Czarne Diabły Tasm. III, czwórka tymczasów, 2 lata DT!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 01, 2011 20:52 Re: Czarne Diabły Tasmańskie III, dziewczynki, Lucek i Gerson!!!

Ech, drobiazg, ale się zdziwiłam :lol: .
Kolejny pracowity weekend, tym razem na zbiórce JOKOTa. Pogoda dopisała, oby jutro też. Jakie efekty, trudno powiedzieć, podliczymy :wink:
Koty mają ze 2 razy na dobę fazę wścieku, poza tym są do rany przyłóż. Jeszcze za tydzień szkolenie i wreszcie trochę wyhamuję :lol:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pon paź 03, 2011 7:36 Re: Czarne Diabły Tasmańskie III, dziewczynki, Lucek i Gerson!!!

Pogoda dopisała, ludzie też - oficjalne wyniki poda Jopop po wizycie w banku ale warto było 8) .
Tylko padnięta jestem :twisted:

alix76

Post » Pon paź 03, 2011 8:14 Re: Czarne Diabły Tasmańskie III, dziewczynki, Lucek i Gerson!!!

Hej :D
Już u Joarkadii wcześniej pisałam, że bardzo chętnie przyszłabym na taki piknik :) Ale niestety mam niewielkie możliwosci dotarcia, nawet jak już będę w PL.
Pozdrawiamy wszystkie koty i ich Dużą :piwa:

juana

Od: Śro cze 15, 2011 7:19

Post » Pon paź 03, 2011 8:16 Re: Czarne Diabły Tasmańskie III, dziewczynki, Lucek i Gerson!!!

juana pisze:Hej :D
Już u Joarkadii wcześniej pisałam, że bardzo chętnie przyszłabym na taki piknik :) Ale niestety mam niewielkie możliwosci dotarcia, nawet jak już będę w PL.

Może w Ełku jest fundacja, która coś takiego zorganizuje :wink: ? Fajna sprawa, chociaż wymaga sporo pracy :ok: . Kiedy wracasz?

alix76

Post » Pon paź 03, 2011 9:15 Re: Czarne Diabły Tasmańskie III, dziewczynki, Lucek i Gerson!!!

Twoje kotki bardzo proszą o jakieś nowe informacje - chociaż po jednym zdaniu do aktualizowania wydarzeń na FB :twisted:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pon paź 03, 2011 9:21 Re: Czarne Diabły Tasmańskie III, dziewczynki, Lucek i Gerson!!!

:oops: wpisałam ... Lunia już po sterylce a Lucek nadal gruby :twisted:

alix76

Post » Pon paź 03, 2011 12:29 Re: Czarne Diabły Tasmańskie III, dziewczynki, Lucek i Gerson!!!

alix76 pisze:
juana pisze:Hej :D

Może w Ełku jest fundacja, która coś takiego zorganizuje :wink: ? Fajna sprawa, chociaż wymaga sporo pracy :ok: . Kiedy wracasz?

15 października wyjeżdżam :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance:
A tutaj na pewno nie ma fundacji bo i miasto nie jest wielkie (ok 55 tys.)

juana

Od: Śro cze 15, 2011 7:19

Post » Pon paź 03, 2011 12:38 Re: Czarne Diabły Tasmańskie III, dziewczynki, Lucek i Gerson!!!

:ok: za wyjazd, a fundację można założyć nawet 1-osobowo, tylko ma to też wady :twisted:

alix76

Post » Wto paź 04, 2011 5:14 Re: Czarne Diabły Tasmańskie III, dziewczynki, Lucek i Gerson!!!

No cóż, żeby nie przechwalić, ale stado się nieco uleżało ... nie, nie to, że przestały się tłuc, ale robią to rzadziej, z mniejszą częstotliwością i niekoniecznie w środku nocy - ku radości mojej i niewątpliwie sąsiadów :twisted:
Z gorszych wiadomości, Lucek i Kropka mają podejrzane zmiany na skórze i zostali włączenie do programu zwalczania pieczarek :twisted: - to było wyzwanie, Lucek walczył jak lew a Kropka jak ośmiornica. Pingwin przy nich jest łagodny jak baranek.
Chyba mieszkam w zoo ...

alix76

Post » Wto paź 04, 2011 8:53 Re: Czarne Diabły Tasmańskie III, dziewczynki, Lucek i Gerson!!!

:ryk: :ryk: :ryk:
:ok: :ok: ZA POZBYCIE SIĘ PIECZAREK (udało nam się pozbyć pieczarek z Chmureczka po miesiącu ciężkich walk)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Wto paź 04, 2011 20:25 Re: Czarne Diabły Tasmańskie III, dziewczynki, Lucek i Gerson!!!

No to walk pieczarkowych ciąg dalszy - Lucek mało mnie nie zjadł :? a Kropka obsikała mi nogi :roll: , siedzi teraz pod łóżkiem i stygnie z traumy. Ale kapsułka przykleiła się jej do jęzora i nie wypluła :twisted: . Biedna w sumie jest, zestresowana, ale nie mogę pozwolić, żeby pieczarki rozgościły się na nie na dobre ...

No i jeszcze jedno wydarzenie - wczoraj właśnie upłynęły 2 lata jak zostałam DT :lol: . Drugi rok był zdecydowanie bogatszy w doświadczenia, te dobre i te złe ... opieka nad nerkowym kotem, pierwsze zwroty z adopcji, w tym 1 z Sopotu :strach: - dzięki Mrkevka :1luvu: dobrze się skończyło - pierwszy kontakt z pp, operacja i śmierć Gołąbki :cry: - pierwszy tymczas za TM, pierwsza walka z grzybem ... ale najważniejsze, że dalej się kręci. Nie załamałam się i nie czuję zniechęcenia, mimo, że nie zawsze jest łatwo. Nie zawsze robi się to, co by się chciało - robi się to, co można, w danych warunkach i z danym możliwościami. To mniej niż ideał ale więcej niż gdyby nie robiło się nic.
Żal mi Małego Kota - upłynęły już 2 miesiące :( - bałam się, że załamię się i odechce mi się wszystkiego. Nie odechciało - dla niej nie mogłam już zrobić nic, ale mogę wciąż dla innych :ok: .
Ostatnio edytowano Wto paź 04, 2011 20:39 przez alix76, łącznie edytowano 1 raz

alix76

Post » Wto paź 04, 2011 20:36 Re: Czarne Diabły Tasm. III, czwórka tymczasów, 2 lata DT!!!

Za likwidację pieczarkarni! :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Wto paź 04, 2011 20:59 Re: Czarne Diabły Tasm. III, czwórka tymczasów, 2 lata DT!!!

Za wygraną walkę z pieczarkami :ok: Za Ciebie i Twoje decyzje :ok: :1luvu:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Wto paź 04, 2011 21:02 Re: Czarne Diabły Tasm. III, czwórka tymczasów, 2 lata DT!!!

:ok:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Śro paź 05, 2011 12:32 Re: Czarne Diabły Tasmańskie III, dziewczynki, Lucek i Gerson!!!

alix76 pisze:Nie załamałam się i nie czuję zniechęcenia, mimo, że nie zawsze jest łatwo. Nie zawsze robi się to, co by się chciało - robi się to, co można, w danych warunkach i z danym możliwościami. To mniej niż ideał ale więcej niż gdyby nie robiło się nic.
Żal mi Małego Kota - upłynęły już 2 miesiące :( - bałam się, że załamię się i odechce mi się wszystkiego. Nie odechciało - dla niej nie mogłam już zrobić nic, ale mogę wciąż dla innych :ok: .

Dzielna jesteś, bo ja ostatnio mam wszystkiego szczerze dosyć, pomimo że nie miałam większych dramatów jako DT (pomijając może Wienia :lol: )
Ten świat jest naprawdę źle urządzony :( Nie mam już siły go poprawiać.

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

[poprzednia][następna]