Rudy Snicers i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon paź 03, 2011 11:17 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

Kotkins powodzenia z automobilistą :ok:

Neigh myślę o założeniu na planeciepersji wątku persom i persowatym z miau, mogę wrzucić Wytrzeszcza też?
niebieski język[/b] zaprasza na fb https://www.facebook.com/tiliqua.ceramika

ezzme

Od: Sob sty 08, 2011 16:53

Post » Pon paź 03, 2011 13:29 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

Ja mogę napisać, że nie wydany będzie do domu z dziećmi, do młodych ludzi, którzy mogą mieć dzieci, do ludzi, którzy często zmieniają miejsce.
Mogę to tak obwarować, że nikt nie zadzwoni, jeśli o to chodzi :mrgreen:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pon paź 03, 2011 14:53 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

ezzme pisze:Kotkins powodzenia z automobilistą :ok:

Neigh myślę o założeniu na planeciepersji wątku persom i persowatym z miau, mogę wrzucić Wytrzeszcza też?

Możesz jak najbardziej. Dzięki;-)
Tylko niechaj tam będzie jasne - ze ja uznaję WYŁĄCZNIE domy z zabezpieczonymi oknami. Przez co rozumiem kurna SIATKĘ - a nie takie tam pierdoły pt wysoki parapet......
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pon paź 03, 2011 15:01 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

Szalony Kot pisze:Ja mogę napisać, że nie wydany będzie do domu z dziećmi, do młodych ludzi, którzy mogą mieć dzieci, do ludzi, którzy często zmieniają miejsce.

Możesz dodać jeszcze :
a. dom bez dzieci
b. dom z ZABEZPIECZONYMI SIATKĄ oknami, jak nie mają nie podejmuję dalszych rozmów
c. prowadzący osiadły tryb życia - żadnych tam przeprowadzek i rewolucji
d. doświadczonych kocio - przez co rozumiem lata posiadania własnego kota, a nie głaskanie kota sąsiada'
e. umiejętność czytania - tych co ogłoszenia nie przeczytali - odsyłam do przeczytania. I od tego punktu bym zaczęła.

Możesz też dodać, ze nie prowadzę dyskusji na temat wychodzenia kota, ani tego że KIEDYŚ tam okna zabezpieczą, ze mają wysokie parapety, i generalnie doswiadczenia ogrom bo mieli już kilkanaście kotów, które dożyły sędziwego wieku 5 lat. Mozesz też dodać, ze jestem psychiczna..........ale jak ktoś powyższych punktów nie spełnia, to niech sobie SERIO odpuści.

Jak masz ochotę to mozesz zacząć od tego, ze jestem psychiczna:-) Oraz napisać jasno i czytelnie że ja nie szukam kotu jakiegoś domu i oddam go każdemu kto łaskawie zechce.

Bardzo też proszę o niepisanie tekstów typu "fajny kociak szuka domu". Bo on nie jest fajny. On jest TRUDNY. i to musi być jasno i czytelnie napisane. Ze jest to kot lekliwy, dla bardzo cierpliwego i doświadczonego człowieka. ŻADNEGO zachwalania tylko suche fakty. I pliss bez numeru tel - tylko mail.......

Nooo i czytając powyższe, uważasz Martyna, ze w ogóle ma sens go ogłaszać?:-)
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pon paź 03, 2011 18:11 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

Chcesz go oddać?
Bo jak to czytam...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pon paź 03, 2011 18:50 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

Niech się dzieje wola nieba. Wytrzeszcz ma FB :mrgreen:
Ze wszystkimi obwarowaniami od Neigh, chociaż litościwie pominęłam, że jest nienormalna ;)

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto paź 04, 2011 13:15 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

Neigh pisze:
ezzme pisze:Kotkins powodzenia z automobilistą :ok:

Możesz jak najbardziej. Dzięki;-)
Tylko niechaj tam będzie jasne - ze ja uznaję WYŁĄCZNIE domy z zabezpieczonymi oknami. Przez co rozumiem kurna SIATKĘ - a nie takie tam pierdoły pt wysoki parapet......

założę jak będę w domu. Znów wylądowałam w szpitalu z robalkiem-rusza się i macha łapkami:-)
poproszę link do wydarzenia na fb

ezzme

Post » Wto paź 04, 2011 13:51 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

Trzymaj się Ezzme!!! :1luvu:

A na Planecie koty już są.
Ktoś im założył temat na samym początku (nie sprawdziłam kto)

Neigh ja nie wiem, ale może by( zpomocą bo ja jestem noga w wklejaniu zdjęć) założyć na Planecie Teo wątek??
Tam są persiarze z krwi i kości (nie urażając nikogo!)i może ktoś ,jakiś wielbiciel rasy wziąłby..?Co prawda to głównie hodowcy ale i tacy perscy wariaci sie trafiają??
Jeśli Ezzme wklei zdjęcia i Ty pozwolisz to założę.Albo Ty załóż.

Jakoś nie wierzę w dom z przypadku dla tego gościa, Wytrzeszcza (wielu imion ,jak przewodniczący Mao:)),może tam ktoś go odkryje i wylansuje??

kotkins

Post » Wto paź 04, 2011 14:38 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

A to sobie w takim razie zajrzę na planetę.. i pooglądam tam Wytrzeszcza..

Na fb już go znalazłam..

A tekst wydarzenia ok, tylko trzeba było dodać, że Neigh jest jak najbardziej normalna.. :D

EDIT: i gdzie ten Wytrzeszcz na persji?
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Wto paź 04, 2011 15:33 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

To propozycja dla Neigh.
Bez jej akceptacji nie zrobię bo W.(Mao) to jej kot.
Szczerze powiem,że nie bardzo umiem np.wklejać zdjęcia i szukam mądrego co by mi pomógł w tym trudzie:)

Nie jestem zalogowana na FB( przerosło)- one tam napisały NAPRAWDĘ,że neigh... 8O
Eeee...robicie biednego Kotkinsa w tzw.CIULA!!!

Idę schować się pod łóżko i wyjdę jak podadzą polędwicę wołową surową pokrojoną b.drobno!O!

kotkins

Post » Wto paź 04, 2011 15:36 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

A!Są koty!
Nie zrozumiałam (...spod łóżka tudno...) :D
Aamms jest: pięć(cztery) persów(-y).
Wytrzeszcz nie.
Czy ja to dobrze wyjaśniłam(?)

kotkins

Post » Wto paź 04, 2011 16:04 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

Wytrzeszcz nie ma watku na persji. Myślałam o zbiorczym dla persów z miau, który bym aktualizowała. Najwcześniej jak mnie wypuszcza to w czwartek dam radę, przez tel to trudno;-)

ezzme

Post » Wto paź 04, 2011 17:24 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

Neigh pisze:
Szalony Kot pisze:Ja mogę napisać, że nie wydany będzie do domu z dziećmi, do młodych ludzi, którzy mogą mieć dzieci, do ludzi, którzy często zmieniają miejsce.

Możesz dodać jeszcze :
a. dom bez dzieci
b. dom z ZABEZPIECZONYMI SIATKĄ oknami, jak nie mają nie podejmuję dalszych rozmów
c. prowadzący osiadły tryb życia - żadnych tam przeprowadzek i rewolucji
d. doświadczonych kocio - przez co rozumiem lata posiadania własnego kota, a nie głaskanie kota sąsiada'
e. umiejętność czytania - tych co ogłoszenia nie przeczytali - odsyłam do przeczytania. I od tego punktu bym zaczęła.

Możesz też dodać, ze nie prowadzę dyskusji na temat wychodzenia kota, ani tego że KIEDYŚ tam okna zabezpieczą, ze mają wysokie parapety, i generalnie doswiadczenia ogrom bo mieli już kilkanaście kotów, które dożyły sędziwego wieku 5 lat. Mozesz też dodać, ze jestem psychiczna..........ale jak ktoś powyższych punktów nie spełnia, to niech sobie SERIO odpuści.

Jak masz ochotę to mozesz zacząć od tego, ze jestem psychiczna:-) Oraz napisać jasno i czytelnie że ja nie szukam kotu jakiegoś domu i oddam go każdemu kto łaskawie zechce.

Bardzo też proszę o niepisanie tekstów typu "fajny kociak szuka domu". Bo on nie jest fajny. On jest TRUDNY. i to musi być jasno i czytelnie napisane. Ze jest to kot lekliwy, dla bardzo cierpliwego i doświadczonego człowieka. ŻADNEGO zachwalania tylko suche fakty. I pliss bez numeru tel - tylko mail.......

o to to to-dokładnie jakby o wielu moich kotach a szczególnie o Puszy "bo ona taka piękna" :evil: ....mam milion telefonów w jej sprawie i tylko jedna osoba na tysiąc czyta ogłoszenie a TYLKO JEDNA PANI przeczytała je ze zrozumieniem :roll: niesamowite i nie do uwierzenia 8O właśnie próbuję zorganizować wizytę przed adopcyjną w Wa-wce :ok:
sorry za OT ale dotknęłaś sedna problemu-ludzie nie zastanawiają się nad znaczeniem słowa "trudny" i jak pytają co to znaczy "trudny kot" odpowiadam "nie łatwy" :mrgreen:

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Wto paź 04, 2011 20:07 Re: Biały, rudy i pers - wyłącznie dla doświadczonych koneserów

J.D.-bo tak już jest i już!!
I wcale się nie dziwię Neigh ,że zwyczajnie czuje mdłości na myśl o kontaktach z ewentualnymi DS.
"Pani..a za ile ten kot..?" -to podstawowe pytanie dzwoniących.
Skąd wiem?(bo nie mam DT)
A z forum.
Czasami czytam i mi się włos na głowie stawia do pionu.
Raz,jeden raz zareagowałam,bardzo żałuje.

Podziwiam i ...podziwiam Neigh.
Wyadoptowanie Wytrzeszcza to będzie walka.
(w końcu Neigh mnie skarci za te "gdybki" )

Nawet tu ,na forum bywa mur-beton-asfalt.
A co dopiero w "...świecie szerokim,którego okiem nawet sokolim nie zmierzysz..."

No ale nie możemy tak sobie nawzajem kotów rozdawać...niestety...

kotkins

[poprzednia][następna]