kanapę, a potem poszedł umyć się pod kran. Wylazł mokry, ale szczęśliwy :twisted:
Ryś pobił się z Garfildoskiem o miejscówkę na parapecie, mocno nasłonecznionym. Wygrał Garfildos :mrgreen: Ryś nie zachwycony takim obrotem sprawy ułożył się pod kocem i tam spał kilka godzin.
Puszek tradycyjnie - pilnuje i broni własnym ciałem fotelika Karinki :mrgreen:
Karinka i ja byłyśmy dzisiaj na Karowej po zaświadczenie do becikowego. Odwiedziłyśmy prowadzącego ciąże profesorka i wszystkie pielęgniarki z kilku oddziałów. Karina wszędzie budziła zachwyt i piania anielskie :1luvu: :1luvu:

joarkadia

Post » Wto paź 04, 2011 18:27 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

cześć

Obrazek
Ryszard

juana

Post » Wto paź 04, 2011 18:33 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Chętnie przybijemy piątkę z tą piękną łapką, Ryszardzie!

joarkadia

Post » Śro paź 05, 2011 7:11 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Coraz bardziej wątpię czy moje kociaki mają kręgosłupy.....
Chmurek wlazł na moją głowę i od ucha do ucha miałam kocie ciałko grzejące i mruczące..... Aż do tego stopnia, że śniło mi się morze i zbieranie muszli, takie luźne skojarzenie po tym mruczeniu :ryk:
Puszek spał na rzewijaku Kariny z główką na dół.... że też nie spadł 8O Garfildos Spokojny spał sobie grzecznie w łóżku i wpadł na pomysł wskoczenia na półeczki nad łóżkiem. Kociak nie trafił i spadł na Rysia, wielce oburzonego wyrwaniem go z drzemki... Było parę syków i fochów, ale po paru minutach był już spokój. A Ryś spał trochę na pleckach 8O 8O 8O 8O mało brakowało abym kubek z kawą upusciła z wrażenia :wink: Ryś przespał się, poczochrał sobie plecki i zdegustowany wlepionym w niego zdumionym wzrokiem wyniósł spać sobie na szafę :mrgreen:
A Karina sobie śpi po zjedzeniu śniadanka i uśmiecha się przez sen :1luvu: :1luvu:

joarkadia

[poprzednia][następna]