PcimOlki pisze:Do dziś NaCl 0.9, ale trzeba będzie zmienić.
Najwyższa pora.
Heniek miał oznaczone pH krwi?
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
PcimOlki pisze:Do dziś NaCl 0.9, ale trzeba będzie zmienić.
pixie65 pisze:PcimOlki pisze:Do dziś NaCl 0.9, ale trzeba będzie zmienić.
Najwyższa pora.
Heniek miał oznaczone pH krwi?
PcimOlki pisze:Poproszę jeszcze dr. Jonkisza o zgodę na podawanie aspiryny - właściwie chyba jedyna szansa na spowolnienie/zatrzymanie procesu, a casica zakazała samowolnie - PLT jest ciągle wysokie.
casica pisze:PcimOlki pisze:Poproszę jeszcze dr. Jonkisza o zgodę na podawanie aspiryny - właściwie chyba jedyna szansa na spowolnienie/zatrzymanie procesu, a casica zakazała samowolnie - PLT jest ciągle wysokie.
No to pytaj doktora czy widzi sens podawania.
I jeszcze jedno - samowolnie, bez konsultacji z wetem LRS bym Heniowi nie podawała, ale zwykłego ringera tak.
casica pisze:LRS stał się bardzo modny na forum, a nie dla wszystkich kotów się nadaje.
casica pisze:LRS stał się bardzo modny na forum, a nie dla wszystkich kotów się nadaje.
pixie65 pisze:casica pisze:LRS stał się bardzo modny na forum, a nie dla wszystkich kotów się nadaje.
Tak, to bez wątpienia jest niezwykle ważki argument.
....
PcimOlki pisze:(Ja powierzchownie rozwikłałem zagadnienie bufora w płynach infuzyjnych. Z grubsza też wiem kiedy należało by go stosować. Niestety potwierdzenie tegoż wymaga dość specyficznych oznaczeń biochemicznych, które nie są dostępne w każdym labie za rogiem. Dlatego byłbym ostrożny w formułowaniu zaleceń, czy przeciwwskazań, do LRS.)
pixie65 pisze:PcimOlki pisze:(Ja powierzchownie rozwikłałem zagadnienie bufora w płynach infuzyjnych. Z grubsza też wiem kiedy należało by go stosować. Niestety potwierdzenie tegoż wymaga dość specyficznych oznaczeń biochemicznych, które nie są dostępne w każdym labie za rogiem. Dlatego byłbym ostrożny w formułowaniu zaleceń, czy przeciwwskazań, do LRS.)
Możesz podać źródło tej informacji?
pixie65 pisze:Jaki jest problem z oznaczeniem pH?
PcimOlki pisze:(...) Z sodem jest cyrk - wątpię w wielokrotny błąd oznaczenia - raczej zaburzona regulacja wewnętrzna, wprost związana z jego sikaniem i spożyciem wody. (...)
pixie65 pisze:casica pisze:LRS stał się bardzo modny na forum, a nie dla wszystkich kotów się nadaje.
Tak, to bez wątpienia jest niezwykle ważki argument.
Sorry, ale ja odpadam.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 197 gości